Last news in Fakti

28 Октомври, 2019 23:29 22 103 104

Вдигат заплатите със 100 лева на година

  • заплати-
  • бизнес-
  • доходи

Очаква се намаляване на безработицата

Вдигат заплатите със 100 лева на година - 1
Снимка: Shutterstock

Заплатите ще растат средно със 100 лв. на година. През 2020 г. средното възнаграждение ще нарасне от 1300 лв. на 1400 лв. В края на 2021 г. средната заплата ще достигне 1500 лв., а през 2022 г. - 1600 лв. Това гласят разчетите на министъра на финансите Владислав Горанов, които са свързани с публикувания проектобюджет за следващата година. За увеличението на средното възнаграждение ще допринесе планираното повишение на минималната заплата с 50 лв. до 610 лв. от началото на следващата година, както и заделените 10% повече средства за заплати на администрацията. В частния сектор също се очаква стабилен ръст на заплатите както заради нарастващата производителност на труда, така и заради недостига на работна ръка, пише в. "Труд".

Наред с увеличение на заплатите се очаква намаляване на безработицата, която от 4,4% през настоящата година ще се понижи на 4,1% през 2020 г. и до исторически най- ниското ниво от 4% за периода 2021-2022 г„ пише в мотивите към проектобюджета. Заетостта през първата половина на настоящата година нарасна, като за това допринесе ръстът на заетостта в услугите (с 1,7%) и строителството (с 5,9%). Но в селското стопанство беше отчетен спад на заетостта (с -5,4%), както и в индустрията (с -0,5%) спрямо същия период на миналата година.

С бюджета за 2020 г. се предвижда увеличение на максималния размер на гарантираните вземания на работниците и служителите при фалит на работодателя от 1400 лв. на 1525 лв.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Икономиста

    158 14 Отговор
    Обещания от преди 10 години!

    Коментиран от #33

  • 2 ЪПсурд

    158 18 Отговор
    Демек гласувайте за герб след 10 г. ще взимате с 500€ на месец повече, а до тогава си плащайте скъпия ток, вода.... с мизерните пари които взимате!

    Коментиран от #62

  • 3 Експерт

    211 17 Отговор
    Една позната рабити в градска мобилност София с 845лв заплата, друг приятел е инженер със 750лв.още един познат работи в инспектората към една община в София за 600лв. полицаите са със 900лв.друг познат работи в цех за дограма за 1000 лв! Къде са тези 1300 лв средна заплата?

    Коментиран от #13, #31, #49, #64, #67, #90, #98

  • 4 Философа

    121 8 Отговор
    ТРАЙ КОНЬО ЗА ЗЕЛЕНА ТРЕВА НА ПРОЛЕТ!
  • 5 Чъки

    115 8 Отговор
    Вие сега си трайте оставете черните да гладсуват в Неделя, а на вас от догодина ще почнат да ви вдигат заплатите със 100лв!сигурно ше гласуват закон който ще задължава частника да ви вдига заплатите! Пхахахаха
  • 6 Стига Гърбави Гербери

    128 20 Отговор
    Никой не ви вярва. Заплатите, трябва да се увеличат с 1000%, с задна дата 10г. назад. 10г. назад, защото, тогава вие взехте властта, не я спечелихте, взехте я с измама, както с измами я държите и досега. Откакто взехте властта заплатите в БГ падат и падат, а растяха, преди да я вземете и стандарта на живот растеше до преди 10г. откакто с измама взехте властта.

    Коментиран от #81

  • 7 Пак

    60 3 Отговор
    Фейк нюз...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Професора

    16 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бог ЗАГРЕЙ - богът на Българите":

    Ти да не си македонец?

    Коментиран от #12, #14

  • 10 ГосТ

    26 2 Отговор
    В блато, чиста вода да наливаш 😂 ....а тая бълвоч е ясен. от "труд" нали така 😂
  • 11 Не съм

    15 4 Отговор
    Българин съм.
  • 12 Не съм

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Професора":

    Българин съм.

    Коментиран от #17

  • 13 пк_рз

    16 40 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    Кaкво е рaбити.....може aко рaботи и дa вземa повече...aко не им хaресвa нa приятелите ти дa предоговорят или дa нaпуснaт....зa повече пaри...

