Last news in Fakti

13 Октомври, 2019 09:25 8 811 19

1 млрд. лв. получават родните земеделци и животновъди

  • субсидии-
  • земеделие-
  • животновъдство
1 млрд. лв. получават родните земеделци и животновъди - 1
Снимка: БГНЕС

Българските земеделци и животновъди ще получат близо 1 млрд. лв. средства докрая на годината. Новината стана ясна на "Национално животновъдно изложение Сливен 2019". Събитието бе организирано от Министерство на земеделието, храните и горите и Изпълнителна агенция по селекция и репродукция в животновъдството. На изложението бяха представени над 600 селскостопански животни, демонстриращи богатото биологичното разнообразие на страната ни и достиженията на селекцията, провеждана от развъдните организации в областта на говедовъдството, овцевъдството, козевъдството и коневъдството, съобщава аг. "Фокус". Изложението се проведе на Пазара за селскостопански животни, преди разклона за село Мечкарево, област Сливен.

Част от събитието бе министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Тя бе заедно с министър-председателя Бойко Борисов. Десислава Танева запозна животновъдите с графика на плащанията докрая на годината. "От 18 октомври до края на годината до 20 декември близо 1 млрд. лв. ще получат българските земеделски производители и животновъди. Започваме на 18 октомври с националната преходна помощ - 55 % от ставката на говеда, на овце и кози без селекционен контрол. Продължаваме с изплащането на държавната помощ за пчели за зимните пръскания. Продължаваме на 1 декември с обвързаната подкрепа за всички категории животни, всички схеми, на 100 % окончателни плащания", каза Танева. Тя поясни, че следва след 8 декември седмицата най-голямото плащане. Министърът обърна вниманиe, че за първи път за първа година ще бъде платена до 20 декември и мярка 13.1 "Необлагодетелствани райони 1 и 2". "Всички необходими дейности по отношение на проверки, на подготовка на допустими условия са в график, за да станат възможни тези плащания", допълни още министърът. Танева увери, че очакваните средства към земеделската общност ще стигнат млрд. лв. "Обявили сме индикативния график за приемите на Фонд "Земеделие" следващата година. той е на сайта. Всеки може да се запознае.

От своя страна министър-председателят Бойко Борисов заяви, че се е разбрал с министрите Горанов и Танева около Коледа да бъдат направени всички плащания към земеделците и животновъдите.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 предизборно

    17 0 Отговор
    Всеки отделен ли ? Добро обещание. Бацко да престане да си лъска омекналия имидж с държавна трапеза
  • 2 Ал та фанах Атаопънах

    35 1 Отговор
    1 млрд лева за тези които са останали животновъди след като избихте на обикновените хора животните.
  • 3 Ами, да...

    32 1 Отговор
    Ще направят зърнопроизводителите още по-богати и нагли , а слънчогледа ще гние по нивите необран цяла зима! Сее се едно и също и се унищожава земята...!

    Коментиран от #16

  • 4 Да бе да

    22 2 Отговор
    А гръцките взимат 10 млрд. Обаче ЕВРО!!!!
  • 5 Баце ви

    22 0 Отговор
    Всичко ще ви обещая. Само не връщайте Фандъкова на село.
  • 6 Ботев

    20 1 Отговор
    От които 80% обратно в джобчето на пожарникаря.
  • 7 Обективен

    22 1 Отговор
    От този милиард, големия процент го взимат едрите арендатори и далавераджиите свързани с властта, които само по документи отчитат ге гледат животни или земеделски площи
  • 8 onq s konq

    5 20 Отговор
    Eeeeй Гьотверени озлобени,преди да се изцепвате неподготвени че в БГ се сеело "фиктивно" само за да се получават Евросубсидите проверете с Гугъла КОЛКО ЗЪРНЕНА ПРОДУКЦИЯ ПРОИЗВЕЖДАМЕ И ИЗНАСЯМЕ и не сме ли един от ОТЛИЧНИЦИТЕ в бранша!А след като "слънчогледа гниел по нивите необран" както пише "ном.3" ,КАК СЕ ПЛАЩА 90 ЛЕВА РЕНТА/ДКА на собствениците на Земя бе безимотни Шуштери такива?

    Коментиран от #9

  • 9 ЕЙ , konq...

    12 2 Отговор

    До коментар #8 от "onq s konq":

    ЯХНИ СИ КОНЯ И ОБИКОЛИ НИВИТЕ , но май нямаш време от седене на телефона и питай кой собственик получава 90 лв. ? ДА ТИ Е ЖИВ И ЗДРАВ КОНЯ ДА ГО ХРАНИШ С ТАЯ ПРОДУКЦИЯ, но май няма да става и за луканка...!

    Коментиран от #12

  • 10 Така от тия един милиард

    18 1 Отговор
    900 мил.за зърнарите като 80% от тези пари отиват при няколко богоизбрани.
    20 мил.за животни.смятай кози овце крави.
    За тия преди 2009 на които са подшушнали да си рег.фиктивно животни а сега даже и да нямат им превеждат милиони.
    На тези които имаме сега животни но сме нямали преди 2009 държавата ни подкрепя като не ни дава нищо.
    Яд ме е че 2011 се е заех да гледам крави.Тежка и самотна работа.Без подкрепа като на запад ние малките с по 30-на животни загиваме.
    Тия на тия събор са поканили министри ,премиери и вместо да ги очукат с тояги и камъни им целуват задниците.
    Просто не мога да проумея психиката плебейска българска
  • 11 Голо бърдо

    0 0 Отговор
    Колкото 3 изтребителя f-16 block 70.
  • 12 onq s konq

    2 8 Отговор

    До коментар #9 от "ЕЙ , konq...":

    Не само съм си "обикалял" нивите,но и Колчета съм забивал!А на ТЪПИЯ ТИ СЪВЕТ да питам КОЙ взема 90лв/дка рента ,ще ти отговоря,че АЗ ВЗЕМАМ 90лв/дка.И не само Аз,а ЦЕЛИЯ РЕГИОН!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 9689

    6 1 Отговор
    Престъпници,мястото ви е в кауша.
  • 15 Бай Шиле

    1 1 Отговор
    Дава 1 млрд или обещава! ?
  • 16 ГОРАЗД

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Ами, да...":

    Че като било толкоз лесно,ела стани зърнопроизводител,ще станеш богат без да бачкаш,пък и ще си имаш цяла зима слънчоглед ,да си чоплиш докато се излежаваш!Да те поуспокоя,няма за какво да завиждаш,цялата субсидия,само минава през земеделците,и накрая влиза в джоба на собствениците на земя като рента!Мога да ти обясня как става,но не знам дали си струва!
  • 17 Корнуел

    4 0 Отговор
    Докато не докараме водата до всяка градина както е в съседна Гърция все така ще ближем рани и ще се вайкаме от бедност.
  • 18 БСП

    3 0 Отговор
    ХА ха ха,за първи път до 20 декември..............,че кумонягите преди няколко години ги превеждаха до нова година всички средства! От как доде симончо дянков яко щавене на дребните земеделци и животновъди.
  • 19 Мехмед

    0 0 Отговор
    До номер 10 еваала пич много точно казано