Last news in Fakti

30 Октомври, 2019 17:00 6 736 94

Без изненади: Бизнесът скочи срещу вдигането на заплатите

  • аикб-
  • бтпп-
  • бюджет

Велев смята, че още не е късно да се направят и промени, които да разрешат проблема с болничните, тъй като по думите му отново има заложен ръст на разходите

Без изненади: Бизнесът скочи срещу вдигането на заплатите - 1
Снимка: БГНЕС

Работодателите за пореден път възразиха срещу административното увеличение на минималната работна заплата, против са и заложеното увеличение на заплатите в бюджетната сфера. По време на заседанието на НСТС, на което се разглеждат проектите на бюджети на държавата, на ДОО и на НЗОК, от бизнеса посочиха, че изразяват принципна подкрепа към проекта на бюджет на държавата, но са необходими реформи.

Бюджетът има повече плюсове, а минусите са резултат на неизвършени реформи, каза изпълнителният председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

2020 година е година без избори, важно е тя да се използва, за да се проведат отлагани с десетилетия реформи, за които обществото вече е узряло, посочи Велев.

Работодателите приветстват това, че образованието отново е приоритет, а науката и културата също започват да бъдат такива, макар и плахо.

По запазването на минималното и максималното обезщетение за безработица, Велев каза, че от АИКБ твърдо застават зад това, тъй като от бизнеса имат трайно убеждение, че безработица практически няма, а има хора, които не искат да се преквалифицират, за да заемат работата, която има. Съществува огромен недостиг на ресурси и в такава среда да се насърчава стоенето вкъщи, е неефективно, заяви още той.

За запазването на максималния осигурителен доход, Велев каза, че съотношението му спрямо средния при нас е три към едно, а средно за ЕС това съотношение е две към едно. Затова от бизнеса са против всякакво увеличение преди постигането на разумно съотношение.

Работодателите отново възразиха срещу административното увеличение на минималната работна заплата. Не можем да го подкрепим, от години предлагаме да се договаря между работодатели и синдикати по икономически дейности, има известен напредък в диалога и се надявам следващата година да договорим такива заплати, каза Велев.

Всички работодателски организации отново поискаха и отпадане на Минималните осигурителни доходи.

По отношение на увеличението на минималния осигурителни доход за земеделските стопани и тютюнопроизводителите от 400 на 610 лева, Велев смята, че на две стъпки е по-разумно да се направи, като за 2020 година би могъл да стане 525 лева.

Според него при тази ситуация на сектора заложеното е много рязък скок.

Велев смята, че още не е късно да се направят и промени, които да разрешат проблема с болничните, тъй като по думите му отново има заложен ръст на разходите, а често това са разходи за здрави хора.

За ръста на доходите в администрацията Велев коментира, че населението на България намалява с 50 хиляди души годишно, а в същото време заетите на бюджетна издръжка не намаляват. Той смята, че ръст на възнагражденията на администрацията може да се постигне чрез оптимизиране на персонала, а не с 900 милиона лева ръст на разходите за персонал в бюджетната сфера. Цветан Симеонов от БТПП посочи, че е неприемливо увеличението от 10 процента, като според него така е поставен под натиск частният сектор, изтегля се ресурс от него, а той е основен генератор на блага.

От бизнеса посочиха, че в бюджета няма заложени политики за демографско развитие. АИКБ препоръчва да се увеличат капиталовите разходи в образованието. Нужни са повече средства за кабинети в природоматематическите гимназии, за общежития в професионалните гимназии, както и за стипендии за ученици по професии с очакване недостиг на пазара на труда, каза още Велев.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рамбо

    157 10 Отговор
    Бизнесът ДА МИ СКОЧИ НА КУ*@ !!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #28, #59

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ВАТМАН

    118 14 Отговор
    Чиновниците и ромите гласуват за ГРОБ....на едните им вдигат заплатите,за да си клатят краката по-леко,а на другите им дават кеш по изборите.
  • 4 Гост

    152 8 Отговор
    То па един бизнес, да го ева у бизнеса, всичко е далавера + кражбина
  • 5 Абе този

    156 8 Отговор
    Велев що не живее с минималната работна заплата или пенсия от 200 лв да видим как ще изкара месеца. Няма да вдига заплати и пенсии, ами тогава няма кой да му работи за тези пари които за него са джобни. В други страни тези пари ги взимат за седмица ние за месец. Всички стоки и услуги поскъпват, а заплатите си седят същите. Трябва да се направи ефна стачка и да не се работи една седмица да видим какво ще прави тогава бизнесът. На всичкото отгоре и болничните ще си плащаме ние то бива нахалство ама тяхното минава всякакви граници. Ако искат може и да работим за без пари.

    Коментиран от #23

  • 6 TSV

    95 5 Отговор
    Туризмът вече наема украинци, строителството ще се наложи да търси я сирийци, я албанци. Да не се чудите после защо така става..

    Коментиран от #50, #89

  • 7 Рошко

    96 7 Отговор
    Бизнеса да подскача още, дано кадърен човек не остане тука да им робува, ами да си поизцапат и те ръцете и да се поизпотят
  • 8 Талибан

    69 0 Отговор
    требе да се намалят бюрократите.много са и нищо не вършат,а им дигат заплатите всяка година.за бонусите които си раздават изобщо няма никаква информация.
  • 9 хитър Петър

    101 7 Отговор
    Това уродливо човече дето все много скача защо се взима на сериозно ?!!Предлагам да намалят всички субсидии за всякакъв бизнес , да се научат да плащат всички реалните осигуровки на служителите си и да излязат на светло със счетоводствата си . ДА не скачат много защото скоро дори и чистачки няма да имат.
  • 10 Вуте

    87 4 Отговор
    Предлагам ,да плащаме на работодателите ,че ни взимат на работа и че работим за тях Дано тогава са доволни !ТОВА ГО ПИША С ИРОНИЯ !!!

    Коментиран от #31

  • 11 Гладни

    68 3 Отговор
    Гадни лешояди . Да има как да им плащаме като им работим

    Коментиран от #38

  • 12 Бизнесът

    64 2 Отговор
    Може да си наеме филипинци да им работят за някои долар и купа ориз.

    Коментиран от #25, #52

  • 13 Бате Бойко

    16 42 Отговор
    Кво се оплаквате от бизнеса?Що не правите бизнес вие?Аз съм бизнесмен номер 1 в БГ!

    Коментиран от #27

  • 14 Този дето

    23 5 Отговор
    Е на слагал минусите да не е Велев.
  • 15 Бай Мън Гал

    12 86 Отговор
    Като чета по горните коментари направо да се забрани частния бизнес и да си направим една балканска Северна Корея.Кво ше прайте ако няма работодатели?Ше пърдите и ше си чоплите в носа.
  • 16 Иван

    70 3 Отговор
    Навремето един американски президент беше казал, след като му бяха скочили за заплати и данъци, че не е въпроса дали да се вдигат данъци и заплати, а дали въобще фирма, която не може да си го позволи има право да съществува.
  • 17 гост

    63 3 Отговор
    Цените скачат, примерно на ток, на горива и т.н. все неща, които засягат частния сектор - бизнеса. Той от своя страна веднага реагира и увеличава цените на крайния продукт, но често, този скок е повече от колкото всъщност е увеличението на режийните разходи. Дори да няма увеличение на режийните разходи, крайния продукт пак се оскъпява. Ако посещаваш едно заведение, там също се вижда, как плащаш повече за същата консумация..., но, заплатите на служителите, никога не се увеличават...
  • 18 Фермата на животните

    41 6 Отговор
    От утре изгонваме работодателите в изгнание и вземаме властта в народни ръце!!!Три пъти УРА!!!
  • 19 Дед МорозOFF

    65 1 Отговор
    Защо не скача, като се вдигат цените на всички стоки? И това е минимум 4-5 пъти в годината. Защо не каже 500 лева отпреди 10 години, колко са се обезценили и колко струват сега? Защо не въведе автоматично компенсиране на заплатите според годишната инфлация? Още хиляда защо мога да напиша, ама едва ли има кой да отговори.
  • 20 Бай Мън Гал

    42 1 Отговор
    "Зa ръcтa нa дoхoдитe в aдминиcтрaциятa Вeлeв кoмeнтирa, чe нaceлeниeтo нa Бългaрия нaмaлявa c 50 хиляди души гoдишнo, a в cъщoтo врeмe зaeтитe нa бюджeтнa издръжкa нe нaмaлявaт. Тoй cмятa, чe ръcт нa възнaгрaждeниятa нa aдминиcтрaциятa мoжe дa ce пocтигнe чрeз oптимизирaнe нa пeрcoнaлa, a нe c 900 милиoнa лeвa ръcт нa рaзхoдитe зa пeрcoнaл в бюджeтнaтa cфeрa." Б Р А В О !
  • 21 Онзий

    57 0 Отговор
    Че кой сириец или мюмюн ще дойде във България да работи за 400-550евро ,в европа пенсиите са в пъти по- големи от нашите заплати.
  • 22 ГРАЖДАНИН

    45 0 Отговор
    Нищо не казват за държавните служители че не си плащат застраховките които са за сметка на бюджета .Отдено че разни чиновници АПЗ назначени по ЗДС вземат хиляди месечно от финасовия бюджет и пенсионни фондове .
  • 23 Най добре е да си плащаме че им работим

    34 3 Отговор

    До коментар #5 от "Абе този":

    Най добре е да им плащаме, че им работим
  • 24 Дребен Бизнес

    55 2 Отговор
    Държавата изсмуква всичко което изкарам и на мен ми остава само колкото да не пукна от глад,а дава все повече пари на разни негодни и корумпирани чиновници.Искам и аз да съм чиновник.Предлагам всички българи да са на държавна заплата и бонуси всеки месец.
  • 25 Николай

    37 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бизнесът":

    Съмнявам се да си намери филипинци за под 1000$ те и толкоз работа ще свършат.
  • 26 Капиталистическа свиня

    17 9 Отговор
    На частния сектор заплатите трябва да намалят не да се увеличат Българския народ трябва да тъне в беднотия и мизерия а ние да богатеем докато стане безсмъртни .
  • 27 Цецо

    3 19 Отговор

    До коментар #13 от "Бате Бойко":

    Само така Бойко насери ги раята да си знае мястото.
  • 28 Гост

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "Рамбо":

    Само така бат Рамбо.
  • 29 Гост

    29 0 Отговор
    Нещо неразбрах .... математическите гимназии са източник на квалифицирана работна ръка ли? Що ми се струва, че чичото има някаква роднинска или носталгична връзка с такава гимназия. Той да е чувал нещо за бивши техникуми, средни специални училища, които на времето бълваха работна сила директно в производството. То и сега ако има такова, ще е нещо мижаво! Виж, търговците са друга класа! У къде остана на чичото отговорността пред обществото?! Да погледне западните си колеги поне. Там не всичко е печалба.
  • 30 Чуждестранен инвеститор

    10 47 Отговор
    Като гледам май в България няма да се инвестира.Българите искат да получават германски заплати,ама не им се работи както се бачка в Германия.

    Коментиран от #53

  • 31 Геле

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "Вуте":

    Аз между другото съм го казвал това ама никой не го интересува.
  • 32 Феодал

    5 18 Отговор
    Мрете бедняци не мърсете света освободете място за богатите .

    Коментиран от #54

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Другия с коня

    45 2 Отговор
    Държавата да инвестира във образование....После Образованите на терминал 2 показват среден пръст на всички и в белите държави получават по 12 евро на час....Алоооо Бизнесаааа. .. кога ще стоплите за причината да намаляваме с 50хил,на година....
  • 36 Нормално!

    55 3 Отговор
    Некадърните човекоподобни индивиди, явно произлезли от маймуните павиани, наричащи себе си "бизнесмени" , си мислят, че в живота всичко трябва да им се дава наготово. Получиха пари наготово, получиха бизнес наготово, получиха пазар наготово, а сега наглеят да получават наготово и работна ръка. Решението на проблема е ИЗТРЕБЛЕНИЕ ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО НА ТАЗИ ПАРАЗИТИРАЩА ПИШМАН БИЗНЕСМЕНСКА СГАН!!!