    Коментиран от #102

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Бесен Язовец

    42 5 Отговор
    Алиса в страната на Чудесата!
  • 16 Бесен Язовец

    9 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бог ЗАГРЕЙ - богът на Българите":

    Забрави да кажеш, че шумердкия Бог,, Ашура Мазда "е пра - пра.... българин!!!

    Коментиран от #19, #20

  • 17 Професора

    21 2 Отговор

    До коментар #12 от "Не съм":

    Българин, ама ненормален българин! Ако ги вярваш тези небивалици където си ги писал утре като паднат градусите ще ти стане ли по топло?

    Коментиран от #18

  • 18 Професоре

    31 1 Отговор

    До коментар #17 от "Професора":

    Знаеш ли кой е слънцето за Българина. Отговорът е Жената, българката раждаща българчета. Затова е ЗАГРЕЙ, когато загрява ражда, ново българче Слънце. Това е българската вяра. Но в БГ се раждат сега циганчета от Луната които се продават на избори. Не съм ненормален, просто съм Българин, вярващ в Българското, което не ни остана в БГ.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Гост

    63 2 Отговор
    В министерството на финансите са такива експерти, че цял свят може да ни завижда. Не знам, как ги правят тези аналитични изчисления, но не съм видял някой, който да е забогатял така както се твърди, освен ако не е кмет, общински съветник, служител в някоя държавна институци, отишъл е да работи в чужбина, аи най-важното спечелил е от билетчета хубава сума. Преди месец ако не се лъжа, някакъв експерт беше заявил, че в Кърджали една госпожа казала, че народа не е беден, както се твърди. Този експерт, на основа твърдения на единица съди за останалите 99. А, др се чудя сега, ако тази госпожа която е твърдяла, че народа не е беден като точи системата с фалшиви телкови решения и взима пенсия от 500/600лв, нормално да го твърди. Аз като НЕексперт, нека да има кажа на тези от министерството едно, народът е беден. А този извод го правя, защото моята баба, която цял живот е работила получава 280лв пенсия. Тази пенсия след като сложим разходите за лекарства, ток, вода, телефон, отопление не остава нищо. Храна и нещо извънредно се поема от нас. А това не е единица, а е 99 от обществото. КАК ТАКА, АДЖАБА НИЕ СТАВАМЕ ВСЕ ПО БОГАТИ, БЕ БУНАЦИ?
  • 22 Горанов

    56 3 Отговор
    За да има такива заплати трябва да има ефективно производство и външни пазари. Световната икономика влиза в рецесия и следва финансова криза. В държава в която преките чуждестранни инвестиции са нулеви и почти всичко е внос не е ясно откъде ще се появи този невероятен растеж на заплащането на труда. Големите Европейски икономики се крепят на дребния и среден бизнес.Тук всичко от този род фалира и следва терминал 2 на летище София. Без работна ръка и квалифицирани кадри никой бизнес не може да има расттеж.
  • 23 Предник

    5 3 Отговор
    Ибре курортее!
  • 24 А Цените на

    41 0 Отговор
    Продукти , услуги , такси , данъци и горива ? От една страна дават а от три страни те обират.
  • 25 Надявай се Х , на пияни жени !

    26 0 Отговор
    Блаженни верующите !
  • 26 Ние всички сме слушали за Маркс

    39 0 Отговор
    От него знаем че с ПАРИ се правят ако с ПАРИ - произведеш СТОКА с я Продадеш на СТОЙНОСТ по висока от себестойността се получава ПАРИ + Прим (примиум) - печалба демек. Да ама у нас как се продава - трудно. Защо ли ? Ами - Беден е народа. Да ! Продават се много неща , НО НЕ СЕ КУПУВАТ. Пазара е слаб ! А няма Ли ПАЗАР КАПИТАЛИЗМА ИЗДЪХВА - УМИРА ! Тогава формулата на КАПИТАЛИЗМА спира да дава Прим (примиум) печалба сиреч. Защо бедният не купува ли ? Защото няма работна заетост на населението. Защо няма заетост ли ? Защото няма инвестиции в Икономиката и Промишлеността. Защо няма Инвестиции ли питаш ? Защото средствата за производства не са Държавни а ЧАСТНИ. А Частника няма ангажимент към държава и Народ. Той гледа само своята Банкова сметка. НАРОДА СТАВА СГАН ИЗМЕТ НАВЛЕК БРЕМЕ ПАПЛАЧ СБИРЩИНА от която господин Големанов отдавна се откъснал и го ненавижда. А НАРОДА ходи и гласува за власт на своя екзекутор ! А уж сме просветени казват.

