Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 22:46 8 280 18

Най-добрите български фирми

  • пиб-
  • награда-
  • българска фирма-
  • приз

Отличията се дават за осма поредна година

Най-добрите български фирми - 1
Снимки: М. Богданова ©

За осма поредна година бяха отличени най-добрите български фирми. В конкурса участват само компании с български капитал и български мениджмънт, представляващи български бранд. В тазгодишната надпревара участваха над 300 фирми. Повечето от тях са представители на промишления бранш, които произвеждат оборудване, инструменти и елементи за машиностроенето, земеделски производители и транспортни фирми. Също така имаше представители на строителни, софтуерни и телекомуникационни компании, козметични и фармацевтични предприятия, инженерингови и проектантски фирми, производители на храни и напитки, на текстил и мебели.

Най-добрите български фирми

Най-добрите български фирми

Отличието за най-добра „Микро и малка фирма“ отиде при Ботрон софтуер солюшънс ООД – разработчик на иновативни софтуерни решения с клиенти като Tesla, NASA, Audi, Apple, VMware, Netflix и над 3000 други компании. Второто място журито отреди на АТМ ООД – производител на инструментална екипировка, нестандартно оборудване и резервни части. Микро-макс ООД, които произвеждат уплътнители за машини и съоръжения във всички индустрии, са трети в надпреварата.

Най-добрите български фирми

Първа награда в категорията „Средна и голяма фирма“ спечели Антибиотик-Разград АД - едно от най-големите фармацевтични предприятия в България с над 60-годишен опит в разработването и продажбите на генерични лекарства за хуманно и ветеринарно приложение. На второ място се класира Гидо ООД - производител на обувки от Пещера, който продължава традициите на този занаят в града и реализира 90% износ за Евросъюза. Екстрапак ООД – лидер у нас в производството на опаковки и чанти - с 24 г. история, 3 завода и постоянно обновяващо се портфолио, зае третото място.

Най-добрите български фирми

Семейната фирма на производителя на продукти от мляко и месо Димитър Маджаров спечели убедително Наградата на публиката, която се определя чрез онлайн гласуване. Добре познатата българска компания предлага на пазара 50 вида месни и 20 вида млечни изделия с марката „Димитър Маджаров“.

Най-добрите български фирми

Призът „Най-успешна българка в бизнеса“, с който организаторите от Първа инвестиционна банка стимулират жените предприемачи у нас, отиде при Татяна Бояджиева, управител на Гардения 2006 ООД. Фирмата ѝ е с 15-годишен опит в проектирането, градежа и поддръжката на закрити и открити дворни и паркови пространства.

Тази година към приза за женско предприемачество имаше и допълнителна награда - едноседмично делово пътуване до ЮАР с цел обмяна на опит и срещи с успели жени. То бе осигурено от една от най-влиятелните бизнес дами на Южна Африка – Одри Мотупи, която е партньор на конкурса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мераклия за бизнес

    15 3 Отговор
    Бих опраскал онази с пионерската връзка. Ако няма нищо против, де!

    Коментиран от #3

  • 2 SAAB

    14 3 Отговор
    Браво , браво........отзад пише най- добри за 2018.
    за 2019 ще пише ....главанак & CO положили 5 см асфалт .....прибрали останалите 15см :)
  • 3 Кики

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "мераклия за бизнес":

    Ама на задна прашка....Или нещо класическо ще й предложиш...Или може би ще й го втъкнеш в КАНАЛНАТА тръба...?
  • 4 Телефончету

    3 6 Отговор
    Разград, Гардения за богатите с къщи, Маджаров не заслужава, заради скъпи и не чак толкова качествени продукти, Пещера не заслужава, заради не съвсем удобните обувки...!Софтуери, вече на път и под път...! (исках да кажа Разград и Гардения, заслужават...!)
  • 5 гост

    12 2 Отговор
    Тя и КТБ бе на първо място ,така че.........
  • 6 Джи Пи Груп

    11 2 Отговор
    Ние сме номер 1
  • 7 Точно в целта

    2 15 Отговор
    Маджаров е заслужил високото отличие , със много професионален труд, и постоянство в качеството на продуктите му.
    Браво наградата е на мястото си.
    Съпругата му също има много голяма заслуга ,да не забравим!

    Коментиран от #9

  • 8 Нощен Наблюдател

    14 1 Отговор
    На Маджаров продуктите са 100% боклуци ! Който не вярва , да опита същите неща , но произведени в домашни условия . Разликата е огромна !
  • 9 Rory

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Точно в целта":

    Публиката просто чува това име всеки две. - рекламата. Иначе киселото мляко, сиренето.....за кашкавал да не говорим. Дори и неговите не са истински.
  • 10 Селянин

    10 0 Отговор
    Като ви гледам победителите егати икономиката. Същата като политиката.
  • 11 Команиз патреот

    3 3 Отговор
    Ама как така?Нали ние нищо не произвеждаме?
  • 12 Факт

    6 0 Отговор
    Да ама пещера е от китай!
  • 13 Станислав

    0 8 Отговор
    Победителите да почерпят :) И да продължават да бъдат толкова добри. Догодина пак да се борят за наградите. И разбира се - пак да има конкурс, защото се вижда, че има полза от него.
  • 14 Виолина

    3 3 Отговор
    добре е да се знае, че имаме добри български и успешни примери, за да послужат за такива за повечет млади хора, които се колебаят дали да започнат нещо свое
  • 15 Бай хой

    7 0 Отговор
    Гербавите си раздадоха едни награди а вие им плащайте и лапайте мухите. Ай честито и на домуса и на депутатите за коледния бонус от 6 бона.
  • 16 Гост

    4 0 Отговор
    Те "награди" и от Министерството на икономиката раздадоха с европейски пари по Конкурентоспособност миналата седмица, близо 145 млн.лв. Само на приближени фирми и на посочените фирми от асоциацията на консултантите подариха. Честито и за новите измислени проекти на БГ бизнеса.
  • 17 Алла Арлекинова

    5 0 Отговор
    Това кат Златния орфей - пир по време и преди чума
  • 18 Вуте

    3 0 Отговор
    Измислени награди за измислени хора и продукти ....