    Коментиран от #37, #49, #56

  • 37 Тодор Живков

    23 4 Отговор

    До коментар #36 от "Нормално!":

    Ей,това е!НАроден съд трябва,братя комунисти!
  • 38 Напомняне

    33 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гладни":

    Един нашенски бизнесмен казваше на работниците си: "Вие какво си мислите? Не съм ви наел да ви плащам, а да ми работите!"
  • 39 Истината

    29 3 Отговор
    Е, че трябва всички трябва да се дигнем, да сме единни и заедно ще постигнем много. Там на паветата докато не ни чуят и не изпълнят исканията ни. Българи от всички градове обединете се, ние сме по силни от тези крадци и лъжци. Ако трябва ще седим дни, седмици и месеци. Само ако сме обединени ще постигне много за доброто на нас и нашите деца.
  • 40 Кой68

    26 0 Отговор
    За "бизнесмена"Велев е най-изгодно:Работника да работи максимално много при мизерни условия и ако може да не му се плаща и да няма отпуска и да е винаги здрав.....
  • 41 пфу

    27 0 Отговор
    Няма нищо по - противно от червен, назначен чорбаджия/бизнесмен/.
    Само им вижте алчните и тъпи муцуни.
  • 42 какво да очакваш

    33 0 Отговор
    от обикновени български свине. Всеки може да е бизнесмен ако има роби които да му работят безплатно. Пази Боже Гсньо да ти е капиталиста и от него да очакваш да те нахрани със заплата, гладен ще умреш. Никой няма да ви плати по малко от нашите свине. Затова оращайте децата си навън за да не стават роби на други българи. От българското робство по лошо няма. А въпросните български капиталисти са сбсолютни бездарници, вчерашни бедяци и обикновени крадци, които избуяха благодарение на криминалния капитализъм у нас. В нормалните държаву никий не ги пита дали капиталистите са съгласни или не. Държавата определя минимални заплати, защото се грижи за състоянието на народа си, от което пък зависи бъдещето на самато държава. Но де толкоз акъл от Ганьовците, никой не мисли за утрешния ден на държавата. Крадеца гледа да отмъкне откраднатото и да си скрие следите, друго не му минава през тиквата. Честит Хелоуин тикви.
  • 43 анонимен

    22 0 Отговор
    КОЙ БИЗНЕС??? БАНДИТИТЕ КОИТО СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА? ТОЗИ БИЗНЕС ЛИ? МОЛЯ СЕ ДА СЕ ВЪРНЕМ В СТАРОТО ВРЕМЕ И ЩЕ НАПРАВЯ: БЕЛЕНЕ 1, БЕЛЕНЕ2, БЕЛЕНЕ 3- И ЩЕ ГИ КАРАМ НАРЕД С ЕДНО ОБЕЩАНИЕ ОТ МЕН- ТРУДА ПРАВИ ХОРАТА СВОБОДНИ! Ще бъдете свободни до максимум седмица! !!!!
  • 44 анонимен

    15 0 Отговор
    КОЙ БИЗНЕС??? БАНДИТИТЕ КОИТО СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА? ТОЗИ БИЗНЕС ЛИ? МОЛЯ СЕ ДА СЕ ВЪРНЕМ В СТАРОТО ВРЕМЕ И ЩЕ НАПРАВЯ: БЕЛЕНЕ 1, БЕЛЕНЕ2, БЕЛЕНЕ 3- И ЩЕ ГИ КАРАМ НАРЕД С ЕДНО ОБЕЩАНИЕ ОТ МЕН- ТРУДА ПРАВИ ХОРАТА СВОБОДНИ! Ще бъдете свободни до максимум седмица! !!!!
  • 45 322

    23 0 Отговор
    Ей не са научиха тия и особенно тоя,къф менаджер е като неможе си направи сметката, американците са казали "Ако искаш да се занимаваш с бизнес, требва се научиш да плащаш, ако не искаш да плащаш, по - добре не почвай!" .
  • 46 112

    20 0 Отговор
    Тези 10 процента увеличение на заплатите бяха "изядени" от инфлацията още през лятото на 2019г. А що се отнася до увеличение на заплатите в "бизнеса" това ще стане, ама друг път! Добре че държавата се опитва да ги подсеща по малко.
  • 47 Наследници!