    Коментиран от #34, #103

  • 27 Като Дявол от Тамян - сакън Социализъм !

    36 6 Отговор
    Що е социализъм - Средствата за производство са Държавни Собственост. Тогава има социално разпределение според участието в труда и производстото. Тогава има Безплатна Медицина, Образоваие, Трудова заетост , Финансово обезпечение, Пенсионно осиггуряване, Театри, Читалища , Селски , училищни, детски медицински служби, социални грижи, женски консултации , патронаж за възрастни, санаториуми. ДНЕ ТОВА Е САМО СПОМЕН. КАПИТАЛИЗМА Е ЖЕСТОКО РАЗДЕЛЕНИЕ НА БЕДНИ И БОГОТИ ! А народа гласува за своя Екзекутор. Чудно нещо ? Феномен ?!

    Коментиран от #42, #70

  • 28 Обърнете внимание на предизборните им

    24 3 Отговор
    ОБЕЩАНИЯ ! Само празнуваше - за някаква си промяна ? Но не за силна Икономика , за Нови Заводи , предприятия и Социална сигурност и гаранция за СНОСЕН СПОКОЕН ЖИВОТ С ДОСТОЙНСТВО ! НЯМА ТАКОВА ОБЕЩАНИЕ ! Е ? За кого да гласуваш , да сменят Генчо със Пенчо ? Та Какво туй ще ти донесе когато правилата на играта са същите ?
  • 29 КАПИТАЛИЗМА не работи ! Няма пазари !

    28 1 Отговор
    "Титаник " потъва а ние търси менюто за утре.
  • 30 Хора ли сме или пуяци и юрдечки ?

    14 0 Отговор
    Никой не се ангажира с народното съдба и участ. А ни чакаме някой да се погрижи за нас . Това няма да стане , така живяхме при Соца. Днес трябва сами да се обединим в ЯДНО ЦЯЛО - НАРОДЕН ИНТЕРЕС ЗА ДОСТОЙНСТВО А НЕ ПОДИГРАВКА !
  • 31 Георги

    12 25 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    Аз съм сладкар 5 на 2, 8 часа 1700 лв ми е заплатата чисто, от доста време. Има които вземат и повече 😁😁😁😁
  • 32 мислещ

    30 3 Отговор
    Ясно, да очакваме лапачитес по 20 000 заплата вече да лапат по 30 000. Заслужен бонус за добрите изборни резултати...
  • 33 Още от живково

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Икономиста":

    Идват светлите бъднини😂😂😂
  • 34 Много умен коментар

    6 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ние всички сме слушали за Маркс":

    Браво
  • 35 Гост

    27 0 Отговор
    На частния сектор как ще ги вдигнете?
  • 36 Гифон

    11 0 Отговор
    НАДЕЖДАТА КРЕПИ ЧОВЕКА, НАЛИ ЗНАЕТЕ. И така до края на света

    Коментиран от #37

  • 37 мислещ

    18 1 Отговор

    До коментар #36 от "Гифон":

    Освен когато не го крепи, а го погубва; както с вярата в системата - кротуваш си, пускаш си бюлетинката в подкрепа на мафиотската система и се надяваш, че тя сама ще се поправи...
  • 38 Нищо не разбиращ

    40 5 Отговор
    Каква средна заплата 1400? Колко хора вземат тези пари? Разни мениджъри взимат по 3-4000лв,а редовия работник едвам 700лв.само че така погледнато средно трябва да вземат по 2350лв.Значи ако аз ям месо а ти зеле това означава че двамата ядем зеле с месо.
  • 39 6249

    28 2 Отговор
    Тиквата добре си хрантути клатикурците.
  • 40 Mid

    31 5 Отговор
    Стига с тази средна заплата, с неиното увеличение което е пресилено вдигат депутатски те заплати, защо не направите минималната 1400 лева и всяка година по 100 лева да я вдигат тогава всеки работодател ще е принуден да я дава няма частни няма масник. Защо не си признае те че държите умишлено по голямата част от Българите, за да може бизнесът да ги експлоатира като роби и да забогатява на техен гръб!!!

