Last news in Fakti

19 Септември, 2019 17:37 4 875 6

Бивш войник създаде компания за 250 млн. USD

  • сurvе-
  • приложение-
  • компания

Да се превърнеш от войник в успешен бизнесмен, дори и днес във високотехнологичния свят, в който живеем, е рядко срещано явление. В действителност именно технологиите успяват да превърнат в реалност мечтата на 40-годишният Шaxap Биaлиĸ. На 18 години той постъпва в израелската армия, където прекарва две десетилетия – време, през което определено не е мислил, че някога ще създаде бизнес на стойност 250 млн. USD. Името на финтех компанията му е Сurvе. Базирана е в Лондон. Предлага на клиентите си да обединят всички банкови сметки в едно приложение и да ползват една банкова карта.

Разбира се, има и други хора, на които подобна идея е хрумнала, но за разлика от Биaлиĸ, те не са съумели да я реализират. Бившият войник пуска приложението през 2016 г. и само за две години и половина успява да натрупа капитал от 250 млн. USD.

„B paмĸитe нa cлeдвaщитe гoдини ниe щe се листваме нa бopcaтa. И ce нaдявaмe, чe щe бъдeм oцeнeни нa oĸoлo 50 млрд. USD”, ĸaзвa Биaлиĸ.

Авторът на приложението още от малък е увлечен от компютърните науки. На 16-годишна възраст е изгонен от училище. По-късно започва да учи компютърни науки, а на 18 постъпва в армията. След като се уволнява създава редица фирми, но за съжаление без да успява да се задържи на пазара, докато не основава Сurvе.

Днес приложението му се ползва в 31 европейски държави от над 500 000 потребителя. Очаква се през следващата година компанията да навлезе и на пазара в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    23 1 Отговор
    Нещо не разбирам: Постъпва на 18г. и прекарва 20г. служба, след това се уволнява и започва да създава редица фирми, докато не е създал печелившата. Е как е направил всичкото създаване и натрупване на капитал, разпространение и др. ако сега е на 38г.? А как се тълкува на каква стойност му е фирмата? Това, че има някакъв оборот не значи, че фирмата разполага с такъв капитал. Може да има транзакции за такива пари, но не значи, че той има толкова, изпишете печалбата, върху която си е платил данъците.

    Коментиран от #2

  • 2 Еврейн

    27 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Кое не разбра че след като се е уволнил е изпрал парите на генерала който също е евреин
  • 3 Коmapak

    16 2 Отговор
    Написваш едно приложение и вече си милиардер. Реално никой нищо не създава и не работи! Идеята струва пари. Разбира се трябва да си евреин!!! Модерен свят. Цъкам си с мишката(апропо това не съм го правил от 12 години) и правя пари. Колко удобно и лесно. Само дето някой трябва и да работи. Ама то било пълно с китайци индийци пакистанци румънци българи... Каква мимикрия само. Ужас! И това са мечтите на всички чалгаджии у нас. Не работя, измисля нещо, правя една далавера за цял живот и това е. Гнусотия еврейска.
  • 4 Симитчията

    8 0 Отговор
    Където мирише на пари, там търси евреина и обратното.
    Изпираш едни пари и си милионер. После гоите работят и ти само им прибираш паричките. Естествено за целта е необходимо да си евреин. За другите не може.
  • 5 Блекберри Curve

    1 0 Отговор
    Курвеска работа
  • 6 mi ta ka

    1 0 Отговор
    Тази новина е повече фейк от на Сузанита устните...