20 Ноември, 2019 16:10 1 650 0

Отпадат глоби за бизнеса, предвидени в Закона за горивата

  • емил караниколов-
  • закон за горива-
  • земеделци

Основните параметри, които бяха постигнати, са освобождаването на земеделците от обсега на този закон

Отпадат глоби за бизнеса, предвидени в Закона за горивата - 1
Снимка: БГНЕС

Облекчават режимите за бизнеса, предвидени в Закона за горивата. Това обяви министърът на икономиката Емил Караниколов по време на брифинг в Министерски съвет.

„Преди една година бе приет Законът за горивата. Веднага след това имаше напрежение в сектора, породено от определени изисквания в него. Имаше и позиция на Комисията за защита на конкуренцията, в което се казваше, че с този закон не се създава необходимата конкуренция в сектора и че основният ефект на закона за преборване на сивата икономика, няма да бъде постигнат.

Последваха дискусии по изготвянето на Закона за горивата. Основните параметри, които бяха постигнати, са освобождаването на земеделците от обсега на този закон. То е за тези, които няма да извършват търговия с видовете продукти, посочени в закона. Всички останали трябва да се регистрират“, обяви той.

„Бяха предвидени изключения за мините, във връзка със зареждането на техниката, за ведомствените бензиностанции в обектите. За строителите - също при определени категории и преместваеми обекти, за които държавната администрация винаги ще знае къде са“, каза още икономическият министър.

Караниколов допусна, че ще има дебат в НС в точката, засягаща регистрация на лицата. Друг дебат ще има по забраните по Чл. 25.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА