8 Ноември, 2019 15:51 1 162 2

Над 600 отменени полета

  • lufthansa-
  • стачка-
  • протест-
  • германия

Шест от тях са от София до Франкфурт на Майн и Мюнхен

Над 600 отменени полета - 1
Снимка: М. Богданова ©

През втория ден от стачката на германския национален превозвач няма да бъдат реализирани над 600 полета. Протестите продължават 48 часа и засяга 180 000 пътници и над 1200 полета. През петъчния ден не бяха реализирани и 6 полета между София и Франкфурт на Майн и Мюнхен.

Мениджмънта на Lufthansa и най-големия профсъюз на пилотите и стюардесите – UFO, не успяват да се договорят за повишаване на месечното възнаграждение. От ръководството на авиокомпанията заявиха в социалната мрежа Twitter, че осъждат протестите и ще разгледа какви правни стъпки могат да бъдат реализирани срещу профсъюза. Ръководството работи и по нов план за полети с цел минимизиране негативното въздействие върху графика на полетите.

В същото време германският национален превозвач обяви, че съкращава между 700 и 800 работни места в Austrian Airlines – част от Lufthansa. Целта е намаляване на годишните разходи с около 100 млн. EUR до края на 2021 г. В момента в австрийските авиолинии работят малко над 7000 служители.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Nyakoj

    1 0 Отговор
    Съкратили са 800 души, за да спестят 100 млн. евро?
    Не стачка, дрянова пръчка за ръководството и веднага ще се наредят нещата.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.