    Коментиран от #87

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 нервен ( разбивача на тролове )

    18 20 Отговор

    До коментар #27 от "Като Дявол от Тамян - сакън Социализъм !":

    Ти на кой ги говориш тия работи ? Бяхме социализъм ама се оказа див и нещата който си написал са извадени от някъв контекст ! Плодовете на тогавашното образование го гледаш днес всеки ден ...медицина = кръгла 0 точно като днес с тази разлика че сега можеш да се оплачеш я в медиите я в съда тогава не можеше да мрънкаш и оплакваш беше забранено ... Всеки имаше трудов договор и имаше къде да ходи на работа но всеки седеше на работното място пиеше кафета и си бъркаше в носовете и приказката "той съюза ще прати" оправяше всичко резултата няколко банкрута и крах на системата .... Почивни станции ...бунгала като пещери да те е страх да влезеш ...дефицит , мизерия ...внимаваш какво говориш и какво правиш защото всеки трети беше доносник и те клепа ....на тия приказки твойте може да се върже само някой роден след 86-та ...

    Коментиран от #51, #68

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Варненец(натурализиран).

    5 14 Отговор
    Аз получавам 2500 лева. От догодина 5000. При мен ръста се усеща наистина.
  • 45 мизерници

    12 3 Отговор
    Доообре. Това купуване на вот сме го яли.
  • 46 софия

    9 2 Отговор
    Глупости
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Драган

    26 1 Отговор
    Висок жизнен стандарт не се постига с периодично вдигане заплати в бюджетната сфера и “мачкане” на средния и дребен бизнес!
  • 49 Alex

    6 10 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    Не знам дали осъзнаваш че изброяваш само държавни работни места... на всеки е известно че в частният сектор заплатите са доста по-ниски. Аз съм работил в едно глупаво село в русенско като продавач-консултант и съм взимал между 1000 и 1200 лв всеки месец, така че не съм особено съгласен с теб. Минусът разбира се беше че си осигуряван на минималното, а останалото ти се дава в плик под масата.
  • 50 Galya

    20 2 Отговор
    Е хубаво нема лошо а Цените на тока вога газ и тел хранителни стоки с колко ще ни ги вдигнете .И цените до сега не ги вдигнахте до година ще ги вдигнете не ви ли омръзна да лъжкте Народа
  • 51 -...-

    6 4 Отговор

    До коментар #42 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Ха-ха-ха. Супер си. Това от пра-баба си ли го знаеш?

    Коментиран от #57

  • 52 NSDAP

    7 20 Отговор
    Положението в България от гледна точка на заплати е добре,трябва да се повишат пенсиите и то поне х2.Браво на Бойко Борисов и ГЕРБ,че вдигат заплатите,но пенсиите,там е проблема!
  • 53 Веселият готвач

    17 1 Отговор
    ясно е, че средната работна заплата формира заплатата на депутати и министри малко за някои други, затова тя расте толкова, колкото е необходимо, останалите нещастници сме на минимална заплата, която 1 път в годината се променя, но пък се облага с данък, нали схващате за какво става реч, повишението на минималната не се усеща за разлика от средната, така че това е поредния кьорфишек, затова предлагам на авторите на това недоразумение да поживеят 1г. с такива доходи и да сънуват средна заплата
  • 54 ТРОПЧО

    10 3 Отговор
    ВЕРНО ЛИ БЕ СЪС ЦЕЛИ 100 ЛВ. УРА ТЪКМО ЩЕ ПЛАЩАМЕ ПОВЕЧЕ УСИГУРОВКИ УРА БОИКО ЩЕ Е ДОБРЕ ДА ЖИВЕЕ НАРАДА И СИЧКИ ПОКРАИ НЕГО УРРРРАААААААА ДА ЖИВЕЕ ТРУДА ТОИ КРАСИ ЧОВЕКА АМА АЗ СЪМ МНОГО КРАСИВ И НЕ РАБОТЯ НЕ ПЛАЩАМ НИЩО НА ТАЗ ЕБАНА ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА ДА ГО ДУХАТ НЕ ЩА ПЕНСИЯ НИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ТО И БЕ ТОВА НЯМА ТАКИВА РАБОТИ В БЪЛГАРИЯ
  • 55 българина

    30 3 Отговор
    Аз ли в друга държава живия или съм тъп или ни взимат за тъпи,пенсий по 200 лева ,масово се дава средна заплата по 500 лева по провинцийте и то оставаш щаслив че си намерил работа и се подмазваш колкото се може на шефа,полувин България в чужбина да търси работа и вие ни приказвате измишлотини за средни заплати от 1300-1400 лева.
  • 56 фхжох

    4 3 Отговор
    В здравеопазването за 10 години няма 100лв. увеличение . Ама ревете , че много пари вървят за здраве.
  • 57 нервен ( разбивача на тролове )

    3 7 Отговор

    До коментар #51 от "-...-":

    Моята прабаба не е видяла свободна България ! Съветвам те да проявиш уважение към по-възрастните и да се вслушаш в приказките им преди да съм дошъл и да съм ти набил акъл в тъпата глава с някоя сопа ! Ясно ли е

    Коментиран от #59

  • 58 Работещ

    20 0 Отговор
    Вдигат заплатите на бюджетните служители, а в частния сектор- става още по зле!!!

    Коментиран от #61

  • 59 Aхахахаа

    2 4 Отговор

    До коментар #57 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Браво! Напрово го утрепа този мишок всезнайко. Мисля си, че и да му наливаш акъл файда никаква. Остави го да си вярва на измишльотините и да живее в заблуда щом това е избрал.
  • 60 Жалка работа

    22 2 Отговор
    Аз имам 9 кебапчета съседа има 1 средно сме изяли по 5 а че той е гладен мен не ме вълнува така се определя СРЕДНА заплата някои взимат по 20000-30000 хиляди другите по 800-1000 средна 1300 не само младите ще бягат хората на средна възраст и те ще почнат да си събират багажа

    Коментиран от #63

  • 61 Прав си

    13 1 Отговор

    До коментар #58 от "Работещ":

    Време е цялата държава да стане държавен служител.
  • 62 Иво

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "ЪПсурд":

    Колкото пъти съм гласувал за ГЕРБ дете никога дете не съм съжалявал!За Бкп никога не съм гласувал и виждам, че не съм сбъркал!Само веднъж гласувах за една фракция на Бкп и тя е Сдс-97г и много съжалявах, но 97г гласува цяла България и от тогава всички съжаляват и от 97г много хора не гласуват!После тези дето останаха да гласуват пък дадоха гласа си за Ндсв (в кавички) """царя"""!И от тогава половин България не гласува, разбра ли дете!!!!

    Коментиран от #76

  • 63 бсп

    6 7 Отговор

    До коментар #60 от "Жалка работа":

    Ами то през 90г народа избяга защото живота на Бкп беше """цвете""", отвориха границите и народа си събра багажа щото беше """"""'прекрасно""""" !!!!!!!!
  • 64 Кочо

    14 3 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    Цифрите са брутни, бря! 1400лв БРУТО, 1500лв БРУТО, 100лв увеличение на година, но БРУТОООО! 1400лв бруто са към 1050-1100лв нето. Като сложиш всички калинки, малинки, депутати, мениджъри и твоите познати влизат точно в изчисленията.
  • 65 ТРОШАЧА

    17 3 Отговор
    Какво значи,, СРЕДНА" заплата? Едни ядат свинското други зелето но като цяло всички ядат свинско със зеле!!! Това оонятие СРЕДНА ЗАПЛАТА е абсолютно абстрактно... Лесно се вижда какъв е стандарта на българина... Особено като се излезе извън столицата! Мизерия нищета и трагедия... Разруха и пустош... Какви 1600 лв какви три лева на цяло???
  • 66 Гост

    20 2 Отговор
    евро депутат - заплата 20 000 лева.
    15 баби по 280 = 4200
    средно всички взимат по 1512лв.
  • 67 Средногорец

    4 23 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    Какви сте такива мизерници бе?Аз взимам 2200 и всичките ми познати и роднини от мъжки пол взимат повече от мен.Хайде жените взимат по-малко и пак не са с такива мизерни заплати като вашите.Инженер със 750лв хахахаха.
  • 68 Днешните Господа са

    14 8 Отговор

    До коментар #42 от "нервен ( разбивача на тролове )":

    Почти всички бившите Другари които са те клатили и тогава и сега . А бараките и бунгалата бяха не държавни а на предприятието . А Санаториумите с лечебни процедури , минералните води , лекарско наблюдение - бяха безплатни . Види се , от туй що хортуваш че си бил и си останал " шайба " ! Ти с образование , наука , интелект , икономика , политика , социална политика , обществена активност, просвета, и държавно устройство си на Вие . Книгата , знанието и мисловната дейност не е за всеки - това е нормално . Но да даваш Акъл е ненормално. Шибна заек ! Аз със ЕДИН ЛЕВ изкарват цял ден. Автобус 6 стотинки , баничка 15/20 ст. в стола боб чорба 6 ст. Мусака 28 ст. Хляб 2 ст всичко 50 / 60 ст. След работа с колеги - Една бира 32 ст. Пържени картофки със сирене 15 ст. и 6 ст билет за рейса. С ЕДИ ЛЕВ . Болници , университети , Читалища, кръжоци, зъболекари БЕЗПЛАТНИ. Градове села ПЪЛНИ С ХОРА КРЪЩЕНЕТА СБОРОВЕ
    АБИТЮРЕНТИ ИЗПРАЩАНЕ НА ВОЙНИК - СВАТБИ ДЕЦА ДЕТСКИ ЯСЛИ И ГРАДИНИ УЧИЛИЩА .Дворовете подредени СТОКА и ЖИВОТ ! Бяхме над 9 милиона а днес НА ПОЛОВИНА . Поне вестника дето ползваше в кенефа да бе прочел не би бил с толкова ръбеста глава и задника ти да е по - начетен от теб. Чети вестници а не ги бутай в Г си.
  • 69 yorval

    9 0 Отговор
    ЦИТАТ от факти.БеГе: както и заделените 10% повече средства за заплати на администрацията... БЕЗ КОМЕНТАР ... Но нали беха обещали самите ни управляващи политици, че ще се постараят да
    намаляват ежегодно бройката на заетите в администрацията!!
  • 70 Тошо Живков

    4 2 Отговор

    До коментар #27 от "Като Дявол от Тамян - сакън Социализъм !":

    Или ако вземем да не се разпростираме нашироко:
    - Социализма другари е едно недоносче!

    Коментиран от #104

  • 71 Айде бе !

    12 1 Отговор
    То тука като "форум" ! Всеки втори се заяжда с някой ! Всеки втори ще " счупи " главата на някой ! А народът мизерства ! Държавата "затъва " ! Никой не излиза на улицата ,да се опита да промени нещата към по-добро ! Иначе пред клавиатурата сме най ! Затова ще продължава това положение ! И ще става още по-зле !
  • 72 Алфа Ромео

    15 1 Отговор
    В Ст Загора масовата заплата е 500-700 лв чисто, като изключи ТЕЦ-ове и Рудници.

    Коментиран от #80

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 асдф

    20 1 Отговор
    Вдигат заплатите със 100 лева, а цените с 200 лева, голямо постижение няма що.
  • 75 изборни лъжи

    17 1 Отговор
    Тоя за чии заплати говори? Защото в Пловдив средната заплата е около 800 лв. Тия политици съвсем се откъснаха от действителността!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 гост

    16 1 Отговор
    Пенсията стана ли 300 лв? Тока скочи с доста, не с малко, с доста, горивата също са над реалното. В Европа зареждат с 1500 евро заплата (средна) по 1.20евро литъра... винетките - супер скъпи. 50 франка прибл. 50 евро е годишната винетка в Швейцария, нямат никакви измислени Тол системи... Или Тол система или Винетка това е в Европа, никъде няма и по двете, качеството на пътя няма да коментираме, тук не знаят, какво е маркировка... Храната поскъпва ежедневно... Циганизация навсякъде и с претенции..., няма ли да се върнат скинарите... Българите що търпим тая простотия...
  • 78 abv

    9 2 Отговор
    Това изобщо не е успокояващо. Инфлацията ще изяде и това увеличение. Турците в нашия град са най-добре. Не се осигуряват, пък и не им трябва . Сто пъти по-добре са в сивата икономика.. Работят бяла мазилка и вдигат палати, въпреки че са прости като лейки. Ние с тези увеличения след време ще взимаме едни сиромашки пенсии и то ако стигнем дотам.
    Всичко е толкова скъпо, че за да живее горе долу добре семейство с 2 деца трябва да има доход чисто 2000 лева.
  • 79 не вярвах

    6 2 Отговор
    наи добре терминал 2
  • 80 Хехехе

    2 11 Отговор

    До коментар #72 от "Алфа Ромео":

    Да, толкова са, самоче по ОФИЦИАЛНА ВЕДОМОСТ!!!!! В действителност са доста повече - до 2 пъти над тази сума, само че са под масата! Абе като гледам задръстванията даже не в пиков час, новите парцалки от мола за по 400 лв кат дрехи, АйФоните за по 1000 лв., дето си ги сменят всяка година, супермаркетите пълни и хората пазаруват за по 60-80-100 лв., заведенята пълни, а едно хапване (салатка, основно и биричка) отива към 30 лв... Това всичко е от бедност, мизерия и заплати по 500 лв, нали??? Аз работя за 1360 бруто, 1070 чисто на месец, и мога да си позволя всичко от горе изброеното. Почти всички мои познати са с горе-долу подобни доходи.Дори ми е жал как се оправят някои нашенци по Германия и Англия със същите заплати, но в Евро или паундове. Единствено за истинско съжаление са пенсионерите, които масово са с пенсии по 300 - 400 лева максимум, и особено тези, които нямат деца в чужбина да им изпращат по 200-300 евро на месец... Всичко останало е тролене и политикантстване...

    Коментиран от #94, #95

  • 81 стоян

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Стига Гърбави Гербери":

    До 6 ком -Само не разбрах -ти кого предлагаш да изберем =комунягите ли
  • 82 Ние отричаме Соца

    4 2 Отговор
    Но бягаме на Запад заради Социалните им програми ?! Та ние тези СОЦИАЛНИ ПРОГАМИ ГИ ИМАХМЕ ! Обучение , Квалификация , Работа , Пенсии, Болнични , Отпуски , Лечение , Култура , Битови нужди - вода , ел енергия, телефони , храна , транспорт, детски издръжки , безплатни лекарства и т.н. СЕГА НАПУСКАШ РОДЕН ДОМ ДА ТЪСИШ МИХАЛЯ. Но на Запад крана не е за нас отворен а обратно - над източват за да се задоволят нуждите там. Нас ни "лашкат " а ние го вземаме за ЛЮБОВ ! Гаргата си изтърва сиренето и запя - " социализма си отива " ! Гъзобрак и самое/чака с педали . Туй що сторихме ние българските ГАРГИ !
  • 83 Държавата хубава или лоша

    2 0 Отговор
    Следва да владее 75% от Производителните сили - иначе няма Социални програми а ще има население като " улични кучета без стопани " , сирене нещастни беззащитни доверени и гладни. А това води до страшни резултати - бунтове, метежи, преврати, въстания , революция и какво ли още не. Защото наглостта на администратора с власт расте !
  • 84 НАРОДА може да стане Супер оръжие

    3 0 Отговор
    В своята държава ако проумее че е сила и приеме вода , който да го води и направлява. За сега Негово величество НАРОДА е заможен от демократичните лакардии ! Тридесет години гоним опашката си ! И се надяваме да станем богати ? Да , ама Не !
  • 85 Кой ни ритна канчето от Соца ?

    4 0 Отговор
    Тези дето днес са ГОСПОДА ГОЛЕМАНОВИ ! Ти не ги ли познаваш ? Аз ли да ти ги посоча. Та те са всеки ден на екрана и по вестниците на първа страница. Какъв зор беше докато Разорят държавата и ХОП - ЗАТЕН ДЪЖД ! Свети Влас , - братята Кушлеви. " ЕЛЕНИТЕ " - Замъци, Дворци - от приказките на Шехиризада. А казват Соца бил недъгав , ХАЙДЕ БЕ ?! Нека те да кажат пред НАРОДА кой парата държавна тайно взе ! Ти да видиш чудо !
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Онзий

    8 1 Отговор
    За 30г. Нито една партия Не помисли че трябва да увеличат заплати пенсии, никой не помисля защо населението на някой места е намаляло със 40-50% много заводи не могат да намерят работници .

    Коментиран от #101

  • 89 Николай

    5 1 Отговор
    Кой е тоя лудия дето ще вдига заплатите? Кой?
  • 90 Николай

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    9 х 560 = 5040 + 10000 = 15040 / 10 = 1504 лв. средна заплата. Та така шефа взима 10000 останалите са на минимална и ето ти средно аритметична бакалска сметка направена от министъра на финансите примерно.

