Last news in Fakti

19 Декември, 2019 06:39 4 577 14

БДЖ вече няма дългове към държавата

  • бдж-
  • дългове

Дружеството ще има право да кандидатства за закупуване на нов подвижен състав с европейско финансиране през новия програмен период

БДЖ вече няма дългове към държавата - 1
Снимка: БГНЕС

Правителството прие вчера разпореждане да се увеличи капитала на "Холдинг БДЖ" ЕАД, чрез непарична вноска, срещу увеличаване дела на едноличния собственик на капитала – държавата в рамките на отпуснатата временна държавна помощ, одобрената от ЕК с Решение (ЕС) 2017/2372 от 16 юни 2017 г. С предприетата мярка се капитализират задълженията на дружеството към държавата и се рeшава дългогодишният проблем с дълговете на БДЖ, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Това решение окончателно покрива дълга на дружеството, което му позволява вече да бъде бенефициент по оперативните програми на ЕС. По този начин БДЖ ще има правото да кандидатства за закупуване на нов подвижен състав с европейско финансиране през новия програмен период.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Johansson

    6 5 Отговор
    Че това новина ли е?!
  • 2 Спасов

    19 2 Отговор
    Е браво! Ха да видим!
  • 3 коментатор

    13 5 Отговор
    Ми то няма и БДЖ !
  • 4 Ггггг

    19 2 Отговор
    Каква глупост. Собственик е държавата. Бдж е длъжник на държавата. Т.е. държавата си е сама длъжник. В следващия момент жадълженията се капитализират и се увеличава дяловата собственост на ктедитора, т.е държавата от собственик сега е ПО-ГИЛЯМ собственик. Звучи като надцакване със самия себе си. Деее и аз искам така да ми наливат паре в джоб без дъно....
  • 5 Димов

    23 1 Отговор
    Развитият ЖП транспорт е ключът към по-малкото изгорен бензин и по-добрата екология. Дали ще развият ЖП в България зависи само от това, дали наистина им пука за екологията, или само дрънкат празни, предизборни приказки.
  • 6 Пипи дългото чорапче

    8 2 Отговор
    Само приказки пред електората.Как някой който е собственик на 50%от автобусния транспорт и приятел на ББ и голям тираджия ще иска да си намали печалбата.А собствениците на камиони как ще го приемат.Забравете.Два нови локомотива няма да спасят положението.В управлението в Г.Оряховица са 50%турци и дпс.Кой ще има интерес от нова конкуренция
  • 7 Гост

    11 0 Отговор
    И като нямат дългове защо още крият приходите си от държавата?!!! БДЖ е единствената железопътна компания в Европа която не е поставила устройства на касите си за разплащане с карта, чужденците избягвават да пътуват с нея защото плащането е много неудобно. По принцип не е само БДЖ, така са и всички транспортни фирми превозващи пътници Време е правителството и НАП да вземат отношение по този казус.
  • 8 Мин.чо от Банкя

    8 0 Отговор
    Държавата ( ние ) сме платили на БДЖ ( нас) и премиерчето и нулирало " загубите" !!
    Стартирани са новите кражби !
  • 9 гранди

    7 1 Отговор
    държавната БДЖ към държавата ?
    Това може да се получи когато няма държава .
  • 10 Африканеца

    4 1 Отговор
    Да я купи Домусчиев,и ще има
  • 11 До Африканеца

    5 0 Отговор
    Само че Домусчиев не може да си намери работници на минимума за неговите фирми а БДЖ ще нареже за скраб
  • 12 мали мали

    5 0 Отговор
    Те я от нап пак са опростили дължимото на тях
  • 13 боцмана

    6 0 Отговор
    Тези задминаха мистър Сенко!
  • 14 Гражданин

    6 0 Отговор
    Най-мощните държави имат развит ЖП транспорт. Само българите почти си унищожиха железниците. Дано имат малко акъл да ги възстановят.