Last news in Fakti

5 Декември, 2019 20:37 4 804 32

Гръцки град спря 5G заради опасност от стерилитет

  • 5g-
  • гърция-
  • каламата-
  • мрежа-
  • забрана
Гръцки град спря 5G заради опасност от стерилитет - 1
Снимка: Shutterstock

Въвеждането на 5G предизвиква редица спорове в обществото. Причината е негативното отразяване на вълните върху здравето на хората. Доказателство за това колко сериозно се приема този проблем са жителите на гръцкия град Каламата. Местните власти решиха да прекратят програма по въвеждането на 5G. Мотивът е опасност от стерилитет. Това се предвиждаше да бъде първият гръцки град, който да въведе 5G. Решението обаче беше променено след тричасов разгорещен дебат. Привържениците на забраната излязоха с мотива, че ако се въведе 5G това ще превърне хората в района в „морски свинчета с възможни сериозни последствия за общественото здраве, включително, ще даде отражение върху плодовитостта и стерилитета”.

В листовка разпространена преди гласуването по улиците на града се посочва, че „прилагането на високи нива на излъчване ще превърнат в „неплодовити” гражданите на Каламата, в допълнение на другите неблагоприятни въздействия върху здравето, и ще има шокиращ ефект върху нашия град, следователно допринася за цялостния демографски проблем на Гърция."

Остра реакция последва от страна на телекомуникационните компании, според които „технофобията и дигиталната неграмотност заплашват да ни върнат десетилетия назад".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    13 21 Отговор
    5Gмрежата е пререзала макарите на свинчетата и биолозите са ги намерили в талажа по късно!
  • 2 У БГто няма проблем

    66 8 Отговор
    Тука се тества всичко щот на простия народ не му пука дай му само чалга и менте алкохол. И да пуши цигари.

    Коментиран от #3

  • 3 Професора

    18 12 Отговор

    До коментар #2 от "У БГто няма проблем":

    А 4G мрежата ти пили мозака става на тънки филета! Набивай сандвичи със крвешко хранени със соя и цревица ГМО после не се чуди що махалото сочи 6h!
  • 4 Behemoth

    12 25 Отговор
    Ами логиката е да се вярва на професионалистите в дадена област които твърдят ,че няма проблем поради ниската енергия на вълните и нищожното им проникване в материята затова и са необходими голям брой станции на пряка видимост....обаче фейсбукарите боравещи с мобилни устройства (това е абсурдното )и религиозните зомбита без връзка с реалността ги стелиризира невежеството и тъпотата...

    Коментиран от #6, #22

  • 5 ххх

    4 3 Отговор
    нас ракията на прочиства проивате го тук
  • 6 Професионалист

    65 5 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Колкото е по-голяма честотата на сигнала, толкова повече енергия пренася. 5G е с пъти по-голя честота от 4G, следователно ни облъчва с повече енергия! От друга страна дължината на вълната на 5G е в пъти по-малка, а всички знаем, че колкото по-малка е дължината на вълната, толкова по-лесно се абсорбира от телата: хора, стени, сгради. Затова са необходими повече антени за еденица площ, особено в градовете. Радиопредавателите, радари и т.н. работят на по-ниски честоти еквивалентно и по-голя дължина на вълната, и затова "прескачат" сгради, градове, планини ... и пренасят по-малко енергия. И са по-БЕЗВРЕДНИ от 5G. Това е Физика за 9-10 клас пичове !!! И затова затриват образованието ни - за да сме тъпи и да не можем да свържем проста логика. Аз съм твърдо против 5G. Не искам да сме опитната мишка на запада !!!

    Коментиран от #12, #31

  • 7 Age

    5 11 Отговор
    Не 5G, а алкохолизмът и неадекватната политика влияят така на фертилитета, така става, когато всяка вечер опъваш пиячка, бачкаш като луд без почивка, ядеш ГМО в вредния смисъл на думата храна и се притесняваш, че утре може да си безработен.
    Може да се отнася за САЩ, но ние и гърците ги догонваме, че дори и изпреварваме в това отношение американците.
  • 8 Вредата надхвърля ползата

    21 2 Отговор
    5G излъчва многократно по-силен честотен сигнал от 4G, а това няма как да е по-безвредно, кой каквото ще да ви обяснява. Напротив, не само не е безвредно, но няма изследвания които да изследват евентуалната дългосрочна вреда.
  • 9 JPower

    31 1 Отговор
    Всяко циганско гето да е с 5G, ако може да е с 55555G....
  • 10 Бесен Язовец

    6 4 Отговор
    Ктаварите отново завидяха на китайците за 5G смартфоните утре ще почнат да обеждават, че руския земен газ води до безплодие, а техните шисти са плодовити! Блаженни да са наивните неосъзнати соросоиди. Тествали на свинчета??!! Колко пиячка може да носи едно свинче и колко човек?
  • 11 месара

    11 1 Отговор
    а ние се натискаме да го пуснем! 🤔
  • 12 Behemoth

    5 17 Отговор

    До коментар #6 от "Професионалист":

    Професионалист си ама другия път ...тия вълни не са в състояние да проникнат дори в горния слой на кожата толкова им е малка енергията ....това е същата идиотия като оная с ваксините...

