9 Декември, 2019 20:47 2 283 28

Марияна Николова обсъди с КРИБ привличането на работници от чужбина

  • криб-
  • марияна николова-
  • работници-
  • чужбина

„Обнадеждени сме от движението на въпроса за трудовата имиграция", каза Евгений Иванов

Марияна Николова обсъди с КРИБ привличането на работници от чужбина - 1
Снимки: БГНЕС

Главният изпълнителен директор и член на Управителния съвет на КРИБ Евгений Иванов проведе среща в Министерски съвет с вицепремиера по икономическата и демографската политика и председател на Националния съвет по тристранно сътрудничество (НСТС) г-жа Марияна Николова по негова молба. Основна тема на срещата бяха предложенията на КРИБ за рационализиране на законодателството и процедурите за разрешаване на пребиваване и работа в Република България на чужденци от трети държави, съобщиха от КРИБ.

Депозирани бяха исканията на КРИБ отделно и като продължение на проведената работна среща на 26 ноември 2019 г. в Министерски съвет, на която бяха представени писмени предложения от името на Асоциацията на организациите на българските работодатели /АОБР/ за изменения и допълнения в нормативната уредба за трудовата имиграция, като исканията на КРИБ касаят конкретни проблеми при осъществяване на внос на работна сила в отделните категории.

„Обнадеждени сме от движението на въпроса за трудовата имиграция, особено след като ресорът беше поет от вицепремиера г-жа Николова“, коментира изпълнителният директор на КРИБ след срещата.

„Доволни сме от заявената готовност за предприемане от кабинета на мерки, които да облекчат режима за влизане на работници от трети страни. Приветстваме и резултатите от посещението на г-жа Николова в Индия и проведените там разговори в тази насока, вследствие на което вече са внесени у нас близо 200 строителни работници от Индия“, каза още Иванов.

В резултат на срещата е постигната договореност сигнали от работодатели за нарушения в тази област да бъдат изпращани до вицепремиера Николова, която се ангажира лично да следи евентуални нарушения при облекчаването на процедурите за внос на работници от чужбина.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Последния софиянец

    36 0 Отговор
    Че къде ще намерят такива балъци?
  • 5 Кур за

    52 1 Отговор
    Абе що не дигнете заплатите ,да видите как ще имате работници. Какви индустриакции сте .....боклуциии. Германия ще я стигнем след 300 години. .....
  • 6 русенец

    27 0 Отговор
    Явно думичката ман**ли е тази, заради която ми блокирахте текста . Боже, колко сме стриктни в изказа!:))) Да ви го начукат тъмно русите!:)))))))))

    Коментиран от #14

  • 7 Реалист

    35 0 Отговор
    МИНИМАЛНА РАБОТНА ЗАПЛАТА 2500 лв. !!!
  • 8 Пролетар

    43 1 Отговор
    Дигнете заплатите, че само циганье и пенсионери останаха в тая чалгарска пародия на държава. Г-да "бизнесмени" тепърва ще ги учите да четат и броят малкото, дето останат да ви работят за заплати като в Сомалия!

    Коментиран от #12

  • 9 Горо

    27 0 Отговор
    Тази невзрачна женица Марияна Николова бе издигната от Валерката Кабелчето от Бургас за специални услуги.
  • 10 Дедо Грую

    37 0 Отговор
    Скритата цел е за вкарване на по - мургави "бежанци" и ГЕНОЦИД на Българите. Територията България е в процес на усвояване от метрополията. Колониялното правителство съдейства в това престъпление. Олигарсите в утопичните си представи си въобразяват, че като съдействат на колонизаторите ще бъдат "помилвани". Грешка. Съдбата им е на употребен сондом
  • 11 слаботоков

    33 0 Отговор
    Да ги Ева и бизнесмените и КРИБ!
  • 12 Табадътко

    21 0 Отговор

    До коментар #8 от "Пролетар":

    😊😊😊😊😊 Трима бира и един боза, и един фафла.
    ☺️☺️☺️😇 Това е новият евроатлантически книжовен Български език.
  • 13 Последния софиянец

    20 3 Отговор
    Единствено връщане на робството може да ги спаси. Да си докарат няколко кораба с роби от Сомалия и да ги вържат с вериги.

