1 Октомври, 2019 08:42 18 559 31

"ТАД груп" фалира?

  • иван тодоров-
  • тад груп-
  • фалит

Иван Тодоров и подчинените му са се занимавали основно с рекет на фирми

"ТАД груп" фалира? - 1
Снимка: БГНЕС

Фирмата на обвиняемия за теча на данни от НАП Иван Тодоров - "ТАД груп" фалира, писа „Лупа.бг“. Миналата седмица арестантът, срещу когото се водят няколко дела - за рекет, за организиране на престъпна група с користна цел и за подбудителство към кибертероризъм, е задействал процедура за ликвидация на компанията.

Бизнесменът, който твърди за себе си, че развива и бизнес в Америка, се е свързал със счетоводителите си от ареста и е настоял да започнат действия по закриването ѝ. От седмици сайтът на фирмата, занимаваща се уж с защита срещу киберпрестъпленията, не работи. Нейни досегашни клиенти пък се надпреварват да пишат негативни отзиви срещу нея в световната мрежа. В същото време обаче другият обвиняем за безпрецедентната хакерска атака срещу държавната агенция, пуснат на свобода срещу солидна парична гаранция - Кристиян Бойков, продължавал да работи по текущи проекти, на черно, като му се плащало не от счетоводството, а директно на ръка от възложителите им.

Справка в търговските регистри показва, че през последната година "ТАД груп" е осигурявала шестима свои служители. Най-вероятно след ликвидацията на дружеството те ще отидат на трудовата борса. Осигуровки за последните 2 месеца на въпросните лица не са внасяни.

Според разследването и събраните доказателства до момента от прокуратурата Иван Тодоров и подчинените му са се занимавали основно с рекет на фирми, които са убеждавали, че са в опасност от теч на данни, важна информация, клиентска база данни и в риск от разкритие на конфиденциални договори, като са ги склонявали да работят с тях, за да се подсигурят. На Бойков пък вече бе предложена държавна работа, за да използва уменията и познанията си по предназначение, но той отказа.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ага Манаф

    31 68 Отговор
    Искам с туй момче двамата да лижиме в една килия. Да спи върху косматите ми гърди и да вика батко, дай да ма хакнеш!

    Коментиран от #2, #13, #23

  • 2 Ищях

    30 13 Отговор

    До коментар #1 от "Ага Манаф":

    Има ли тройна килия
  • 3 КОНТРАТА

    81 12 Отговор
    Това че някой е о винен в нещо не доказва вината му това е рабита на съда да каже дали на,, УЖ" се е занинавал с рекет! Не е много коректно да се вмъква,, УЖ" в дейноста на,, ТАД груп" преди всичко да е приключило! Нещо като клевета звучи всичко!

    Коментиран от #11

  • 4 Миризлив пор

    28 11 Отговор
    Този човек и това което прави са продукт на местния "бизнес". Все се чудят как да спестят от всичко и да не дадът заплати, наемат хора за най-ниската заплата пък ако може чистачката ако разбира да се заеме да го върши това. Ако не беше този ще е някой друг - наема 2-3 по-разбиращи хлапета които да преодолеят някоя елементарна защита правена по учебник и после този дето се е правил на тарикат започва "КОЙ ми сра в гащите".
  • 5 007

    56 8 Отговор
    Ярък пример как доходен бизнес с добри работници се съсипва "по български"; алчни фуклювци бързат да забогатеят. Ще има и негативи за целия IT бизнес, защото сме малка страна. За такова престъпление към държавни институции в Китай вероятно се дава смъртно наказание.
  • 6 kvy

    78 3 Отговор
    А тези фирми до сега къде са спали, че не са подали жалби за рекет ???
    Започваме да замязваме на американците.....оня преди 30 години ме ощипа, значи е сексуален маниак. А цели 20 години де спаха?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мордекай

    21 11 Отговор
    Както предрекох преди време , фабриката за тролове и рекет ще фалира щом я осветлиха , така и стана. Така и трябва да е.
  • 9 Ха ха

    33 5 Отговор
    Не беше ли това целта
  • 10 Родна картинка

    37 9 Отговор
    Или го фалираха
  • 11 kkk

    40 10 Отговор

    До коментар #3 от "КОНТРАТА":

    Прав си, а и да не забравяме, че този момък е от основателите на ГЕРБ и според мен има някаква предистория там... Дали няма общо с отстраняването на Цветанов и дали тази фирма е изпълнявала поръчки се питам аз...

