Last news in Fakti

14 Септември, 2019 18:03 9 401 12

Само 5 млн. барела нефт на ден

  • саудитска арабия-
  • петрол-
  • барел-
  • дрон-
  • атака
Само 5 млн. барела нефт на ден - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Производството и експортът на нефт в Саудитска арабия сериозно пострадаха след атаката с дронове по най-големия завод за преработка на нефт в света, собственост на петролната компания Saudi Aramco. Дневното производство на петрол се е понижило до 5 млн. барела на ден, съобщи агенция Reuters като се позовава на свои източници. Това е почти половината от дневния добив на Саудитска Арабия.

По-рано телевизионният Al Massira съобщи, че хусите са поели отговорността за атентата. Те са пуснали 10 дрона над нефтени обекти в местностите Абкайк и Хурайс, които са разположени в източната част на Саудитска Арабия. В резултат пламнаха огромни пожари. Към момента гасенето на пламъците продължава.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    42 2 Отговор
    Елементарно и прозаично е - спекулативните фондови борси вдигат цените на петрола веднага след подобна новина. Парите на ислямистите свършват и като отвлекат някой танкер или ударят някоя рафинерия, онези изедници на фондовите борси, помпят цените на петрола до небесата.
  • 2 Яшко

    35 5 Отговор
    M и вчера четохме петролът тръгна надолу, и почнаха пак краварските фейк новини
  • 3 е па Дедо

    26 5 Отговор
    С кой номер бюлетина да гласувам за братята хуси?
  • 4 ела

    25 1 Отговор
    От 58 мюслюмански страни тя е най-най радикална и в същотото време най- верен съюзник на Америка. Няма да сбъркам ако кажа,че тя е второто " Световно зло".Още далечната 1979 имам предвид войната в Афганистан до сега ( в бившата Югославия, Чечня ,Сирия т.н) тя финансира влага огромни средства в събирането, обучението, подготовката на хиляди терористи воюващи за пари с заплати между 1.500 до 2.500 долара за полеви командири. Даже бих се радвам ако нападенията се увеличат за да разберат къкво значи война.
  • 5 Колорадо Ривър

    19 3 Отговор
    Преди седмица Саудитска Арабия заяви, че сегашните цени от 60$ за барел са твърде ниски и те очакват цени от поне 80$ за барел. Ето че намериха бързо решение...

    Коментиран от #6

  • 6 Голямото Кофти

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Колорадо Ривър":

    Лошото е, че и руснаците ще намажат, а нали уж санкции, глад, унижения... единия шейх беше казал, че НИКОГА, вече няма да видим 120$ за барел, дали сега пак ще повтори?! Руснака ли е пратил дроновете или чалмите/кравари/жидомасони??

    Коментиран от #8

  • 7 Мемфис

    3 8 Отговор
    Пак сте сбъркали:
    Вместо русите сте писали хусите!
  • 8 гост

    8 1 Отговор

    До коментар #6 от "Голямото Кофти":

    Не , лошото е , че вече освен Русия и Саудитска Арабия има САЩ !!!! Ама лошо за Русия !! А петрола няма да мръдне !! Най-много с 2-3 долара за две-три седмици !! И после пак надолу !!! Докато се срине съвсем !!

    Коментиран от #10

  • 9 Бай хой

    14 2 Отговор
    Тъкмо си мислех че няма да се намери малоумник да обвини Путин и Русия и отново бях изненадан. Простотиятачовешка не мн а граници. Ама и тая пуста руска агресия, да държат на власт тиква и герП в България. Путин лично ми натресе фъ16 по 262 милиона долара парчето, затвори ни ядрените блокове и изкупи Мариците.

    Коментиран от #11

  • 10 Бай хой

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Верно че лошо за Русия но императора Путин ще накара пудела си сащ отново да нагнети напрежение в района. Не спряха тия руснаци да натискат робите си от сащ да разпалват войни и да повишават цените на петрола.

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бай хой":

    Напълно си прав , господина Мемфис е доста заблуден !!! На Путя вече силичките да се бърка дори в Сирия свършват , дето е "официално" поканен , та да не говорим в Йемен !! Това си е чисто иранска работа , ама също не са познали !! В момента в света има запаси на такова ниво , че съвсем да спре СА да изнася , най-много да скочи с 10 долара петрола !! Да напомня , че световната търговия е над 100 милиона барела на ден , так че 5 милиона са по-малко от 5% !! И то за седмица две ! Обаче по-лошото е , че ОПЕК вече държи под 50% от нея , тоест независимите , дето не могат да ги карат да си ограничават добива вече са повече от зависимите !! И още по-зле точно те растат най-много !! А най-много от най-многото растат САЩ , Бразилия и Норвегия !!! И още следващата година вече е гарантиран излишък , на който ОПЕК и Раша не могат да въздействат по никакъв начин !!! Тоест чакайте 2014 втора серия и цени 20-25 долара !!!
  • 12 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "Бай хой":

    Ами супер , значи "императора" Путин го накара и 2014 да срине цените и да изтрие 40% от руската "икономика" !!! И сега е на път да го повтори , ама с повече !!! Те такъв император си заслужава Раша , хахахахха !!!