Last news in Fakti

16 Октомври, 2019 20:32 5 619 15

Голяма верига не напуска, а остава в България

  • subway-
  • верига-
  • бързо хранене

Затварянето на ресторанти било индивидуално решение на франчайз собствениците

Голяма верига не напуска, а остава в България - 1

Subway България съобщава, че няма отнемане на лиценза на компанията. България е един от най-силните пазари за марката в Централна и Източна Европа. Веригата е в България от 2007 година и през годините се е превърнала в лидер на пазара при ресторантите за бързо хранене. Понастоящем брандът има 38 активно функциониращи ресторанта в цялата страна.

Това се казва в официална позиция на Subway България.

Всички заведения от веригата Subway са притежавани и управлявани от индивидуални франчайз собственици. Те могат да взимат различни бизнес решения, като това дали да продадат, преместят или затворят даден обект. Затварянето на един ресторант може да е в резултат на изтекли договори за наем, което е възможно да се случи предвид дългогодишното присъствие на веригата на българския пазар.

Скорошното затваряне на ресторант на Subway в гр. София на адрес ул. „Граф Игнатиев“ 43, е един такъв пример. Обектът работи в продължение на 10 години, но беше затворен, заради решение на франчайз собственика. Приключване на договор за наем бе причината за затварянето на обект от веригата в Мол София, собственост на друг франчайз партньор, който оперира още ресторанти от веригата Subway.

Всички останали заведения към днешна дата продължават да работят, с изключение на сезонните локации по курортите, които оперират само през активния туристически сезон -летен/зимен.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бг 🇧🇬 И технологията?

    12 12 Отговор
    България е известна с своята бедност ! И с липсата на технологии ! Заведения за бързо хранене като това са за развитите страни с богато население а не за най бедната нация в EC

    Коментиран от #3, #8, #10, #15

  • 2 Бг 🇧🇬📉

    22 3 Отговор
    KFC , макдоналдс , дънкиндоналатс все чужди фирми защо в Бг за толкова десетилетия не се появиха конкуренти на тези ? Защо не се правят процесори и коли ?
  • 3 софиянец пумияр

    2 12 Отговор

    До коментар #1 от "Бг 🇧🇬 И технологията?":

    ти ли ще им казваш на собствениците на марката, къде да присъстват, и къде да харчат парите си, вземи си технологиите и си ги … знаеш какво и знаеш къде
  • 4 Ушев долен бандит на пастет

    15 2 Отговор
    Разбира се, защо да не ви пълним още охранените хамерикански вратленца, примитиви такива!
  • 5 Ертан

    4 0 Отговор
    Супер тъпо заглави!
  • 6 Чичо

    10 0 Отговор
    Много са ви тъпи статиите. Приличате на Боко. Всеки ден противоположно мневие.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 memento

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бг 🇧🇬 И технологията?":

    ... че това си е храна за бедни... много хляб, пълен стомах, никаква хранителна стойност. От това е по-зле само чипса ... и може би дюнерите. Истината е, че всичкото това е джънк фууд, който те затлачва и те убива бавно и неусетно. Разбираш го, като се откачиш.

    Давам пример за "познат", мениджър в една верига за доставка на пици.... младо, право, здраво момче... откакто започна да работи там се превърна в лоена топка, нездрав и ленив. С какво се храни? Ами предимно с продукта, който продава.

    И те-така те.

    ... Ако искате да се храните евтино, има начини, при това здравословни.
  • 9 Протеза в чашка..!

    10 0 Отговор
    Тя не напуска, но аз отдавна ги напуснах...!
  • 10 ГосТ

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Бг 🇧🇬 И технологията?":

    Абе фес, ваш'те технологии освен ония с козите, кои са по точно? Анадолец и технологии 😂
  • 11 Циник

    12 0 Отговор
    Тъкмо се притесних как ще караме без хляб с два резена салам за 13 лв.
  • 12 Кочо

    5 1 Отговор
    Ама на нас не ни дреме. И тук да са, и да ги няма - хич няма да разберем.
  • 13 Ivan S

    0 1 Отговор
    Начи Цацата дано си е написал домашното и не станат издънки като с Иванчева. Ако този излезе без обвинения ще им скъса гъзовете от изплащане на обезщетения.
  • 14 Заинтересован

    2 1 Отговор
    Поздравления господин Михайлов, че само Вие се осмелихте да публикувате официалното опровержение на този "шум" /не бих го нарекла новина, защото тази дума си има значение/, дадено от Централата на Събуей. Всички копираха "шумът" от Лупа.бг без дори да си направят трудът да проверят дали има нещо вярно.
  • 15 Читател

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бг 🇧🇬 И технологията?":

    Имаш ли идея, колко си неграмотен? Ако неграмотността можеше да лети, ти щеше да си водач на ескадрилата с неграмотници.