Last news in Fakti

25 Октомври, 2019 15:21 3 459 9

Южна Корея преустанови полети с Boeing 737 NG

  • boeing-
  • южна корея-
  • самолет-
  • корпус-
  • пукнатини

Причината е пукнатини в корпуса

Южна Корея преустанови полети с Boeing 737 NG - 1
Снимка: Shutterstock

Проверка на 42 машини от модел Boeing 737 NG е установила, че в корпуса на 9 от тях има пукнатини. От тях 5 самолета се експлоатират от Korean Air Lines.

По-рано през този месец Федералното авиационно управление на САЩ е наредило на авиокомпаниите, които ползват този тип самолети да ги проверят за наличие на проблеми в конструкцията.

На 11 октомври т.г. Boeing съобщиха, че проверяващите са установили опасни пукнатини в 38 от проверени общо в целия свят 810 машини от типа Boeing 737 NG. В повечето случаи те се намират между корпуса на самолета и крилото. Те ще бъдат ремонтирани.

Моделът Boeing 737 Next Generation е трето поколение самолет от модела 737 и предшества MAX 737, който по известни причини е спрян от полет в редица държави по света.

Международната рейтингова агенция S&P Global Ratings понижи рейтинга на Boeing Co – от „стабилен” на „негативен”, след съобщението, че самолетният производител е въвел в заблуждение Федералното авиационно управление на САЩ по програмата за сигурност на модел 737 MAX.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    40 3 Отговор
    Затвърждава се мнението че Щатите са измамници!

    Коментиран от #2

  • 2 ГосТ

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо":

    Това е ясно на всички. Много добре се знае за честта и ценностите на англосаксите, въпросът е какво ще направи останалата част човечеството

    Коментиран от #7

  • 3 1234

    16 2 Отговор
    Те и колите им са същите палят се и блъскат хора или самоубиват собственика. Всичката им работа е такава
  • 4 Истината излиза

    19 3 Отговор
    А сега си представвте как финкционира финансовата им система Фед, която е единствената такава в света и на какво се дължи икономическото им благосъстояние! Само на лъжи измами схемо заплахи и изнудване. Никой не може да обясни как така имат най голямия дълг, произвеждат 5 процента от световния бвп пък ползват пловината! Ами ей така с измама! Сащ са си пирамида
  • 5 Българина

    21 2 Отговор
    Те така си работят със заблуждение с целия свят. Не искате ф16 реколта 1974? Веднага санкции и заплахи и така заблудата става реалност. Не си мислете че тази агенция не е знаела. Все едно фед да не знае колко точно фалшиви долара са напечатали в петък за понеделник. Цялата им държава работи на този принцип. Те направиха скандла на ФВ за дизелите, пък карат 6.5 л тецове масово! Не 2.0 л пасат!
  • 6 А стига бе

    16 1 Отговор
    Абе Борката Попов мьлчи нещо тук-ако беше за рашьните,досега да беше омазал форума
  • 7 Смях

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "ГосТ":

    Правилно! Предлагам да им е..ме майката!
  • 8 ASD

    11 0 Отговор
    Путин ги поряза с доставките на ТИТАН, от който се изработва кутията съединяваща крилата с тръбата на фюзелажа. Американците го замениха с полимери с карбонови нишки. ОБАЧЕ както се убедиха вече и много собственици на колела, карбоновите полимери са здрави на опъване но на срязване ги няма. Така веднъж появи ли се пукнатина тя бързо срязва целия елемент.
    П.П. Меркел лично ходи при Путин да се договори за доставките на титан за производството на Еарбъс и там такива проблеми НЯМА!
  • 9 5процента

    2 0 Отговор
    Излиза че са американските дефекти? Аз не бих летял на бойнг, без значение кой модел е, ако ме изпращат на терминала с 5%-Та прогноза гибел/оцеляване