Last news in Fakti

28 Септември, 2019 22:00 6 997 22

Да намалиш шефската си заплата, за да увеличиш дохода на всички служители

  • дан прайс-
  • gravity payments

Изпълнителният директор на американската компания Gravity Payments Дан Прайс е пример за бизнеса по света

Да намалиш шефската си заплата, за да увеличиш дохода на всички служители - 1

Изпълнителният директор на американската компания Gravity Payments, станал световноизвестен с това, че преди четири години намали собствената си заплата, за да увеличи тази на служителите си, повтори делото си. Дан Прайс съобщи, че всички в офисите на фирмата в град Бойс, щата Айдахо, ще бъдат възнаградени с минимална работна заплата от 70 000 долара до 2024 година.

"Прерязахме лентата на новия офис и обявихме, че всички наши служители тук ще започнат да печелят минимална заплата от 70 000 долара“, обяви Прайс в Twitter. "Толкова съм благодарен, че работя с този невероятен екип и че мога да ги компенсирам за стойността, която носят на нашата общност.“

Преди голямата промяна офисът в Бойс е бил независима компания, наречена ChargeItPro, а Gravity - компания за обработка на плащания с кредитни карти, го придоби като свое дъщерно дружество преди три години, информира CNN.

През 2015 г. Прайс реши да увеличи заплатата на служителите си, след като прочел проучване за щастието. Той каза, че допълнителният доход може да допринесе значително за емоционалното благополучие на човека, ако започне да печели 75 000 долара годишно. Тогава той взел решение да увеличи заплатите за всичките си 120 служители в Сиатъл, като увеличи минималната заплата до 70 000 долара - и намали заплатата си от 1 милион долара с 90%, за да се случи това.

Прайс казва, че по-високите заплати са преобразили живота на неговите служители. Те са получили възможност да се грижат по-добре за семействата си, повече от 10% от служителите са закупили къща за първи път, и са увеличили пенсионните си вноски.

Прайс се надява да вдъхнови много други началници на компании по света с примера си.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 23 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Главата не е за украса

    141 2 Отговор
    И тук така правят работодателите, намаляват, но от заплатата на служителите си.

    Коментиран от #16

  • 2 Браво!

    109 1 Отговор
    Останалите гнусни бизнесмени-готованковци се чудят как да намалят заплатите, за да имат повече пари да купуват Бугатита, проститутки, да им пеят световни звезди на уше, да ядат позлатени пържоли и прочие безмислени разхищения
  • 3 Borislav Popov

    109 1 Отговор
    Браво на този човек, ако всички шефове бяха като него, света щеше да бъде по добър и по хубав !
  • 4 Опти Мист

    88 2 Отговор
    И след 1000 години това няма да се случи в България !

    Коментиран от #17

  • 5 Гост

    15 23 Отговор
    Хубаво е направил, но все пак не мога да го мисля с месечна заплата от 10 000$.Неговата заплата е била 1 млн долара за година.

    Коментиран от #12, #14

  • 6 Арменеца

    11 7 Отговор
    Не виждам да драскат сега тез които са или против нашите управляващи депутати
    Този индивид е глупак защото мисли за работниците си (Бг работодателите )
  • 7 розово

    45 4 Отговор
    Колко е заплатата на директора на биовет Пещера построен с европейски пари открит от Бойко Борисов собстеност на Домосчиев и колко е заплатата на работника в завода?

    Коментиран от #8

  • 8 2222

    55 2 Отговор

    До коментар #7 от "розово":

    Не е Домосчиев а Домусчиев и идва от домус - прасе.
  • 9 стопер

    8 15 Отговор
    Сметките не излизат - май тия са били роби и са работили дълго за без пари... Абе четете детайлите - до 2024 година... нещо колелото ще го купи, ама по-нанатам... голема глупост за лакоми получатели... Сметката излиза, ама ако месечната заплата му е 1 милион...
  • 10 MTA

    0 16 Отговор
    Голем боклук, не го слуша главата
  • 11 Скъпи работници,

    6 27 Отговор
    Само след година и тези, иначе бленувани, $ 70000 ще почнат да не ви стигат и да се ослушвате за още! След още 2-3 год. работодателят пак ще стане “стиснат изедник”, който не увеличава заплатите! Така е откакто свят светува! За това - ако наистина ви бива, не трябва някой да ви дава пари, а вие да давате! Само че, тогава друга песен ще запеете!

    Коментиран от #18

  • 12 Уча се

    19 3 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Неговата заплата е не е 10 000, както си написал, я 100 000 !

