Last news in Fakti

25 Септември, 2019 15:03 2 187 10

Иновация при разплащанията

  • пиб-
  • услуга-
  • иновация

С новата услуга Garmin Pay клиентите на Fibank ще плащат с часовници Garmin

Иновация при разплащанията - 1

Днес се състоя дългоочакваната премиера на иновативния проект за плащане с часовник – Garmin Pay, който се осъществява в партньорство между Fibank (Първа инвестиционна банка), Mastercard и Garmin.

С Garmin Pay клиентите на Fibank ще могат да дигитализират своята карта Mastercard не само в смартфона, но и в часовника си Garmin. Благодарение на новата услуга те ще могат да плащат на всички безконтактни ПОС терминали, както и да извършват операции на безконтактни банкомати. Услугата е насочена към хората с активен начин на живот, спортисти и всички онези, които искат да разполагат със средствата си навсякъде и по всяко време – без да е необходимо да носят чанта, портфейл, карта, дори смартфон.

Плащането с Garmin Pay е бързо, лесно и сигурно, като сигурността на клиентските данни е гарантирана чрез най-модерната технология MDES – Mastercard Digital Enablement Service. За разплащания с Garmin Pay e необходим смарт часовник Garmin, поддържащ Garmin Pay функционалност, и дебитна или кредитна карта Mastercard, издадена от Първа инвестиционна банка. Регистрацията на картата се осъществява чрез мобилното приложение на Garmin Connect Mobile (GCM). Използването на виртуалния портфейл става с едно движение чрез докосване на часовника до устройство за плащане (ПОС терминал или безконтактен банкомат).

Лица на кампанията са посланиците на двата бранда – Fibank и Garmin – сноубордистът Радослав Янков и актрисата Диана Димитрова.

Garmin Pay е логично продължение на дългогодишното успешно партньорство между Fibank и технологичната компания Mastercard. Още през 2010 г. двете компании първи представиха на българския пазар технологията за безконтактни плащания PayPass, а през 2016 г. лансираха и първата дигитална карта в България. Сега и Garmin се присъединяват в партньорството, за да направят потребителското изживяване още по-пълноценно.

Централна и Източна Европа е световен лидер в развитието на безконтактните плащания и огромният успех създаде търсене за още повече функционалности. България е сред страните, в които модерните технологии бързо намират своя дом и благоприятна среда за тяхното развитие. Услугата Garmin Pay ни доближава още една стъпка напред в предоставянето на сигурни и удобни платежни иновации“, каза Ваня Манова, Мениджър на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово.

Брандът Garmin е познат на българските потребители с автомобилни навигации, видеорегистратори, сонари и картографи, както и мултиспорт часовниците на марката. Часовниците Garmin осигуряват различни предимства на потребителите, сред които: измерване на изминато разстояние, скорост, пулс, фитнес ниво, фитнес възраст, степен на стрес, ниво на тренираност и много други. В допълнение, притежателите на часовник Garmin могат да съхраняват до 500 любими песни в устройството си, които да слушат през безжични слушалки по време на тренировка.

Иновация при разплащанията

Успоредно с представянето на услугата Garmin Pay стартира и кампанията Garmin Pay powered by Fibank. До 31 януари 2020 г. часовниците Garmin с Pay Watch функция ще бъдат предлагани на специални преференциални цени за клиенти на Банката - при закупуване с дебитна или кредитна карта от Fibank на: www.garmin.bg и в магазини MaxSport.

„Продължаваме да работим активно, за да предложим най-добрите технологични решения и на феновете на Apple pay и Apple Pay Watch в България. В момента потребителите на Apple могат да използват Garmin Connect Mobile App и Garmin Pay, които поддържат и iOS платформи, като мобилните устройства трябва да са с версия на iOS 9.3 или по-висока.“ сподели Теодор Петров – директор „Картови разплащания“ във Fibank.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 xaxaxa

    8 5 Отговор
    Телефонът ми е като безконтактна карта , така плащам със системата Revolut . Не е реклама , просто българските банки са мега гнусни .
  • 2 Антония

    4 3 Отговор
    Искам такъв часовник!
  • 3 Никол

    5 3 Отговор
    Телефонът е едно, но да плащаш с часовник е съвсем друг експириънс, представи си, че си на кросче в парка кое е по-удобно?
  • 4 Уаау

    3 5 Отговор
    Много добра иновация, край на забравените карти и портмонета, те отиват в миналото.
  • 5 Дедо ви

    4 4 Отговор
    Ами ако си такъв забраван, че да си забравиш картата и смартфона няма гаранция, че това няма да стане и с часовника. Пък и съвсем скоро ще ни чипират като кучетата, кравите и овцете. Чипа ще ни го пернат под кожата и няма как да го забравим. Искаме или не, няма да ни питат. Бееее... беееее....беее!
  • 6 Диана

    4 2 Отговор
    Хич не е лошо човек да има такъв часовник в днешно време. В това забързано ежедневние, колкото по-малко неща носиш и мислиш за тях, толкова по-добре. Едно е да пазиш няколко неща, друго е часовник, който ти е на ръката. Според мен шансът за забравяне е доста по-малък. Така че, при всички случаи, ще е много удобно за всеки да има такъв.
  • 7 Мартин

    2 2 Отговор
    И аз ползвам Revolut, но тази иновация на FiBank с Garmin и Мастъркард определено ме заинтригува! Ще проверя какви са възможностите за тяхна карта и за нов часовник, който обаче да е от бюджетната серия! Определено звучи интересно и иновативно, за което заслужават поздравления и трите компании.
  • 8 Опитен

    4 1 Отговор
    Чист кеш тиквеници. Какво въздишате по тия джаджи? Утре като ви предложат и по един чип в тиквите да си монтирате и на това ще се навиете. Безумци , чист кеш и нищо повече.
  • 9 Опитен

    1 1 Отговор
    Всички коментари тук без моя са платени . Тролове.
  • 10 Ивелина

    0 0 Отговор
    Банковата шефка Диана Каменова беше уличена в злоупотреба с положението си. И то не за пръв път. Скандалната дама се е оплела яко в далвери, целящи собственото й забогатяване. Името й, макар и да не е известно особено на широката общественост, е добре познато в банковите и финансови институции у нас. И най-вече – в икономическа полиция, където неведнъж са я разследвали.Тя е бивш шеф на звено риск в Министерството на финансите – този особено важен отдел, който преценява на кой потребител да бъде отпуснат кредит и на кой да бъде отказан такъв. Като критерият за това, ако Каменова си вършеше съвестно работата, трябва да е благонадеждност и финансова възможност на кредитоискателя да връща отпуснатата му сума.