    22 1 Отговор
    Бивши кадри на соца а сега "бизнесмени"! Жалки крадливи некадърни пинтии!Колко хора излъгахте и не плащахте заработеното?Сега говорите за реформи които ще унищожат държавата и няма да има хляб за работещите бедни!
  • 48 гост

    4 1 Отговор
    анадол ще се затрие...
  • 49 анонимен

    4 2 Отговор

    До коментар #36 от "Нормално!":

    Браво за написаното! Споделяме твоето мнение!
  • 50 JPower

    25 1 Отговор

    До коментар #6 от "TSV":

    Албанец да ти работи в България.....кога го видиш, пиши!!!! Украинците, работят 1 месец и бягат...никой няма да работи за 600лв.
  • 51 От чужбина

    29 0 Отговор
    Като чуя за Бг бизнес и беге работодател ми се драйфа
  • 52 JPower

    15 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бизнесът":

    Пробвано в курорта Албена, не се получи. Избягаха...
  • 53 JPower

    29 0 Отговор

    До коментар #30 от "Чуждестранен инвеститор":

    Явно не си бачкал в Германия или в западната Европа,... Такова унижение и грабеж, като в България няма даже и в Африка..това е благодарение на ББ и ЦЦ
  • 54 JPower

    15 0 Отговор

    До коментар #32 от "Феодал":

    И кой ще ти работи тогава, ти ли ще бачкаш!!
  • 55 Спасов

    22 0 Отговор
    И как ще задържите работници с тези заплати?! Питам аз и отговор не искам...
  • 56 Имах предвид

    6 0 Отговор

    До коментар #36 от "Нормално!":

    Индийските макаци крадци, но им забравих наименованието
  • 57 Бай ристо

    12 1 Отговор
    Бг бизнеса да си ЕПМ. Докато има бригади в Англия на тия срутници нямада им работя!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Един

    14 1 Отговор
    Висок жизнен стандарт не се постига с административно изкуствено увеличение на заплати на администрацията, а с ефективен и работещ частен сектор! У нас всичко е с главата надолу!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Лазар

    17 2 Отговор
    Никои не трябва да започва работа под 1000лв.ако не бизнеса/капиталистите/ да си търсят роби от Бангладеш.
  • 64 Опитен

    28 1 Отговор
    Кой е тоя Бизнеса ве? Демагози жалки. Вият от глад за кадри и са против вдигането на заплатите?? Маняци с биполярно разстройство. Аз като искам хубави домати,плащам повече. Бизнеса като иска да си купи хубав труд да вади мангизите или да фалира. Аз като нямам ресурси не почвам начинания. Измекяри.
  • 65 Милушев

    15 1 Отговор
    "Бизнесмени" -крадци от прехода.И те са по "формулата"-Не ме питай първия или първите няколко милиона откъде са, за другите може и да ти кажа !!!
  • 66 jorj

    12 1 Отговор
    Изроден кому-мафиотския "бизнес" = НИСКИ ЗАПЛАТИ
  • 67 парите..

    8 2 Отговор
    Да ги приготвят за джихадистите дето заливат обезлюдена бг.
  • 68 Бизнес-помярите

    6 0 Отговор
    Да го правите като вятъра.
  • 69 Неравенство

    14 1 Отговор
    Велев като един истиски комсомолски деятел, какъвто е бил и като ръководител всъщност казва следното.Другари даите да дадете.Отново за ваша сметка.Квалифицираните избягаха навън щото им плащат вие не плащате.Бюджетната сфера постоянно я оптимизират съкръщават до ниво да не може да работи.Те си вземат субсидиите,крият данъци ,купуват си луксозни коли ,яхти,мейтки после някой друг да се свива.Айде стига
  • 70 WENKO

    3 13 Отговор
    Парите в тази държава идват от БИЗНЕСА а не от администрацията нито от драскачите в този саит ! Парите за пенсии, здравеопазване за полицай ,за армия за даскали за безработни за мафиоти за тарикати идват от бизнеса от честните работодатели плюйте ги смачкайте ги съсипете бизнеса и и се хванете за палците на краката !!!

