Last news in Fakti

7 Ноември, 2019 18:10 2 173 1

Сладкият ден – 7 ноември

  • иец-
  • изложение-
  • сладкарство

Там, където шоколадът, пицата и виното си дават среща

Сладкият ден – 7 ноември - 1

Всеки ден може да бъде сладък. Независимо кой от седмицата е. Е, този четвъртък, 7 ноември, със сигурност ще бъде най-сладкият ни. Защото ни предлага изобилие от шоколад, избрани вина и пица, приготвена от майстори на световно ниво.

Къде ще открием всичко това ли? В Интер Експо Център. От вчера изложбеният център отвори вратите си за шестте изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и #RETAIL SHOW.

Шоколад...

Над 5 тона. Това е общото тегло на шоколада, който очаква посетителите в Интер Експо Център. В рамките на новата платформа за събития „Сетива без граници“ вече са приготвени Candy bar с над 5000 бонбона с многообразие от вкусове, както и шоколадов фонтан за шоколадови тапас.

Сладкият ден – 7 ноември

Бижута от шоколад. С тези сладки изкушения ще продължи денят. Бижутата от шоколад ще бъдат изработени от блогъри, влогъри и журналисти – под ръководството на шеф Павел Павлов. Именитият шоколатиер ще ръководи майсторския клас, съвместно организиран от Интер Експо Център и Pastry Academy.

Статуята от шоколад

Не, не сте прочели грешно. От днес посетителите ще могат да се насладят на огромната шоколадова статуя, монтирана в една от изложбените зали... Внушителното произведение е създадено от ръцете на шеф Пламен Бранков, творящ сладките си шедьоври в Rosslyn Central Park Hotel. Сладкарят на 2019 г. приготвя статуята специално за „Сетива без граници“.

Сладкият ден – 7 ноември

Ах, тази пица...

През целия ден световни майстори пицари ще носят радост както за очите, така и за небцето. Работейки с автентични продукти, те ще се съревновават в създаването на най-добрата пица по време на IV Международен пица шампионат... както и в атрактивната дисциплина „Пица-акробатика“. Най-добрите пицари ще бъдат отличени на официална церемония в края на деня.

Вино, вино и отново – вино...

И разбира се – Негово Величество виното. Божествената напитка за пореден ден е в центъра на събитията. В специално обособената дегустационна зона то събира обожателите на напитката. Присъстващите ще се впуснат във вдъхновяваща дегустация – майсторски клас. Събитието ще се ръководи лично от Живко Енчев, сомелиер на 2017 г. Специалистът ще „разходи“ публиката из вкусовете и ароматите на вината от Тракия. И ако мислите, че това е всичко, ще ви опровергаем – професионалните дегустации в Интер Експо Център тепърва предстоят.

Бихме могли да изреждаме още много... Но списъкът от изкушения е толкова дълъг, че просто ви съветваме – посетете шестте изложения и се потопете в тяхната атмосфера.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Село

    2 1 Отговор
    Бре, София си е София. Там и една паста да изядеш е с музика и кеф. Пък тука на село и три да изядеш, все е простотия. Селяндурска работа.