    Второ, само тъпанар може да гледа в "канчето" на шефа си, особенно ако шефа му е "пич" !

    Ако много знаеш, стани шеф !

    Ама с това мислене, сигурно ще си най-мръсния шеф на света !

    Коментиран от #13

  • 13 ключаря

    4 3 Отговор

    До коментар #12 от "Уча се":

    Човекът ясно е написал - месечна заплата
  • 14 Обикновено,хората които печелят

    12 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гост":

    Много са алчни,в случая виждаме точно обратното,адмирации за пича.
  • 15 ПАРИТЕ

    17 0 Отговор
    не развалят.......Просто ако си пич,те правят още по-голям пич......
    Ако си гъз,си оставаш гъз,че и отгоре.....
    А този шеф е голям ПИЧ.......Евала......
  • 16 гост

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Главата не е за украса":

    Да, шефчето обещаваше повишение на заплатата, защото според мен за счетоводител 550лв са крайно ниска заплата. Увеличи заплатата на 570лв, 20лв на месец, а той си купи Тесла модел С, нова, в брой, на синчето си купи чисто нов спортен мотор за над 20х.лв. И това само за въпросната година. Къде са тези разумни шефове у нас, къде? Самите политици го показват като взимат 5х.лв месечна заплата, а хората масово работят на 500-800лв нетни месечни заплати. Все пак си има минимум, а ако сравните статистиките едно семейство от 4 души има нужда от над 2х.лв месечно, с две заплати от по 500лв докъде стигат, това политиците не ги вълнува. А те се водят по дефиниция народни предтавители, а дано не ни представляват занапред. Браво на момчето, така се стимулира. Моите шефове откават да ми осигурят необходимите техники, не ми плащат извънредните часове и искат да съм благодарен, че са ми платили месечната заплата, а това че не е индексирана от 8г. и то тогава беше със 100лв, това не ги вълнува, те самите дават толкова за една вечеря с нестинарки и печено агне.
  • 17 Alfa Romeo 159 TI

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Опти Мист":

    След 1000г., България?
  • 18 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Скъпи работници,":

    И какво предлагаш скъпи работодателю???
    Да продължават градовете (освен София) да мизерстват с по 600-800лв месечно ли???
    Значи вие работодателите искате всяка година повече и повече от работниците си, а те да не могат да искат достойни заплати от вас, това ли желаете???

    Освен това как ще обясните факта, че българските работници се справят добре в западна Европа???
    Май май проблема не е само в работниците аа???!!!

    Коментиран от #19

  • 19 iceicebaby

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Българин":

    Проблемите в българските работници са манталитета и ламтенето за надница - всеки иска да има сигурни пари, защото знае че и с усилие и без усилие ще си получи паричките.
    Българите, които работят добре в чужбина - не са добре заради по-добрите условия или по-високия надник, а заради това, че там се плаща на заработка/акорд.
    Моят шеф също смени начина на ценообразуване на работната заплата, без да си е намалявал заплатата, а и да си я увеличил не ме вълнува - ако имах неговите познания и аз да съм шеф, но уви. Сега всички във фирмата си даваме сами зор на себе си, защото знаем,че колкото повече работа отхвърлим - толкова повече пари ще получим в края на месеца. Всички печелят. Загубиха само мързеливите, защото, който се цепи от колектива - му го нацепват колективно и просто ги отринахме. СоциализъмЪТ, свърши другари и другарки.
  • 20 ХХХ

    1 0 Отговор
    "Прeз 2015 г. Прaйc рeши дa увeличи зaплaтaтa нa cлужитeлитe cи, cлeд кaтo прoчeл прoучвaнe зa щacтиeтo. Тoй кaзa, чe дoпълнитeлният дoхoд мoжe дa дoпринece знaчитeлнo зa eмoциoнaлнoтo блaгoпoлучиe нa чoвeкa .." --> Адмирации!

    Принципите на идеалната държава според Платон:

    Идеалната държава трябва да се управлява от знанието.
    Идеалната държава управляват справедливите, добрите, истината трябва да господства.
    В идеалната държава няма съсловия, има възпитани граждани и тълпа.
    В идеалната държава на върха стоят мъдреците, защото те най-много знаят, т.е. управлява знанието.
    Средното ниво строи и охранява страната.
    Зачитането на чуждото мнение е необходимо, макар и недостатъчно качество на демократа, а вежливостта - първа отлика от дивака.
  • 21 Bobby

    1 0 Отговор
    Шеф, мечта!
  • 22 111

    1 0 Отговор
    Харесвам USA и идеологията им! :)