    Коментиран от #18

  • 14 Дедо Грую

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "русенец":

    Не се впечатлявай. П-фатките са мизерно сайтче на статусвото. Има ЯКА ЦЕНЗУРА и цункат 4трибуквието на силния на деня .Ако кажеш истината, веднага те трият и ако могат те банват. С 1-а дума са подлога на властимащото колониално правителство..
  • 15 ГосТ

    15 2 Отговор
    Малкия и среден бизнес трябва да бъде напълно унищожен. Така както е в САЩ,Китай,Япония. Трите най мощни икономики. В Германия също се наблюдава такава тенденция, но заради комплексите им от националсоциализма поощряват и измекярчетата наречени "предприемачи " . Именно те вкараха черните за да направят дъмпинг на европееца. От тези измекяри нито качествен продукт излиза,нито плащат данъци. Какво имам предвид, при прогресивно облагане колкото по големи стават печалбите на дадена корпорация,толкова повече данъци плащат. В щатите при огромни корпорации с големи печалби, данъка може да достигне 90%. Всъщност САЩ са много по социална страна от България.
  • 16 Терминал 1/2

    16 3 Отговор
    Нормално е в първата циганьска държава в Европа,маньгалите дето я управляват да вкарват още мургави от прародината си...Хубава работа ама циганьска/бьлхарска...

    Коментиран от #21

  • 17 Васил

    20 0 Отговор
    АААААААААА голям смях калинката ще търси работници да не би във България да са почнали да дават Германски заплати?
  • 18 Обикновен Бг

    23 1 Отговор

    До коментар #13 от "Последния софиянец":

    Сомалийците са горд народ, бият се здраво. Не са като нас робски народ.
  • 19 Age

    22 0 Отговор
    Заплати съветски, цени швейцарски, резултат:
    Поне половината ни трудоспособно население е зад граница, а от другата половина, поне половината са безработни след летния сезон.
    Да вземат да повишават заплатите на българите, вместо да ги инвестират в безсмислени и за капак неизползваеми проекти, да повишат заплатите на специалистите, вместо да хващат куцо и кьораво и накрая да се чудят защо не им стават работите, както ги искат, да вземат да инвестират в фабрики, заводи, трудоспособни кадри и т.н., вместо в несъсществуващи апарати.
  • 20 Гост

    19 0 Отговор
    Вместо да вдигнат заплатите и да задържат младите да не ходят из Европа,те решили да взимат урки,молдовани и всякакъв останал боклук.Браво големи бизнесмени. Наясно ли са,че тези работници няма да плащат данъци,медицински осигуровки,пенсионни осигуровки. После,защо се срива пенсионната система,здравната система.
  • 21 Българин

    6 8 Отговор

    До коментар #16 от "Терминал 1/2":

    Ей,каскет вие в Русия да не би да взимате по-големи заплати отколкото ние в България??? Умирате от глад,само една Москва ви е останала.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мамкави

    5 0 Отговор
    Украинци Молдовци ли не бяха сега и Индийтци за туй трябва да има референдум
  • 25 Отчето

    7 0 Отговор
    Тези черни чада дето ще дойдат легално ли ще минат границата или направо със фалкона на депотатите ще кацнат в София да знаем да ги посрещнат хората с цветя пресно набрани и поп да викнем (аз) да ги опеем преди да омрът от глад в БГ
  • 26 Бизнесмен

    4 0 Отговор
    Е такива (черно)работници ми трябват. Ще ми работят на половин ден (12 часа) за няколко месеца за 3-400 лв и после - Шут. Какво ще им се занимавам с болнични, отпуски, осигуровки... Че сина порасна - и той иска яхта и Ферари. И мойта не е лесна!
  • 27 Един

    5 0 Отговор
    Тази е поредната обнадеждена "голяма бяла птица" ! Щели да намерят от чужбина будали дето ще им работят за без пари!
  • 28 Европа

    3 0 Отговор
    Какъв уЙйй ги чака работодателите....дупе да им е яко!