Last news in Fakti

11 Септември, 2019 15:21 2 370 20

Освобождава се радиочестотен спектър за 5G мрежи

  • 5g мрежи-
  • правителство

Направените изменения са в съответствие с Националната пътна карта

Освобождава се радиочестотен спектър за 5G мрежи - 1

Освобождава се радиочестотен спектър за стартиране на изграждането на 5G мрежи.

Това предвижда приетото днес решение от Министерския съвет за изменение и допълнение на Националния план за разпределение на радиочестотния спектър. Това съобщиха от МС.

По този начин се създават условия за предприемане на действия от Комисията за регулиране на съобщенията за организиране на дейността по предоставяне на операторите радиочестотен спектър в обхват 700 MHz и радиочестотна лента 24.25-27.5 GHz, необходими за изграждане на 5G мрежи. Те следва да осигурят висока скорост на обмен на данни при пълно покритие на страната по територия, а не само по население.

Направените изменения са в съответствие с Националната пътна карта за изпълнение на задълженията на Република България по Решение (ЕС) 2017/899 на Европейския парламент и на Съвета от 17 май 2017 г. за използването на радиочестотна лента 470-790 MHz в Съюза.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Линда лудата

    39 8 Отговор
    Ще ни опекат като в микровълнова печка !!! СТОП 5G!!!
  • 2 Лопатата

    30 7 Отговор
    A влиянието от 5G, което не е изследвано от никой и не е ясно как ще бъде понесено от хората, животните и т.н.? Не, на никой не му пука, нали? Всичко оправихме: здравеопазването, образованието, социалната сфера, заплатите, пътищата, ДДС-то, митниците, спорта... само 5G-то остана и вече цъфтим та връзваме. Смях!
  • 3 Арнес

    8 20 Отговор
    5G Идва, не може да спрете прогреса.

    Коментиран от #18

  • 4 5 dji

    10 2 Отговор
    теа с клетките по блоковете че ги копат хххх
  • 5 1234

    26 3 Отговор
    В центъра на ЕС, Брюксел, лично мин на околната среда забрани 5Г. забрана от тази година има в Базел и Женева. Искаме референдум! И сега мрем от рак! Нека минат поне 10 г да се видят резултатите.
  • 6 Жоро

    22 2 Отговор
    Вие сте малки мишки в този експеримент. Така нашите господари ще знаят дали да го приложат и в тяхните страни.
  • 7 Are mlakwaite s teq obluchwqniq

    7 1 Отговор
    Shte wi eba maikata!

    Коментиран от #8

  • 8 Woldemars

    11 0 Отговор

    До коментар #7 от "Are mlakwaite s teq obluchwqniq":

    Его облъчваният.
    Погледнете до какво води 5G
    Човека забравил родната си кирилица!
  • 9 тъпи са

    11 4 Отговор
    Какво му е на 4G? За какво ни е това 5G .....защо ни е това облъчване, не стига,че достатъчно се облъчваме с телефони,компютри и т.н. ами сега още повече да се изпечем направо................. идиоти, за пари всичко правят и продават и унищожават..............

    Коментиран от #12

  • 10 стратег от петоъгълника

    15 0 Отговор
    Вижте сега ! Най-напред убиха козите,после прасетата,пчелите са на изчезване,пенсионерите са много,циганите са имунизирани срещу 5G излъчванията. Няма спасение,освен......да им подшушнем,че в излъчвателите има много злато,сребро,платина и пр. ценни метали и...те си знаят!
  • 11 Ролан

    12 0 Отговор
    5G Антена на главата на Боко Тиквата сложете барем поумнее и направи 1000 евро доходите ни.
  • 12 1234

    11 0 Отговор

    До коментар #9 от "тъпи са":

    Ще ти кажа за какво, 1 млн устройства покрива на кв км. ТОТАЛ ПОВСЕМЕСТЕН КОНТРОЛ НАД ВСИЧКО. ТОПЛОТО И БОЙЛЕРА няма да можеш да си пуснеш без интернет 5г и такса за него. Осигуряват безграничен пазар поне за 20 г напред. А че хората ще мрът като мухи не ги интересува

    Коментиран от #20

  • 13 Нико

    0 1 Отговор
    Продавам анти 5G устройство , Работи безупрично,без отказ.
  • 14 Кака Мара

    4 0 Отговор
    В Холандия са изследвали влиянието на вълните върху живите организми. В парка на града след пробата от небето буквално заварили мъртви птици. Извън обсега на града стадо крави влезли в канал и се заровили на дъното. Това беше публикувано в български сайт преди няколко месеца, но за съжаление не помня името на града.

    Коментиран от #15

  • 15 Коментар📝

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Кака Мара":

    https://m.fakti.bg/life/384928-stotici-ptici-umraha-zaradi-5g-mreja.
  • 16 Инициатива

    2 1 Отговор
    Давайте да ги махаме тея антени. Щели да ми слагат на покрива на блока... Докато я сложат и ще я подаря на някой циганин да искара 5лв за ядене. Ше им е*а и мрежите и всичкото
  • 17 Джендър Движение Сила

    0 0 Отговор
    Ся ши отвора кредитна фирма за новите планчета да имате пари и новия айфон, който половината е самсунг, идва тамън са разберем за лихвата няма ядка
  • 18 фифи

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Арнес":

    Къв "прогрес" бе Арнес, оптичните комуникационни кабели винаги ще си останат най-бързото, надеждно и качествено средство за пренос на огромни масиви от информация! Няма абсолютно никакъв смисъл от използването на етера за предаване на толкова големи масиви от информация!
  • 19 Galia

    0 0 Отговор
    Не чакайте циганите да чупят антените, а се залавяйте вие за истинска война, с кирки, лопати, кой каквото има, целият бълг народ обединен, да нахлуе в парламента, изненадващо!!!!! Полицаи, всичко под нож!!!!
  • 20 Galia

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "1234":

    Точно тока е, браво!