20 Февруари, 2020 08:56 1 289 4

Германци и американци обсъждаха инвестиционния климат у нас

  • германо-българска индустриално-търговска камара-
  • американска търговска камара-
  • среща-
  • бизнес-
  • инвестиции-
  • българия

Проведе се първото съвместно заседание на управителните съвети на Американската търговска камара в България и на Германо-Българската индустриално-търговска камара

Германци и американци обсъждаха инвестиционния климат у нас - 1

Проведе се първото съвместно заседание на управителните съвети на Американската търговска камара в България и на Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) в присъствието на Н.Пр. Херо Мустафа, посланик на Съединените щати и Н. Пр. Кристоф Айххорн, посланик на Федерална република Германия в България. Сред основните теми на дискусията бяха насърчаването на позитивен инвестиционен климат и по-доброто прилагане на върховенството на закона за устойчиво бизнес развитие, насърчаване на преките чуждестранни инвестиции, подобрения в политиките за заетост и повишаване на гъвкавостта на трудовия пазар.

„Срещата на управителните съвети на двете камари е от изключително значение, тъй като инвеститори имаме теми от общ интерес и въпроси, които можем да поставим в икономическия дневен ред на страната“, каза президентът на Германо-Българската индустриално-търговска камара Тим Курт. Според него България има отлични макроикономически показатели, данъчната политика има положително влияние върху инвестициите и българо-германските икономически отношения се движат от рекорд към рекорд. От друга страна, обаче, по въпроси като върховенството на закона и корупцията България не е добър пример. „Идеята на днешната среща е да започнем дискусия за това как въпросите да бъдат решени в бъдеще. Убедени сме, че гласовете на представителите на двете най-големи двустранни търговски камари в България ще бъдат чути по-добре, затова трябва да сме единни в посланията си“, допълни още той.

Германци и американци обсъждаха инвестиционния климат у нас

„Съвместната ни среща е знак, че представителите на две от най-влиятелните бизнес организации в България имат дългосрочни планове за устойчиви инвестиции и развитие на местната икономика, както и на човешкия капитал“, посочи Оливие Маркет, президент на Американската търговска камара в България. „Америка е сред значимите търговски партньори на България. Убедени сме, че със съвместните усилия, знания и визия на българското правителство, заедно с търговските служби на двете държави, както и с участието на търговските камари, съвместно бихме допринесли за последващ икономическия ръст и благоденствие на българите. Тези усилия минават през последователното утвърждаване на върховенството на закона и през съвместната борба с корупцията. Те биха довели до положителен бизнес климат и до конкретни подобрения в приоритетни сектори, като енергийна независимост и гарантиране на доставките на енергия, ИКТ, здравеопазване, трудов пазар и образование“, посочи още той.

Германия е вторият най-голям инвеститор в България с 6,5 млрд. лв. (бел. ред. данните са актуални към 2017 г.) или 8,49% от всички преки чуждестранни инвестиции в страната. Около 94% от германските инвестиции в България (директни и индиректни) са концентрирани в три икономически дейности: преработваща промишленост, търговия и финансови услуги.

Германци и американци обсъждаха инвестиционния климат у нас


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    10 1 Отговор
    Обсъждат какво може да се крадне от нас , но след десетте години Бойко , не остана нищо.
  • 2 мани мани

    8 0 Отговор
    т'ва на тая последната снимка, обща снимка на поробителите ни ли е?
    на робоприхващачите :) на робосъбирачите или е на роботърсачите, роботърговците, робокупувачите, робопрекупвачите ли са? бе чудя си се ей тъй кои ли са :) на българопредателите ли е? на мениджъроподлогите ли е? мениджърроботърсачпробутвач на робовладелците ли са тия? чудя си се :) ще докарват нови владетели ли? докарайте ни тогава и руски отрепки за колонизатори, ей тъй за цвят! поне да имаме избор :) руски роб ли да бъдем или саксонски :)
  • 3 Един

    1 0 Отговор
    Как ли да не може да се прави "гешефт" в България ?!
  • 4 киро

    7 0 Отговор
    Америка ....... и ........ благоденствие на българите ???? Две несъвместими неща !!!