    Коментиран от #24, #25

  • 12 Смях

    32 3 Отговор
    Хахах. Голямата фирма с 6 души!
    Половината са се занимавали с маркетинг, другите 3ма - кибер сотаджии на по 20 години!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Алфа Вълкът

    12 22 Отговор
    Знаете ли какво означава платена к#рв#? Вижте в огледалото платени русофилирасти. Как за пари защитавате американска компания в България.
    Освен да не се окаже, че парите идват от Русия в тая амерска фирма и това обяснява вашето разголване на глутеуса!

    Коментиран от #15

  • 15 Коняра

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Алфа Вълкът":

    такова като теб предполагам бета куче

    Коментиран от #18

  • 16 Умно село

    31 2 Отговор
    То и КТБ фалираха и какво от това?
    Държава булалка!

    “Дето брадва заповядва, там народът се не радва.”
    Р. Ралин
  • 17 немя

    24 1 Отговор
    Мен па ми е по-важно ся НАП-а по-ли е защитен?
  • 18 Алфа Вълкът

    4 29 Отговор

    До коментар #15 от "Коняра":

    Умирате руски мърши, умирате в комунистическо-тоталитарна мизерия! Ако те знам кой си, като умреш ще платя на 5-6 циганета цяла вечер да играят кючек на гроба ти!
  • 19 Дали

    20 1 Отговор
    Скъпи журналисти, преди да пишете глупости, моля да погледнете общодостъпния Търговски регистър. Половин час пишете статия, която нямаше да напишете, ако бяхте отделили 2 минути, за да проверите... Елементарно, драги ми Уотсън!
  • 20 По кротко че

    11 4 Отговор
    още от времето на прабългарите и до днес , от тия земи чак до Севрно море и Кавказ се живее от рекет,мита и т.н.т......
    Това е поминак на местните хора....
  • 21 Брах ви лайката гербаджийска

    11 7 Отговор
    Буташ боко и те изкарват престъпник и лежиш хахаха
  • 22 ПЕНКО

    9 1 Отговор
    ПОДПИСАЛИЯТ ФАЛИТА Е СЪУЧАСТНИК ---НЕ МЕ БАЛАМУРКАЙТЕ -ЖУРНАГЪЗЕТА !!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 име

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Ага Манаф":

    като искате да ли жете в една килия -няма проблем.
  • 24 оцеляла мурзилка

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "kkk":

    "ТЪГА ТЪГААА" !!! Тия от /ТАД/ се опитаха да унищожат цялата държава, управлявана от ГЕРБ ! КОЙ СИ РЕЖЕ КЛОНА НА КОЙТО СЕДИ !!!???? Остана без ръководство-директиви и пишеш безумни дивотии Пиини си една студена вода. ХА ХА Наглоста и безумието са отличитената черта на подобни кухи тикви. Виж колко приятен стана духът на коментарите във форумите на "ФАКТИ". Май са те пропуснали ?
  • 25 оцеляла мурзилка

    3 3 Отговор

    До коментар #11 от "kkk":

    "ТЪГА ТЪГААА" !!! Тия от /ТАД/ се опитаха да унищожат цялата държава, управлявана от ГЕРБ ! КОЙ СИ РЕЖЕ КЛОНА НА КОЙТО СЕДИ !!!???? Остана без ръководство-директиви и пишеш безумни дивотии Пиини си една студена вода. ХА ХА Наглоста и безумието са отличитената черта на подобни кухи тикви. Виж колко приятен стана духът на коментарите във форумите на "ФАКТИ". Май са те пропуснали ?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 kres

    5 1 Отговор
    счупиха бухалката на цецо лъжецо
  • 28 Bingo

    10 1 Отговор
    Ако бъдат осъдени за кибер рекет това слага доста фирми под заплахата да бъдат съсипани по същия начин. Ако аз видя, че на съседа бравата на врата е счупена и му предложа да я поправя срещу заплащане прави ли ме рекетьор? Българското общество чака да види наказани за престъпно безстопанство по съхранението на личните ни данни, а те ни занимават с някви нелепи и невъзможни за доказване обвинения. Това ще е поредния провал на бъдещия главен прокурор Гешев. Ако беше в друга държава отдавна щеше да понижен до чистач в някой арест ама в държавата на Бойко няма невъзможни неща. Единствената ми утеха е че най-вероятно ББ ще е падне жертва на същия този Гешев.
  • 29 Високобюджетен маскарад

    5 1 Отговор
    Който не слугува на СИК получава от ГешеФТ ритник.
  • 30 Лекото и Мекото

    3 1 Отговор
    Да си сърбат каквото са си надробили
  • 31 хех

    0 0 Отговор
    е значи най-големите рекетьори са Боце и компания