Last news in Fakti

23 Декември, 2019 17:43 1 622 7

Масови проверки в тези курорти

  • нап-
  • проверка-
  • кампания
Масови проверки в тези курорти - 1
Снимка: Shutterstock

НАП започва контролна кампания в зимните курорти. Стотици инспектори на Агенцията ще извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите. Ще се следи и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти. На постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища в близост до курортите. По време на кампанията инспекторите от „Фискален контрол“ ще използват и дистанционната връзка на всеки касов апарат със сървърите на НАП, като софтуерът ще посочва обекти, чиито обороти се различават значително от средните за съответния регион.

В кампанията отново ще бъде използван и подходът на т.нар. открито наблюдение, при който в рамките на дни или седмици в обекта присъства явно проверяващ екип на НАП, като оборотите, отчетени по време на наблюдението, се сравняват с минали периоди и при значима разлика, приходната агенция може да започне ревизия. По време на зимната кампания от НАП ще изследват и имущественото състояние на физически лица собственици или управители на фирми с обекти в зимните курорти, допълват от приходната агенция.

Зимната кампания на НАП е продължение на наложения подход, използван през лятото по Черноморието.

„Главната задача на контролната кампания е спазването на данъчните правила и почтена конкуренция. И през тази година неиздаването на касова бележка дори за малка сума освен глоба, води и до запечатване на обекта за срок до един месец. Отчитаме значително намаление на нарушенията, което всъщност е основната ни цел. Апелирам към гражданите да изискват касова бележка за всяка покупка, могат да използват и мобилното приложение на НАП за проверка на фискални бонове“, каза по повод началото на зимната кампания Спас Шишков, директор на „Фискален контрол“ в НАП.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    2 1 Отговор
    Само така, сменяйте касови те апарати, тва ги има само в Бълхария, мутрите, разбрахте ли само като ги обяват проверките, тогава ще спазвате закона
  • 2 Последния софиянец

    3 0 Отговор
    Ловния сезон за нападжии е открит.
  • 3 Хотелиер

    2 0 Отговор
    Имам човек в НАП и ми дреме на г.за.
  • 4 ооо

    3 0 Отговор
    Трябва да се пълни касата.Хайде всички налични службари на лов!
  • 5 Бат Вал

    3 1 Отговор
    Идиотщина! Всеки знае, че по празници гостите в курортите се увеличават многократно, и съответно и оборота в търговските обекти там се увеличават многократно! Що инспекторите не напрсвят тези явнни проверки след НГ, да видят че няма кой да напсува магазинерите, камо ли оборот да крият?
  • 6 Йозеф

    2 0 Отговор
    И след това идва Н-18 неверници, по пет на нож! Бог прощава, НАП-никога!
  • 7 НАП

    0 0 Отговор
    И откога оборота на Нова година е като на 30 декември ?!? Айде по-свежо !