Last news in Fakti

2 Октомври, 2019 21:43 1 286 2

База за реализиране на полети между България и Казахстан

  • българия-
  • казахстан-
  • полети-
  • търговия-
  • спогодба

Правителството одобри проект на Спогодба за въздушен транспорт между двете държави

База за реализиране на полети между България и Казахстан - 1
Снимка: М. Богданова ©

Правителството одобри проект на Спогодба за въздушен транспорт между България и Казахстан като основа за водене на преговори.

Между България и Казахстан няма действаща спогодба за въздушен транспорт, което не позволява извършването на превози на пътници и товари по редовни въздушни линии.

Подписването на спогодбата и последващото ѝ ратифициране и влизане в сила ще поставят правна основа на отношенията между двете страни, в областта на въздушния транспорт. Това ще създаде условия за развитие на двустранното търговско-икономическо сътрудничество, ще стимулира туризма, ще отговори на потребностите на гражданите за удобен директен въздушен превоз, както и ще подобри свързаността на страната ни с региона на Централна Азия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    0 1 Отговор
    Палим за зимта.

    Коментиран от #2

  • 2 бл.134 в Зап. парк

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пич":

    Само така ..скоро време и трети космонавт - Йорданка Фандъкова.