    Коментиран от #72

  • 71 Гост

    3 8 Отговор
    Десетки коментари от хора, които не могат да прочетат една кратка статия, но претендират за големи заплати.
    Не става въпрос за отказ от увеличение на заплатите, а за договаряне по сектори. В голяма част от секторите на икономиката минималната заплата е значително над тази която се предлага. Противопоставянето е срещу административната промяна.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Гостилничаря

    13 1 Отговор
    Според този боклук причината е в липсата на желание за преквалифициране за други длъжности. А според барманът с три висши, говорещ два езика дали е така? Лицемерието на тези убийци е безгранично.....
  • 74 Дирещ

    6 0 Отговор
    Бизнесът е много предвидлив...защото ако се забави...може заплатите да скочат срещу него...което е почти невероятно...знаем кои и какви са профсъюзите сега....
  • 75 Novus ordo seclorum

    9 0 Отговор
    Ако се подготвят всички само за два месеца да стоят без работа и дружно ударят една контра на Бизнеса до половин година всички ще имате по високи заплати. Те губят повече от Вас. С тези които ще фалират и без това само пречат.

    Коментиран от #81

  • 76 Кой кой кой

    3 0 Отговор
    Как 305 евро заплата.това е най-високата в ЕС ..ама така не може
  • 77 Бизнеса

    4 0 Отговор
    Мафията и ГЕРБ са едно и също нещо. Няма Я ДЪРЖАВАТА, КОЯТО ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВА ВСИЧКИТЕ. И ДА ЗАПОВЯДВА НА БИЗНЕСА, КАКВИ ЗАПЛАТИ ДА ПЛАЩА и СПАЗВА ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ НОРМИ, КАКТО Е В ЕС.
  • 78 Прост и беден

    4 0 Отговор
    Вчера отново ми предложиха работа. Обещаха ми яка заплата. Две хиляди и двеста лева месечно за 38 работни дни!? Казах им да ме хванат в подножието на чатала.
  • 79 Западните Балкани

    1 0 Отговор
    Бизнесът е прав в едно, че бюрократите харчат прекалено много, без видима полза. Там има нужда от реформа, но Борисов е неспособен и не иска да ги пипа, т.к. там е хранилката за наши хора - без работа, взимат пари. За учители, лекари, учени, медицински сестри 10% е мизерия, там на някои места има нужда от 50 %, а даже и 100 % увеличение, ако искаме да е качествена тяхната работа. Тук бизнесът не е прав, първо се дават парите и след това се търси качеството. Но явно мафията няма нужда от образование, здраве за хората (само за тях - интересно какви са заплатите в Правителствена болница), а за наука да не говорим.
  • 80 Требват им на бизнеса робове😂😂

    2 2 Отговор
    Дето живят за да копат и ядът и религията и още някои неща им говорят че така е правилно😂😂и да не вдигаш глава щот божето еди кво си е казало😂😂😂😂😂
  • 81 Прост и беден

    5 0 Отговор

    До коментар #75 от "Novus ordo seclorum":

    Точно така, ама това е работа на синдикатите, а те никога не я свършиха както трябва. За това сме на този хал. Нашите синдикати подкрепят статуквото и изобщо не им пука за хората. Парите от членският внос си ги инвестират на борсата. Така правят в ,,подкрепа,, ,и са си добре!

    Коментиран от #83

  • 82 гощо

    4 0 Отговор
    Хем ревЪт,че нямало хора хем не плащат! За да получиш трябва да дадеш! За да получиш таланта и свободното време на един читав човек трябва да бръкнеш по дълбоко в джоба!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 мани мани

    5 0 Отговор
    то 'щото пък едни бизнесмени имаме, мале мила, пф!
    бизнес мен си означава: работлив мъж, зает мъж, който е зает с неговата си работа, предприемач... а тия са си чисто и просто крадливи далавераджийски тикви, които си изпонаправиха около 3-4 бизнес организации, за да си лобират в правителства, парламент! и вечно се противопоставят, че и командорят, пф! а трябва да са по затворите или прокудени в чужбина без право на връшане доживот! има и едни други еко организации, те са същите измекяри, хранещи се ей тъй от нас! ходят си на скъпи екскурзии с нашите пари и т.н.
    т'ва не са бизнесмени, т'ва са измекяри докопали кокала! тяхната цел е да ни поробват и да им бачкаме за няколко стотин лв. и да не се преминава границата от 1000лв. и нагоре! а тия високите заплати в айти-сектир сектора, които ги чувате и четете, че ги има, то те са за менъджерите, а те са неколцина, и са от аутсорсинг, демек плаща им се от чужбина и т.н.
    има да чакате български "бизнесмен" да дава високи заплати...
    може да даде на няколко мениджърчета натегачи, гъзолизници, които се гаврят с хората! сега е време за минусчета :) ей такива гъзолизци да ми тургат минуси, но тези ми ти минуси са си за тях, 'щото са пълен минус в живота!
  • 85 мани мани

