Last news in Fakti

23 Януари, 2020 22:31 5 167 7

Германци май купуват Ideal Standart

  • ideal standart-
  • германци

Най-голямото подразделение на Ideal Standart International е „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево

Германци май купуват Ideal Standart - 1

Германската компания за санитарна керамика Villeroy & Boch може да купи дружеството Ideal Standart, което има и производство в България. Това става ясно от отговор на Villeroy & Boch по повод публикации в медиите относно планираната сделка, пише Economic.bg.

Разговорите за евентуалното придобиване все още са в ранна фаза и все още не са взети решения на ниво Съвет на директорите и на Надзорен съвет, подчертават от семейната германска компания.

„Възможно е Villeroy & Boch AG в бъдеще да се откаже от проекта или придобиването да не се осъществи по други причини“, се казва в съобщението.

От „Идеал Стандарт – Видима“ обясниха пред Economic.bg, че все още нямат официална позиция по случая от компанията майка и не могат да коментират.

Според доклада на изданието Manager Magazine, Villeroy & Boch почти ще удвои продажбите си с придобиването, но има проблеми с групата от собственици.

Базираната в Брюксел Ideal Standard, в която работят 9 500 души, беше собственост на финансовия инвеститор Bain Capital до 2018 г., който изпадна във финансови затруднения поради лихвените плащания и излезе от инвестицията си.

След това американските кредитори Anchorage и CVC Credit Partners преобразуваха облигациите си в капитал и оттогава управляват Ideal Standard.

Белгийско промишлено предприятие е със седалище в Завентем. Създадено е през 2007 г. при ликвидирането на американската компания American Standart, като поема нейното производство на санитарна керамика и санитарна арматура в Европа, Близкия Изток и Северна Африка.

Най-голямото подразделение на Ideal Standart International е „Идеал Стандарт – Видима“ в Севлиево. Българската компания развива пазарите в Източна Европа с търговските марки Vidima и Ideal Standard. „Идеал Стандарт – Видима“ АД е сред най-големите и важни структури на компанията майка със своите два завода - за производство на санитарна арматура и за производство на санитарна керамика, дистрибуционен център, търговска организация „Клъстер България“ и европейските структури – Център за IT компетенции и Център за финансово обслужване.

Групата има производствени бази още в Египет, Чехия, Италия, Германия, Великобритания и Франция.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BigBulgarianBoss

    42 0 Отговор
    Не искат ли да си купят и сигани... Имаме много
  • 2 ТоТеКупихаМного

    9 2 Отговор
    То почти не остана не-немско предприятие. Само се замислете колко са немскоговорящите търговски вериги ... че то други няма. Отделно определят какво да се търгува в тях и какво да се изнася с камионите. 2 пъти заставахме плътно зад тях и явно сега 3-тия път резултата пак ще е еднакъв и за нас и за тях.
  • 3 Гербестан ЕООД

    19 8 Отговор
    В България по времето на Боко Тиквоций | инвеститори не само не идват, а и малкото, които има бягат ! Единствените сигурни и нарастващи инвестиции са в боклука, който пристига от цяла Европа !

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 asdas

    1 2 Отговор
    аз май ще се насера
  • 7 Azазаз

    0 2 Отговор
    Е значи скоро ще има икономически мигранти и от Севлиево. Швабите не са по даването на пари на българи. Предпочитат арабите.