Last news in Fakti

21 Ноември, 2019 23:00 3 300 7

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. за незаконни заменки

  • заменки-
  • бизнес-
  • гори

Става въпрос за горските заменки, които ЕК определи като неправомерна държавна помощ

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. за незаконни заменки - 1
Снимка: Архив

Над 80 милиона лева ще връщат фирми и физически лица, взели апетитни имоти по морето срещу пустеещи ниви. Става въпрос за горските заменки, които ЕК определи като неправомерна държавна помощ.

Министерство на земеделието обяви списък със 103 фирми и физически лица, на които изпраща уведомителни писма да възстановят надвзетите суми, съобщи ресорният министър Десислава Танева.

Сред фирмите е "Литекс Комерс" АД на бизнесмена Гриша Ганчев. Тя има да връща пари по три заменки. За една такава сделка трябва да доплати и "Русалка тур" на Николай Банев. Припомняме, че срещу бившия областен управител на Добрич Ердинч Хаджиев, бившия директор на дирекция "Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост" в областната управа Пламен Ганев и началника на службата по кадастър, картография и геодезия Костадин Костадинов се водеше дело за заменка на 300 дка държавни гори на дружеството "Русалка тур", изброява в. "Труд".

Пари ще връща и "Ел Ем Импекс" на енергийния бос Христо Ковачки, както и компаниите "Ол Сийз Пропърти 2" и "Ол Сийз Пропърти", свързани с бизнесмена Красимир Гергов.

"Мадара Бяла Норд", сред чиито собственици е босът на фирмата за почистване "Титан" Димитър Борисов, също е сред купувачите на евтини държавни земи. Другото най-често срещано име в списъка е на "Маркетинг В". Фирмата има да връща пари за 7 заменки.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българина

    8 3 Отговор
    КАКВО СТАНА С НЕПРАВОМЕРНАТА ПОМОЩ ЗА АМЕРИКАНСКИТЕ КУРНИЦИ???????????? защо ЕК мълчи за юдеите?
  • 2 А дано ама надали

    6 0 Отговор
    Тати ще ми купи колело...
    Надай се жено на ...
    Блажени са верующите,защото тяхно е ...
    От умрял писмо ...
    и т.н.,и т.н., ...
  • 3 Зайко Байко многознайко

    11 1 Отговор
    Дядо ми Мъдрият Заек казваше: " Хубаво е да имаш стадо, добре да се грижиш за него и да го пазиш от вълци, тогава можеш да го стрижеш , доиш и да се радваш на добър живот". В България обаче не ни стрижат а ни дерат, не ни дават да ядем и скоро ще ни сложат данък на въздуха, който дишаме, това е горчивата истина. В такъв случай изходите са два или ни унищожават или грабваме сопите и се освобождаваме от тези кърлежи които смучат безмилостно кръвта на народа!
  • 4 Лекар БГ

    11 0 Отговор
    Някои ще връщат.Някои са благосклонно пропуснати.А на някои от изброените имена,Държавата вече е наляла огромни средства....така че,
  • 5 Нико лай

    6 0 Отговор
    80000000/110000=727.27 лв. за декар или 0.73 лв за квадратен метър. Подарък от държавата.Как санкциите от милиарди станаха 80 милиона. Е нема такава държава. За едни има всичко за другите нищо. Просто още една кражба е узаконена. Честито
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Оптимист

    0 0 Отговор
    Един по един всичките ще минат през стъргата, който си плати греховете ще има втори шанс, който откаже ще духа супата. Нещата започват да се случват, но неможе изведнъж всички да получат справедливост, много са делата тежки са и т.н.