Last news in Fakti

26 Септември, 2019 09:21 2 554 0

Най-големият туроператор търси самолети

  • thomas cook-
  • tui-
  • самолети

След фалита на Thomas Cook най-големият играч – ТUІ търси самолети

Най-големият туроператор търси самолети - 1

Зимата идва, а с нея и пакетните почивки за коледните и новогодишни празници. Туристическият бранш се нуждае от кардинална, но в същото време и бърза промяна, за да омекоти колкото се може повече удара след фалита на Thomas Cook. Несъмнено най-силен е удара за най-голямата туристическа компания, която остава на пазара, а именно ТUІ. Тя вече работи по увеличаване броя на самолетите си през зимните месеци, за да може да посрещне наплива от клиенти, които няма да могат да ползват услугите на Thomas Cook.

ТUІ преговаря със собствениците на самолети, които е наела за летния сезон, да може да ги ползва и през пиковите за отдих зимни периоди. Фалитът на втория най-голям туроператор несъмнено е голям шанс за останалите играчи в сектора, особено тези във Великобритания, смята изпълнителният директор на ТUІ Фридрих Юсен. Пазарът на пакетните почивки се оценява на 47 млн. USD.

Спирането на 737 МАХ е принудило ТUІ да наеме други самолети, тъй като не може да ползва 15-те броя от новия модел на Воеіng. ТUІ обаче няма интерес към базираните във Франкфурт самолети на авиокомпанията Соndоr, която отчасти обслужваше Thomas Cook.

„Пазарът не е там, където трябва да бъде“, категоричен е Юсен. Причините са няколко. На първо място туристическият сектор страда от забавянето на икономиките. Не трябва да се омаловажават и динамичните цени на петрола, както и силният долар и несигурността, която внася Брекзит.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА