Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 22:30 7 248 6

Половината от хотелиерите се скриха от държавата

  • хотел-
  • хотелиери-
  • регистрация

В началото на февруари бе пусната системата ЕСТИ, в която трябва да се впишат над 20 000 места за настаняване

Половината от хотелиерите се скриха от държавата - 1
Снимка: Shutterstock

Само 12 123 места за настаняване са се вписали в Единната система за туристическа информация (ЕСТИ) до началото на октомври, когато изтече крайният срок. Броят им е близо наполовина по-малко от очакванията на туристическото министерство, показва справка на ведомството.

В началото на февруари бе пусната системата ЕСТИ, в която трябва да се впишат над 20 000 места за настаняване, припомня в. „Монитор“. Към 9 октомври най-много са регистрираните апартаменти за гости (4910), следвани от стаите за гости (2365) и къщите за гости (2063). В новата система хотелите са общо 2120, от които 937 са семейни, регистрираните бунгала са 218, а почивните станции – 118. Най-малко са излезлите на светло вилни селища - 3, а едва 5 са селищата за почивка.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕСТИ

    50 11 Отговор
    Плащаме си рекета на Герб! Нямате ли си друга работа! Толкова статии за едрогърди фолк- диви има! Вие с нас се занимавате! Срам нямате ли!?
  • 2 Мосак Фонсека

    22 1 Отговор
    Сички сме роби, майна, бизмясмяни-мизмясмяни, хутилияри-мутилияри.
  • 3 Мит Ю

    15 5 Отговор
    Аве ейй, аз съм анаболна батка с обиколка 48см. И татуировки на иврит по глутеусите: "Шалом" и "Мархаба"! Имам БМВ 3ка и знам всички песни на Ачо Чалгарчето. Охрана съм на 3 хотела и не ми харесва да настройвате хор'та сякаш депутатиие, кметовете и мутрите, дето са собственици на хотелите и дават заплати ПОНЯКОГА, сь лошу 'ора!
  • 4 Путиливизора

    17 1 Отговор
    В Булгаристан това, което мутраците не вършат, върши държавата. Еднити влизат директно с искания за прехвърляне на бизнеса към съответния татуиран плешивец с бмв, а другите пращат нафталинени данъчни, безочливи държавни куртизанки и държавни мишки. Общото между двете напасти е че са еднакво бездарни, безочливи, нагли и заслужават едно - от упор в главата по 3 куршума, на място!
  • 5 Патето яки

    6 0 Отговор
    сива икономика -
  • 6 То и ваще

    7 0 Отговор
    Когато почнат да им раздават субсидии,помощи или да не плащат мутрите данъци ще изпълзят плужаци от всякъде.