Last news in Fakti

18 Февруари, 2020 23:29 1 152 8

Платените от домакинствата данъци са се увеличили със 7,4% за година

  • данък-
  • данъци-
  • нси

Разходите за здраве увеличени с 44 на сто

Платените от домакинствата данъци са се увеличили със 7,4% за година - 1
Снимка: Shutterstock

Разходите на българите за здравеопазване нараснаха с близо 44% за година, информира вестникът. През последното тримесечие на 2019 г. разходите на всеки човек за здраве са средно 118 лв., при 82 лв. година по-рано, обявиха от Националния статистически институт (НСИ), пресмята в. „Труд“.

В резултат месечните разходи на домакинствата за лекари, изследвания и лекарства се увеличиха до 85 лв. Хората дават значителни суми за здраве от портфейла си при положение, че и плащаните осигуровки не са малко. Всяко домакинство дава за осигуровки средно по 90 лв. на месец, като тази сума нараства с близо 12% за година. За данъци пък отиват още 64 лв. от семейния бюджет.

Платените от домакинствата данъци са се увеличили със 7,4% за година. Проблемът с твърде високите преки разходи на хората за здравеопазване бе поставян и от Европейската комисия в редовните є доклади за България.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нормално е

    7 2 Отговор
    Когато вдигнеш данъците с 7% , приходите от данъци да се увеличат със 7%? Или нещо не разББирам?
  • 2 ВИЦ НА ДЕНЯ

    5 2 Отговор
    ОСВЕН МОЗЪЦИ ОТ BG ИЗТИЧАЛИ И ЧЕРЕПИ../БОЖКОВ/
  • 3 456789

    12 1 Отговор
    Къде са парите?
  • 4 hmhmhm

    15 0 Отговор
    Инфлация - 5%
    нарастване на данъци +7%
    излитане на млади работници - 10%
    плодене на цинаги +15%

    за който малко разбира - е ясно - идва време разделно !
  • 5 5993

    14 0 Отговор
    Когато имаш калпава икономика, от която не идват дастатъчно средства, единствения начин да подържаш държавния апарат е да вдигаш данъците.
  • 6 2524

    11 1 Отговор
    Нищо друго не е ясно, освен, че селянина от Банкя лъже за състоянието на финансите в страната и за това увеличава данъците и разходите ни поголовно. Ако имаше пари в държавната хазна нямаше да "точи" кръвта на всички в страната, което е особено болезнено в районите, където той лично се е постарал да бъде затворено някое друго предприятие. Каква е ситуацията? - Събира всяка година повече пари от данъци за да му плащаме борчовете, а остатъка от парите ги харчи само София 1/3 от тях са за заплати и издръжка на паразитите от държавната администрация. За 10 години заплатите им са пораснали от 4,5 на 10 милиарда лева в едно със осигуровките.
  • 7 Гарантирано от ГЕРБ

    6 0 Отговор
    Така ще бъде и още по-лошо ще става като имаме за премиер тъп и корумпиран пожарникар.
  • 8 гост

    3 0 Отговор
    Само така , данъци ,налози и такси до спукване на това жалко подобие народ.