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Предлагам

    14 1 Отговор
    Във всеки катун да инсталираме 5G, и проблема ще се реши безболезнено!
  • 14 Професионалист

    20 2 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Ти какво очакваш да ти трепери кожата и органите под нея ли, за да разбереш, че пренасят енергия. Иди го кажи това това на Швейцарците или Холандците, които ясно изразиха, че не искат да се тества 5Г върху тях. А ти звучиш като Боко Тиквата: карам си жипа, ето пълен автоматик, 4х4, хасфалт, тука полагат чакъл, кеф ти банкет, а от страни расте кукуруз, 3-4 млрд ...
  • 15 5 джи пи

    14 2 Отговор

    До коментар #12 от "Behemoth":

    Обикноврно си прав и точен в коментарите, но този път грешиш сериозно! Подкрепям думите на човека, прав е! Ако питаш познавам материята малко повече от средностатистически гербераст т.е. невежа ! Ако искат да ги инсталират първо в махалите на тъмнозелените да видим върху електората на Боко, как ще се отрази и след това при и без това изчезващото българско население !
  • 16 Сърдит

    21 2 Отговор
    За микровълнова фурна чуеали ли сте, е те това 5G е една голяма такава, ама с малко забавено действие. Браво на Каламата!
  • 17 Незнаещ

    11 2 Отговор
    Защо раковите заболявания са се увеличили в последните години?

    Коментиран от #19

  • 18 гост

    13 1 Отговор
    За всички "специалисти" по-горе само ще кажа , че стерилитет и то доказан от лекари причиняват още памперсите при момчетата , по простата причина , че температурата в тях се оказва 5-6 градуса по-висока , заради водонепропускливостта !! Което е предостатъчно да увреди тестисите , които природата неслучайно е изкарала извън тялото за охлаждане !! В момента мъжкия стерилитет е поне два пъти по-често срещан от женския , въпреки че всички си мислят обратното !! Но понеже никой и никоя не ще да пере оакани памучни пелени , всички се успокояват , че на тях няма да се случи !!

    Коментиран от #23

  • 19 месара

    1 4 Отговор

    До коментар #17 от "Незнаещ":

    питай кремъл за чернобил
  • 20 Хихихи

    1 0 Отговор
    Вече,не вдигам самолета.
  • 21 Балканец

    5 1 Отговор
    Магнатите се мъчат да направят света огромна микровълнова. Парите подлудяват хората и ги водят към гибел. Политиците са проводник на тази болест.
  • 22 Балканец

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Behemoth":

    Кои професионалисти? Лобистите ли? Да, те ще го докарат така, че даже да е полезно за родилки. Но никоя фирма не твърди безвредност, а само липса на достатъчно данни за категорична вреда. Щракаш ли горе или ти е трудно?
  • 23 Балканец

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    И как се е стигнало до извода, че баш памперсите са причина за стерилитета? Нищо друго, а точно те? Нито мобилните мрежи, които са насвякъде и винаги около нас; нито микровълновите печки, които неспряхме да ползваме, докато седим до тях; нито гмо храните, с които ни тъпчат магазините; нито менте алкохола; нито отровният въздух; нито Чернобил, ако щеш..... нищо от тия неща, ама точно и единствено памперса бил виновен. И как разбраха, че е той? Взеха семенна течност от някое пеленаче за изследване ли?
  • 24 иван

    2 1 Отговор
    Има нещо наистина много - смущаващо в тази история. От няколко години разговаряме по телефоните отвън по терасите защото на покрива на жилищният блок монтираха мощни антени на мобилен оператор. Адрес Пловдив улица `Елин Пелин` 9.
  • 25 Плешивец

    3 1 Отговор
    Не бе,сега чакаме 5G с незнайно какви ефекти...като сами не знаем,кога ще задоволим сетивата си!Може би когато измислят телефоните да пренасят и мирис...защо не и усещане на допир.Самозатрили сме се веднъж и като гледам как сме се засилили отново към гибелта си,напълно си го заслужаваме!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Abv

    5 1 Отговор
    Сложете във всички цигански гета 5g мрежи та да спрат да се плодят като плъхове. Даже ако има и 6g още по-добре, да не могат повече циганките да си изхвърлят боклуците на всеки 9 месеца.
  • 28 Загрижен

    0 1 Отговор
    Безотговорно! Трябва да спрат всичко, защото дори 2G води до рак и стерилитет! Със спирането само на 5G показват, че изобщо не са загрижени за здравето си!
  • 29 5G има надежда

    4 2 Отговор
    Първо в Китай, после в Индия и накрая близо до ромските квартали и приюти за бездомни кучета
  • 30 Blackthorn

    1 0 Отговор
    Който е шофьор вижда безумието на пътните знаци в колажа (кое е забранено и кое не)...
  • 31 Blackthorn

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Професионалист":

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 32 Питоня е вечно кокал с 10G

    0 0 Отговор
    Аз съм с 10G в нас и жената е много засмяна питоня е кокал по 24часа/366дни.Преди си купувах само скъпа и качествена храна и бях на 2G и какво нищо.Питоня все ми напикаваше пантофите,а жената все до комшията по-работа.Бях си изхвърлил дистанционното на тв и колата не светвах крушки,готвех на огън,не перях с прах,житото го ядях цяло,къпех се само с минерална вода и т.н.А,бе хора престанете да се лигавите.Знаете ли,или само се замислете колко вредни неща са около вас ежедневно,ако се замислите ще трябва да се гръмнете моментално.Бабешки глупости 5G бла,бла,бла.Гледайте си кефа и живота и не се занимавайте с глупости,а си напънете мозъка как да спечелите повече пари и да станете по-добри.А на тези който не са съгласни ще ги питам,дали знаят какво е имало в яденето което са си купили днес, аз знам УРАН.Сега спирайте от утре да ядете,че урана е по-вреден от интернета.