Last news in Fakti

24 Февруари, 2020 12:18 47 788 30

Разпродават камионите на Рончев

  • румен рончев-
  • миглена каканашева-
  • камиони-
  • миглена каканашева-мегз-
  • мегз

Причината да се изземат превозните средства, основен доход на транспортния бос, е натрупано задължение към кредитори и бизнес партньори

Бизнесменът Румен Рончев, чието име се забърка в редица скандали, е на път да загуби бизнеса си за стотици хиляди. Частен съдебен изпълнител е конфискувал част от камионите му и дори същите са обявени за публична продан с цена надхвърляща 272 хиляди лева, научи "Трафикнюз".

14 полуремаркета и 7 влекача са пуснати в сайта на ЧСИ-тата, като от 20 февруари е започната процедурата по получаване на офертите, която ще продължи до 30 март. Частният съдебен изпълнител е започнал процедура по изпълнителен лист, след влязло в сила решение на Окръжен съд – Пловдив, като това е първа публична продан на движимото имущество на Рончев.

Причината да се изземат превозните средства, основен доход на транспортния бос, е натрупано задължение към кредитори и бизнес партньори. Наши източници разказаха, че преди две седмици със специален транспорт, ТИР-вете са били репатрирани от двора на дружеството, намиращо се в Шекер махала.

Обявените първоначални цени за полуремаркетата варират от 5 до 9 хиляди лева, а на влекачите от 18 до 40 хиляди лева.

В края на месец януари, съдружникът на Румен Рончев – Миглена Каканашева е напуснала бизнеса и е прехвърлила дяловите си вноски обратно на вече бившия си „мъж”.

Припомняме, че точно преди една година дизайнерката от Раковски се сдоби с дялове в двете фирми на Рончев – „Ню Транс Груп” и „Розова долина”, като за последната тя държеше мажоритарния дял. След решение, от 4 февруари тази година Мегз вече не е част от транспортните дружества. И не само.

Преди седмици ви съобщихме, че в края на януари Каканашева сложи край и на любовната им връзка. Тя самата дори публикува разговор между двойката, в който си казват последно сбогом. По думите ѝ, това е станало през декември, когато е било и прехвърлянето на бизнеса.

Интересното обаче е, че само два дни преди да напусне двете фирми, Мегз е подала молба до Окръжен съд за откриване на процедура по несъстоятелност спрямо фирмата „Розова долина”.

Молбата е депозирана на 28 януари тази година. В мотивите си, Каканашева е посочила, че дружеството е неплатежоспособно и дори свръхзадлъжняло. От 1 януари, дружеството е спряло да плаща задълженията си към кредиторите, а именно банка БСК. Финансовата институция е предоставила три пъти заеми през 2017 и 2018 година.

„Розова долина” не е в състояние да изпълни ликвидните си и изискуеми задължения. Към настоящия момент задълженията на дружеството са в огромен размер, като дружеството няма средства да ги погаси”, се казва в част от мотивите към молбата.

Каканашева е приложила и документи за всички задължения, които действително не са в никак малък размер. Само към банките, фирмата дължи близо половин милион, а към доставчиците близо 300 хиляди.

Приложен е и годишният финансов отчет, баланс, както и декларации от банките, че кредитите са предсрочно изискуеми. В молбата е посочено, че още от 2018 година, дружеството е в критично финансово състояние. Разходите са надвишили приходите, постъпили са дългосрочни заеми, но въпреки това задълженията са надвишили прихода.

Още през юни миналата година в транспортния бранш се носеше мълва, че заради сериозни финансови затруднения, контрагенти на Рончев вече са си извадили изпълнителни листове и частни съдебни изпълнители са започнали опис на имуществото.

Връщайки лентата назад се оказва, че мълвата всъщност е самата истина. Още докато Румен Рончев е бил в ареста, дружествата са претърпели огромни загуби, които са се отразили на цялостната финансова „картина”. Половин година зад решетките са си казали думата върху бизнеса.

Два дни обаче, след депозирането на молбата за несъстоятелност от страна на Мегз до Окръжен съд, Румен Рончев е подал контра такава за отмяна на процедурата. На 30 януари транспортния бос е заявил в писмен вид, че не е бил уведомен за действията на съдружничката му, която своеволно е предприела такова решение.

В молбата за отмяна, Рончев е посочил, че въпреки задълженията към банките, дружеството е в състояние да си погасява вноските към банките и тези към кредиторите.

Той твърди още, че Каканашева не разполага със счетоводните документи на дружеството и дори не е съгласувала с него действията си.

Към този момент Рончев разполага с още две фирми, едната отново занимаваща се с транспорт - „Ню Транс Груп”. Вече година сметките и имуществото на дружеството са запорирани заради задължения към банките. Първият запор е наложен от Про Кредит Банк в края на февруари миналата година. Изискуемата сума, заради която дяловите части на транспортния бос е под запор, е близо 16 хиляди лева. От 18 април 2019 година има такъв и в полза на УниКредит лизинг за сумата от над 11 хиляди лева.

Втората действаща фирма е тази, стопанисваща пазара в Раковски, в която Рончев е в съдружие. Въпреки изнесените данни за влошеното финансово състояние на дружеството „Розова долина”, Рончев е бил забелязан под тепетата с нов джип – Мазерати. В сайтове за продажба на леки автомобили, подобни превозни средства се предлагат за не по-малко от 100 хиляди лева.

Транспортният бос влезе в криминалната хроника в началото на миналата година, когато бе арестуван заедно с Каканашева, заради откраднатия джип на дизайнерката. Рончев прекара няколко месеца в ареста, а Мегз бе освободена под парична гаранция.

