Last news in Fakti

29 Юли, 2012 17:25 7 914 4

Овчаров: АЕЦ Козлодуй е на минус с милиони

  • аец козлодуй
Овчаров: АЕЦ Козлодуй е на минус с милиони - 1
Снимка: БГНЕС

Да не ми задават глупави въпроси, а да изкарат курс по счетоводство и мениджмънт. Така бившият енергиен министър Румен Овчаров отговори на критиките на настоящите управляващи, Делян Добрев и Валентин Николов, че по негово време АЕЦ „Козлодуй” е регистрирал загуби от 21 млн лв. Това изобщо не е вярно, защото централата дори е била на печалба, стана ясно от изявлението на Овчаров.

„И 2006 г., и 2007 г., и 2008 г. и 2009 г. АЕЦ е на печалба. 2006 г. С 4 млн., 2007 г – 47 млн. , 2008 г. – над 90 млн., а за седемте месеца на 2009 г. е над 70 млн. Да намерят поне някой, който да им направи нормалните справки”, заяви социалистът, цитиран от БГНЕС.

Овчаров призова сегашния директор на атомната електроцентрала и министъра на икономиката и енергетиката да кажат какво се случва с АЕЦ "Козлодуй ", откакто те управляват атомната енергетика. „Нека г-н Валентин Николов и г-н Делян Добрев да кажат: защо цената, на която АЕЦ "Козлодуй" продава на свободния пазар, т.е. на фирмите и контрагентите, намалява, въпреки повишението с над 16% на цената на електроенергията? Или загубите за централата са почти 20%”.

Депутатът призова да се проучи и кои фирми са облагодетелствани от това намаление и какви са загубите за централата. Овчаров отказа да каже кои са фирмите, но настоя, че загубите на централата са над 100 млн. "от цялата тази работа".

"Просто си мисля, ако на тези некадърници им се наложи да управляват нещо, което се случва в Козлодуй какви ще са последствията за България. Време им е веднага да си вземат шапките и да си тръгват", каза депутатът по адрес на „тези младежи – учили – недоучили”.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kibika

    0 0 Отговор
    Профанът си е профан.......
  • 2 Р. Овч.

    0 0 Отговор
    На кой били фирмите , ми мои
  • 3 Бойко Тиквата

    0 0 Отговор
    Ст.Гамизов от "Гражданска лига на България" пак е подписал договори за милиони.Лапаницата продължава.
  • 4 Овч = милиардер

    0 0 Отговор
    АЕЦ Козлодуй е на минус с милиони....
    Точно толковва с колкото е на плюс другаря Овчаров.....