5 Октомври, 2019 20:41 1 210 9

Туризмът иска гаранционен фонд срещу фалити

  • туризъм-
  • томас кук-
  • фалит

Липсата на туристи е осезаема

Туризмът иска гаранционен фонд срещу фалити - 1

Регионалната бургаска туристическа камара отчита спад на летния туризъм в Бургаска област с 20% за месец септември спрямо същия период през 2018 г., съобщава bTV.

Анализите сочат, че понижението се дължи на фалита на германски туроператор, пренасочването на туристопотоците към Турция, Тунис, Египет, Кипър и Мароко и намаляването на чартърните полети.

Работещи в бранша признават, че липсата на туристи е осезаема. По тази причина хотелиерите настояват за спешни мерки.

Според председателя на сдружение "Клуб на хотелиера" Диана Колчева негативната тенденция от фалита на "Томас Кук" ще продължи в рамките на 2-3 години, тъй като спадът е голям и трудно ще бъде компенсиран.

От туристическия бранш искат да бъде създаден български гаранционен фонд за евентуални фалити.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    28 1 Отговор
    Какво ще рече Гаранционен фонд? Данъкоплатецът да плаща заради това, че българските бизнесмени в туризма са некадърни и разгониха дори тези, които идваха тук заради евтините секс и пиене?

    Коментиран от #5

  • 2 Grotto

    21 1 Отговор
    Какво ще рече "туризмът" ?! Искат го чорбаджиите хотелиери, дето НЯМАТ НАЯЖДАНЕ. Експлоататори и лукави измамници, хитреци! Не можаха тая година да купят ново Бентли и заквичаха, че не са се нагушили. Нека бухат чалгата, гаражни ментаци и храни с изтичащ срок на годност, пък да реват за гарантирана печалба. МАФИЯ! Що народ оставиха без заплати предни години, а сега вносни работници от Африка искат. Нещастници алчни. Да се учат от съседите как се прави
  • 3 В света няма

    14 0 Отговор
    застраховка срещу риск "глупаво управление и лакомия" Кой ще плаща господа? Гаранциите няма да върнат туристите -това може да се счита за сигурно без гаранция.
  • 4 Миризлив пор

    5 0 Отговор
    Вика му се "диверсифициране" или преведено по нашенски това е - да имаш повече от един източник на доходи и ако ти изчезне единия да има друг източник. Кой им е виновен че работят само с един туроператор? Голямата печалба си върви с големия риск господа.
  • 5 NikNay

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Слушай сега бутер, гаранционен фонд не се плаща от данъкоплатците ! Вземи и прочети какво е гаранционен фонд и как функционира за да не се излагаш повече. . . .

    Коментиран от #9

  • 6 Ами добре

    2 0 Отговор
    След като ще е в тяхна полза фонда, значи логично е те да внасят отчисленията. Друг е въпроса че подобен фонд е нелеп. B2B фонд срещу фалити!?!
  • 7 Ник

    1 0 Отговор
    "От туристическия бранш искат да бъде създаден български гаранционен фонд за евентуални фалити."

    Ами, като искате направете си, кой ви е спрял. Ама не Държавата да ви налива едни пари всяка година, а вие си събирайте от печалбата ако я имате.
  • 8 Kuzmanovv

    2 1 Отговор
    Какво да очакваме от бездарници❓. Некадърното управление води до съответните резултати❗. Аз пък искам създаването на гаранционен фонд ако не ми стане довечера ... 😀 ... е и какво❔... смешници.
  • 9 русенец

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "NikNay":

    Определено не си икономист. Даже и средно интелигентен не си. Няма проблем! Приемам предложението ти.:))) То аз чета, но е време и ти да започнеш. Може би 99% от прочетеното няма да разбираш, но не бива да униваш! Успех!:)))