    3 0 Отговор
    какви синдикати? тия двата дето председателите им се нагушиха с пари ли? т'ва тези същите ли "синдикати"? знаем ги! на тях не може да се разчита! пръста си няма да помръднат, защото животецът им е мил! та нали ако почнат да правят/вдигат стачки, то ще им изпратят наемни убийци или ще ги отстранят от позицията, няма да им плащат и т.н. маневри! кой е луд да се опълчва с/у властта, бизнеса?
    можеше, ако бяхме безсмъртни :) щях да съм първият, който да си ги бие ей тъй всеки ден за кеф :) но сега ме е страх, да не бъда арестуван и тикнат из арести, затвори, убит! не можем им се опълчи! нищо не можем, освен да си "лаем" тука из нета! а по принцип на митинги, ник'ви ви няма! седите си на топличко/хладничко у вас си, значи сте си добре! менъджерчетата пък абсолютно никакви ги няма по стачки, и други разни пишман шефчета, та те са си добре, 'що да се пънат, с/у кой да вият? тия от чужбината няма да дойдат да стачкуват! и да гласувате не ходите :) нямало за кой :) ми няма ми, то така е направено, да няма! 'що не се запишете в някоя партия? 'що ви няма на стачките на другите? 'що не се борите за каузите на другите? сетих се, 'щото искате парите на другите! :)
  • 86 Шаран БГ

    4 0 Отговор
    Защо не се уточните бе, хора? Всички бандити, дето се изпотрепаха едни други бяха "бизнесмени", Митьо Очите и той "бизнесмен". Тези БКПпомазани, на които Партията- майка натика в ръцете заводи, фабрики и пари.... и те "бизнесмени". Имаше по едно време такива "бизнесмени", чиято единствена задача бе, да пълнят трюмовете на задгранични кораби с черни и цветни метали. "Обезкостяваха" един завод, фабрика или военно поделение и ги прехвърляха на друг обект, и него да" разфасоват". И тези хайдуци утре ще се бият в гърдите: Ние сме баш капиталистите на Републиката.. Прогониха всичко младо и читаво и" плачат" за образованието ,защото нямали квалифицирани кадри...!? Шутове......
  • 87 Novus ordo seclorum

    8 0 Отговор
    Местим го специално за Бизнеса. Няма значение против какво сте. Най страшно е да разбуташ търпелив народ. По търпелив от българския народ няма. Но вие бизнеса сами редите път , който води до пълното отсвирване на куците ви оферти. Два месеца без нас и сте сбогом завинаги. Ние два месеца само на туршия и ракия ще издаяним. А вие труд от къде ще купите?
  • 88 Пародия

    4 0 Отговор
    Анебтез комуняги нали виетнамци и украинци щяха да си внасят. Кво ги бъркат заплатите като балъци роби освен пенсионери да им работят няма.
  • 89 Без аналог!!!

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "TSV":

    наистина си много далеч от истината .
  • 90 Без аналог!!!

    7 0 Отговор
    заради този "бизнес" вече второ десетилетие обикалям най-прашните пущинаци на света , вместо да работя нещо нормално , тук , в моята си България . Украинските студенти идват тук за да работят през ваканцията и си заминават , скоро ще си останете само вие и кафевите тук , та ви видя тогава с кого ще правите бизнес .
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Лабас

    0 0 Отговор
    То на тия льольовци ако им работиш без пари ще са най-доволни.
  • 93 Васил

    0 0 Отговор
    Къв бизнес какви пет лева у нас всичко е корупция
  • 94 Иван

    0 0 Отговор
    Такива работодатели докараха хората до терминал 2.Вече няма работници за тези мизерни заплати и няма и да има.
    Да го дуат чорбаджиите изедници.Тяхното стадо вече го няма-отиде на запад при по-добри овчари.
    Сега работодателите ще доят пръча!