22 Октомври, 2019 11:37 2 632 8

Министри намалиха двойно заплатите си

  • ливан-
  • министри-
  • заплата-
  • икономика-
  • криза
Министри намалиха двойно заплатите си - 1
Снимка: ЕРА/БГННЕС

Правителството на Ливан реши да намали с 50% заплатите на своите министри. Целта е минимизиране последствията от икономическата криза и нестихващите протести в страната, които са най-мащабните от 10 години насам. Пети ден гражданите блокират пътищата. Банките, училищата и предприятията не работят.

Друга мярка, която предприе държавата, е обезщетения за държавни институции и длъжностни лица. Ще бъде поискана и помощ от банките в размер на 3.3 млрд. USD за бюджета за 2020 г. Програмата за укрепване на икономиката предвижда приватизация на телекомуникационния сектор и актуализиране цената на тока.

Дали това ще потуши гражданското недоволство е трудно да се каже, като се има предвид, че политици са използвали държавни ресурси и влияние за собствена изгода.

Държавният дълг на Ливан е един от най-големите в световен мащаб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДДРОнег

    18 0 Отговор
    И наш'те министри могат да го направят това, дори и без заплата да работят, те от рушвети вземат многократно повече !!!
  • 2 гост

    16 0 Отговор
    Нашите управници смятат, че 5 пъти по-високи доходи от средното са нормални и заслужени за бездействието, което предлагат. Защо не са обвързани с минималната заплата, например 5 пъти минималната заплата и ако расте тя, ще расте и министерската? Един вид ще си получат заслужено по-високи заплати ако хората получават повече., или пък двойна на средната заплата. А сега е 10 пъти минималната заплата, гледат отгоре и викат, че народа живеел добре.

    Коментиран от #6

  • 3 Муя

    17 0 Отговор
    Представям си Красен Крадлев йога мастер и Тумбак Каракачан пълен веган....
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мдааа

    10 0 Отговор
    Като прочетох заглавието,изтръпнах....пък то било у Ливан.Та къв е извода от статията?Без бой или с малко кютек не ставааааа!Видяхме,че и референдумите не вършат работа,пък „Швейцария на балканите щяха да ни правят”.
  • 6 бате бойко бие без упойка

    11 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Защото за недоразвитото население на България въпросът е дали кандидата на Герб или БСП ще спечели, сякаш че други кандидати не съществуват. Ами ще тънем в мизерия и в нищета като не искаме да си променим скапаното мислене
  • 7 Ташко

    4 2 Отговор
    ChifutSka media ste. Minalata sedmica ada be slqzal na zemqta v Livan. 120 pojara samo za 24h bqha podpalili siriiskite terorqgi. Pomognaha im Greece I Cypres, a nashite pravoverni medii malchaha. Edinstvenata hristiqnska darjava v blizkiq iztok. Nashi bratq Finikiici.I love you Lebanon
  • 8 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    И сега какво - нашите да ги оставим само на рушвети ? Ако имаха поне малко съвест, нашите управници щяха да погледнат към Чехия и нейната икономика и всяческа политика!? Правят се , че не виждат и не чуват как работят хората в Словения, Чехия , Унгария ..... Само си правят разходки до там - за пазаруване на дребно......