    Коментиран от #92

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 А стига бе

    4 0 Отговор
    А инфлацията,цените на продуктите какви ще са?
    Да не стане кат пенсионерските вдигания с по 5 лв.
    А около 70_100 продукта да скочат с по левче.
    И дали горките хора ще могат да си купят коф.мляко на ден или за 2 дни.
    Нищо все някога ще има видов ден за тия има нема 30г.преход и то какъв
  • 94 Алфа Ромео

    5 0 Отговор

    До коментар #80 от "Хехехе":

    Града е около 200 000 жители, прецени си сам горе-долу каква цифра хора виждаш всеки ден да пълнят заведения, хипер-маркети и двата скапани МОЛ-а...
  • 95 Алфа Ромео

    6 0 Отговор

    До коментар #80 от "Хехехе":

    Ако си забелязъл че МОЛ-вете и магазините са най-пълни събота и неделя, обърни внимание на номерата на колите, Сливенски, Хасковски, Ямболски и друти...
  • 96 hmmmm

    1 1 Отговор
    А инфлацията каква ще е??????
    По мои сметки след 20 години започвам работа, ако цените се запазят :)))
  • 97 Хасан

    3 0 Отговор
    Кои заплати ще увеличават със 100лв , всички ли? А на нас помощите
    също ли със 100лв или само при избори. Децата ни гладуват и зимата стоят на студено. После искате деца за да не изчезне нацията.

    Коментиран от #99

  • 98 Даааааааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Експерт":

    Ами заплатата на твоите познати и заплатата на депутата, прави средната! А от повишението на средната, зависи и увеличението на депутатската! Толкова е просто!
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Чепа

    3 0 Отговор
    И как стигнаха до този извод,че ги вдигат???
  • 101 Чепа

    2 0 Отговор

    До коментар #88 от "Онзий":

    И много работници не могат да намерят заводи!
  • 102 Кумчо Вълчо

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "пк_рз":

    Да предоговори, алоооо взе ли си хапчето.
  • 103 ПЕРНИШКИО

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ние всички сме слушали за Маркс":

    ЕВАЛА БАЦЕ ЗА КОМЕТАРА ТИ , ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН ДА КАЖЕ ТОЧНИТЕ ДУМИ , НА ХОРАТА В ОЧИТЕ , НО ИМА И ДЕБИЛИ КОИТО НИКОГА НЯМА ДА СЕ РАЗБЕРАТ ОТ ДУМА , И ПО ТОЧНО ТЕЗИ НА ДЪРЖАВНА ХРАНИЛКА , ПРИБЛИЖЕНИ ПОВЕЧЕТО ОТ ПАРТИЯ ГРОБ , А ТЕБЕ ЩЕ ТЕ ЧЕРПЯ НА НЯКОЯ ЧУЖДА СВАТБА , ЕДНА УБАВА ДОМАШНА РАКИЯ , ЗА ХУБАВИТЕ ДУМИ БРАВО .
  • 104 ВРАЧКАТА

    2 0 Отговор

    До коментар #70 от "Тошо Живков":

    АБЕ ТЕЗ ИСТЪРКАНИ ЛАФОВЕ СМЕ ГИ СЛУШАЛИ МНОГО ПЪТИ , ТИ ДЕ ДА БЕШЕ ТОДОР ЖИВКОВ , АКО УЛЕТИШ В ПАРЛАМЕНТА , КАКТО КАЗА ФУТБОЛИСТА ХРИСТО СТОИЧКОВ В ЕДНО ПРЕДАВАНЕ ПРИ КАРБОВСКИ , ЕДИН НЯМА ДА ОСТАНЕ ТАМ , АМА ДО ЕДИН , А ТИ НА ЧОВЕКА , НЕ МУ ВДИГАИ КОКАЛИТЕ АКО ОБИЧАШ , МАЛКО ИЛИ МНОГО , ВСЕ ПАК Е СЪГРАДИЛ В ТАЯ ДЪРЖАВА , ЗА ЖАЛОСТ И УЩЪРБ НА ВСИЧКИ ВИЕ КОИТО Я РАСТУРИХТЕ ДО ОСНОВИ , ЗАЩОТО СТЕ ПРОДАЖНИ МЕКЕРЕТА , ЩЕ ДОИДЕ ДЕН КОГАТО ЩЕ СИ ПЛАТИТЕ ЗА ТОВА ОГРОМНО СЪБАРЯНЕ НА МИЛАТА НИ ДЪРЖАВА , НАРЕЧЕНА ОТ ХАН АСПАРУХ /БЪЛГАРИЯ/ .