Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 17:28 5 631 8

Съседите са почти готови с „Турски поток”

  • турски поток-
  • сърбия-
  • строителство

Сроковете ще бъдат спазени

Сръбската част от „Турски поток” ще бъде завършена до няколко месеца. „Всичко ще е готово, както сме обещали, до края на годината”, каза сръбският президент Александър Вучич.

„Газопроводът е икономически изгоден за Сърбия и ще спомогне за ръст в доставките на газ в страната. Всичко е съгласувано. Сърбия изпълнява точно задълженията си. Възможно е работата да приключи до края на текущата година”, каза председателят на Съвета на Руската федерация Валентина Митвиенко, която се срещна с Вучич.

„Турски поток” се състои от две тръби – като първата ще доставя газ южната ни съседка, а втората ще газоснабдява държавите от южна и югоизточна Европа. Мощността на всяка тръба е 15.75 млрд. куб. м на година.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Менгеле.

    14 10 Отговор
    Данеостане сухо Турското поточе заради Изворчето на мира...
  • 2 Милен

    51 11 Отговор
    Досега отдавна щяхме да вземаме такси от Южен поток но нашите главанаци го спряха под външен натиск.Същото стана и със Син поток който пак турците ни го взеха.Започнаха да ни заобикалят не само газовите тръби а и много големи инвеститори и автомобилни компании а нашите ходят на другия край на света да търсят под вола теле.Имаме си поговорка-Изпуснаха питомното сега гонят дивото.А дали ще го хванат е друга тема !

    Коментиран от #3, #7

  • 3 Тони

    26 5 Отговор

    До коментар #2 от "Милен":

    Милене нас ни заобикалят защото сме под чеждо командване на САЩ и на ЕС. Когато още не бяхме Иван Костов гонеше чуждите инвеститори а в другите бивши държави от соца им правиха отстъпки и гратисни периоди за ДДС и какво ли още не. Вместо и тука това да се случи Костов фалира работещи предприятия с готов обучен персонал който сега работи в чужбина а тука ако дойде инвеститор като VW се чуди от къде да наеме работници. По времето на Костов имаше интерес и от Японски фирми за заводи с производство на електроника защото през 90-те години още бяхме в крак с това производство и имаше работна ръка а сега всичко е със сто години назад. Такива като Костов им е малко да ги обесят и заради тях ще гледаме и завиждаме на други държави като Чехия, Унгария или Полша които мислиха и за икономиката си и за народа си а не само за джобовите си!

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Бойко Борисов

    6 1 Отговор
    Сал наши китуци и миндили си играят на - тука има тука нема
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Budinov

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "Тони":

    Посочи данни и факти относно Костов и тогава пълни главите на хората предизборно.От 90те та до 98ма все червените бяхте на кормилото,но Костов ви е крив.Последния комунист ще умре в Бг
  • 7 ряз

    3 3 Отговор

    До коментар #2 от "Милен":

    Всички сделки до сега които са били сключвани с Русия се отлчават с кражби, корупция и огромни загуби за България.Само от Белене, до момента имаме реализирани 6 милиарда загуби.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.