Last news in Fakti

9 Септември, 2019 10:30 2 672 0

Най-интересното в световната икономика тази седмица

  • бизнес-
  • икономика-
  • свят-
  • предстоящо

Представят новия iPhone

Най-интересното в световната икономика тази седмица - 1

На 9 септември

се очаква работата на британския парламент да бъде прекратена, а законопроектът блокиращ Брекзит без сделка може да се превърне в закон. Излизането от ЕС без споразумение за Великобритания не означава окончателен развод с Брюксел. Той ще доведе до дълъг период на несигурност и мъчителни преговори между Лондон и ЕС, прогнозират икономисти. Новите гранични проверки и въвеждането на мита ще забавят половината британски износ. Най-силно ще пострадат автомобилният и производствения сектори заради задържане на границата

В Абу Даби се открива световният енергиен конгрес. Основната тема на форума е „Енергия за разцвет”. Той ще събере на едно място водещи световни лидери в енергетиката, представители на властта, бизнеса и науката. Над 250 специалисти ще изнесат презентации пред 4000 делегата, 500 генерални директора на водещи енергийни компании и над 50 министъра. Очаква се форумът да бъде посетен от 15 000 души.

На 10 септември

се очаква представянето на новите iPhones от Apple Inc. Както и преди година на тази дата ще бъдат представени три нови iPhone – основния модел, версия с по-голям дисплей и бюджетния вариант. Името на новите устройства все още не е ясно.

На 11 септември

ще се проведе ежемесечният обзор на пазара на нефт на държавите членки на ОПЕК. Прогнозите са за значителен спад на резервите на световно равнище през втората половина на текущата година. Държавите членки на ОПЕК+ са изпълнили споразумението за съкращаване на добива на нефт през юли със 159%.

На 12 септември

се очаква Европейската централна банка да понижи лихвения процент по депозити до -0.5%.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА