Last news in Fakti

5 Октомври, 2019 14:20 2 057 5

Брюксел срещу сливането на Boeing и Embraer

  • boeing-
  • embraer-
  • сделка-
  • ек

Сделката за сливането на двете компании беше договорена в края на 2018 година

Брюксел срещу сливането на Boeing и Embraer - 1

Европейската комисия започна разследване на планираното сливане на две водещи самолетостроителни компании - американската Boeing и бразилската Embraer, съобщи ДПА.

Комисията се опасява, че операцията може да застраши конкуренцията при цените и продуктовото развитие.

Предвижда се Boeing да поеме глобалния бизнес на Embraer в гражданското самолетостроене. Според ЕК се очаква това да намали значително броя на конкурентите на световния пазар, на който вече има силна концентрация. Това може да доведе до затруднения при влизането на нови играчи, например от Китай, Япония или Русия.

В момента Boeing и Embraer са конкуренти, които произвеждат самолети в някои съвпадащи сегменти от пазара на гражданското самолетостроене.

Припомняме, че сделката за сливането на двете компании беше договорена в края на 2018 г. Тя обаче беше разкритикувана в Бразилия, тъй като Embraer произвежда и военни самолети, участвайки в разработването на технологии за сигурност, припомня news.bg.

ДПА напомня, че в случай че ЕК има подозрения, че операцията може да застраши конкуренцията в Европейската икономическа зона, тя има право да започне разследване на компании с оборот, който превишава определен праг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даа

    5 3 Отговор
    евро съюз - съветски съюз

    Коментиран от #3

  • 2 Порно

    3 4 Отговор
    И в кои сегменти са конкуренти ? Ембраер прави 100 местни регионални самолети , бизнес джетове , и турбовитлови военни самолети. Просто така отговарят на сливането на Еърбъс и Бомбардие.
  • 3 И в ЕС има комисари и комисарият

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "даа":

    Като при чичко ленин...

    Коментиран от #4

  • 4 Презвитер Козма

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "И в ЕС има комисари и комисарият":

    Да, но в СССР имаше глад, мизерия и терор, а сега бедняците от цял свят мечтаят да емигрират в богатия ЕС. Преди в СССР мечтата на хората беше да избягат от там.
  • 5 Да му се не види...

    1 0 Отговор
    ЗА СМЕТКА НА ТОВА
    ЕС е за (сливането) принудителното изкупуване от Еърбъс на Бомбардие (Канада)...