Last news in Fakti

15 Октомври, 2019 20:37 2 730 1

„Астрал Холидейз” се разплаща само с клиенти

  • астрал холидейз-
  • туроператор-
  • фалит-
  • клиенти-
  • партньори-
  • обезщетения

Застраховката не покрива неустойки към партньори и подизпълнители

„Астрал Холидейз” се разплаща само с клиенти - 1
Снимка: БГНЕС

Туристическата агенция „Астрал Холидейз”, която миналата седмица обяви фалит се разплаща само с клиенти. От застрахователното дружество, с което компанията работи – „Уника”, уточниха за медиите, че застраховката „Отговорност на туроператора“ не покрива разходи на партньори и подизпълнители на фалиралия туроператор, тъй като те не са обект на обезщетяване по силата на договора.

Към момента 50% от засегнатите клиенти, които са завели претенции, са получили обезщетение от застрахователя. Той е започнал да изплаща компенсациите два дни след обявения банкрут.

Клиентите, които по време на обявяването на фалита, са били в чужбина вече са се завърнали в България без да имат проблеми.

Постъпилите претенции към днешна дата са около 300. Изплатените обезщетения са на стойност близо 200 000 лв. Няма данни клиентските претенции да надвишат лимита на застраховката от 700 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алито от София

    2 0 Отговор
    Как няма да фалират като няма кой да ги напцува, никакво отношение към гостите на хотела, все едно се блъскат да влязат, лоша храна, а на плажа, сметище, много рядко ще има някой доволен от нашето море