Last news in Fakti

24 Септември, 2019 14:15 3 446 9

Boeing реши с колко ще обезщети роднините на загиналите

  • boeing-
  • самолет-
  • обезщетение
Boeing реши с колко ще обезщети роднините на загиналите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Boeing реши да даде по 144 500 USD на роднините на всеки загинал в двете катастрофи със самолети от модела 737 МАХ. Средствата са осигурени от фонд за финансова помощ на обща стойност 50 млн. USD.

„Това дори не е близо до достатъчната сума, която да компенсира семействата”, категорични са адвокатите на близки на загиналите, част от които вече са завели съдебни дела.

Моделът 737 МАХ беше спрян от полети в цял свят през март т.г. след втората катастрофа.

През юли Boeing заяви, че е отделила 100 млн. USD за обезщетение на семействата. По-късно обяви, че половината от сумата ще са за директни плащани, а другата половина за образование и развитие.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666®

    14 0 Отговор
    Това.трябва да стане практика и по пътищата. Шофьорът да определи с колко да обезщети роднините на прегазените от него пешеходци. Щом Боинг го могат....
  • 2 Borislav Popov

    4 10 Отговор
    А Су(русофилите на)ХОЙ супер-дупер джет с колко ще обезщетят жертвите на техните катастрофи?

    Коментиран от #5

  • 3 Хрониките на соросоидите

    12 3 Отговор
    Пак познати схеми, като в статията за китайските инвестиции: запада давал повече пари на развиващите се държави 180 милиард, срещу 175 от Китай. Само че китайците инветсират в производство, а запада давал пари за „развитие”, демек грантаджисйки схеми с консултации и промиване на мозъци. Тука същата работа: дават 100 милиона, ама половината са за консултации с психолог и обучение по оцеляване в падащи боинги!
  • 4 Пунчо

    16 3 Отговор
    За сваления самолет над Локърби Кадафи плати $2,7 млрд, по 10 млн на човек. Сега Boeing плащат по 144 500 USD...
  • 5 Опа тролчо

    6 5 Отговор

    До коментар #2 от "Borislav Popov":

    Там авиокомпанните, носещи отговорност за своите пилоти, имат застраховки и те плащат. Нормалните хора правят разлика между пилотска грешка и производствен дефект. А ти си ясен.
  • 6 Пунчо

    10 5 Отговор
    На 26 февруари 1996 г. САЩ се съгласяват да изплатят на Иран компенсация в размер на 61,8 млн. долара за 248 жертви в инцидента по разчет от 300 хил. долара за всеки трудоспособен и 150 хил. за останалите, без стойността на сваления самолет, възлизаща на около 30 млн. долара. Съединените щати разглеждат паричната компенсация като доброволен акт, но отказват да признаят вина и да се извинят за инцидента.
    Самолетът е свален от ракета, изстреляна от ракетния крайцер „Vincennes“ от състава на Военноморските сили на САЩ. Загиват всичките 290 души на борда на самолета, вкл. 16 членове на екипажа и 66 деца сред пътниците. По време на изстрелването на ракетата по самолета американският крайцер Vincennes се е намирал в ирански териториални води.

    Коментиран от #7

  • 7 Бесен Язовец

    2 5 Отговор

    До коментар #6 от "Пунчо":

    А рушняците колко платиха на Южна Корея за сваления им самолет в края на 80-те? Няма ли да ни информираш?
  • 8 разследващите на НОВА

    3 2 Отговор
    А колко дават краварите на съдийското съсловие в България да се измъкват бандюгите от затвора ? Кога някой ще публикува тия данни ?
  • 9 самальот

    0 0 Отговор
    Не знам откъде вадите тези числа, но става въпрос за споразумение с част от семейсвата от индонезийския полет, а не за еднолично решение на Боинг, и сумата е около 1 200 000 на загинал. Поне така пише във всички новини, които съм видял досега.