През септември двамата бяха осъдени на условни присъди по обвинението за обсебване. Двамата, заедно с братовчеда на Каканашева, който също бе обвиняем по делото, са сключили споразумение с прокуратурата.

Три години условно с 5 години изпитателен срок получи Румен Рончев, Мегз - 2 години лишаване на свобода с 4 години изпитателен срок.

В момента срещу Каканашева тече разследване за причиняване на ПТП, в което пострада жена.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко Боклука

    96 14 Отговор
    Плаче за къща в Барселона и тая шаврантия и мисирка!
  • 2 Играч

    126 8 Отговор
    Зъблата му помогна добре в бизнеса.И в панделата полежа и бизнеса му взеха.
  • 3 Кьорчо Рончо

    136 4 Отговор
    Така е , когато мъж не мисли с горната си глава. Сега М.гз, му го сложи точно в г.за. То па тая да си заслужаваше, но ...любовта е не само сляпа, а и кьорава.
  • 4 hmhmhm

    102 8 Отговор
    Черната вдовица - дето барне - трева не никне!
  • 5 Behemoth

    80 2 Отговор
    Любовта не е лесна работа за никой идиот...
  • 6 Коронавирус да тръшне всички ЧСИ-та

    56 4 Отговор
    Амин

    Коментиран от #7

  • 7 Карай наред

    66 4 Отговор

    До коментар #6 от "Коронавирус да тръшне всички ЧСИ-та":

    И колекторските фирми, защото са още по–гадни, изнамерили са вратичка в закона, а освен което пращат биячи. И едни 240, които се занимават с всичко друго, но не и законово да урегулират нещата.
  • 8 Дедо1

    35 1 Отговор
    Ке си вада неуморнийо,и ке и строша с него кривете заби на тая
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ленин

    51 2 Отговор
    Грозен травестит.Фъфлеща маймуна заслужаваща да гние в Сливенския и да лиже цигански минджи.
  • 11 Чси

    8 14 Отговор
    Що пък ни нахрани така? Като имаш да земаш идваш при нас нали? Иначе -коронавирус .... Ей лоши хора!
  • 12 Чичото от село

    37 1 Отговор
    Румен се заигра с Меглена да му налее финансии в пробитата бъчва,но хитрана е свикнала да лапка ,не да дава и любовта изсъхна...
  • 13 Пия само HitDobavki

    21 0 Отговор
    Ох Любовче Любовче и с кво ще храним сега сирачетата в циганската махала?!?
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Див селянин

    35 2 Отговор
    Тя мастията затова му би шута на тоя артист, щото вече е голтак.

    Коментиран от #25

  • 16 Путкин

    34 1 Отговор
    Мноо противна циганка.
  • 17 Дърти лешове 2019

    11 0 Отговор
    И Рончеф като визия, никаква разлика...! (Нали такива искат да са известни с нещу в обществото..!)
  • 18 незнайко

    21 1 Отговор
    Каканашева трябва да влезе малко в затвора за да се освести !!! Една година ще и бъде достатъчна.
  • 19 Румен кауна

    6 5 Отговор
    При мен щеше да бъде на двоина заплата те генералите знаят
  • 20 МХК

    41 4 Отговор
    Мога само едно да кажа за тая смръдла Каканашева. Преди няколко месеца, карайки по бул. България от Бояна посока Център - при ОМВ аз бях в най-лява лента и карах с около 100. Нямаше нито една друга кола на булеварда!!! Това предотврати и жестока катастрофа. Тая смръдла излиза от ОМВ с Г класата си и сече перпендикулярно целия булевард с бавна скорост, захапала телефона в лявата ръка и аз виждам, че колата минава от дясна бавно в средна и продължава да се движи на ляво и си помислих, че кара бавно, за да ме изчака и не намалих. Ей Бога ми, как успях да намаля и да мина в средна лента просто не знам. Тя просто застана пред мен с 20 а аз карах с около 100. Запсувах я, спрях пред нея, тя продължи да си говори по телефона и ми каза извинявай не те видях..... Тая мърша не бива да бъде допускана зад волана. Тъпа простя мърла. Боклук

    Коментиран от #27

  • 21 Чичу Ади

    26 1 Отговор
    Тая уроспия разпродаде десетки камиони на Йордан Темелков, прибра парите под масата и после набързо обяви фалит. Няма държава, ако сега я оставят да се измъкне. Да вземат сега да конфискуват камионите от Темелков, та да се опари и той от собствените си далавери.
  • 22 Свалячка е правила

    9 0 Отговор
    Каканашева със своята Sкласа, забележете..!
  • 23 Guest

    29 1 Отговор
    "Г-н" Рончев напълно заслужава незвидната си съдба; каквото повикало, такова се обадило! Този минд.л колко шофьори е разплакал... Сигурно няма друг "транспортен бос" с такива постижения?! При това е и завършен п.тьо: преди 7 - 8 год. във вихъра на непочтените му практики си имахме вземане - даване. Е не можа да отнесе кьотека - избяга, като долна ма.тия избяга! Та с или без МегЪзЪ има май Видовден!
  • 24 Лигльо

    19 0 Отговор
    Като свършат парите и любовта свършва
  • 25 Надали е точно така

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "Див селянин":

    Вчера видях Мазератито в Пловдив.
  • 26 Басри

    3 0 Отговор
    този рончев е възпротивен,, но каканижева е мнооого по-..... Това е много противно човече та няма повече накъде! Ама и как го разлюби, като свършиха мангите, ама хак да му е на противника.... Нека....
  • 27 Гост

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "МХК":

    Нищо лично ама да караш със 100 при ограничение 70 значи си като нея - демек абсолютен боклук
  • 28 Мисирков

    2 0 Отговор
    Къв е тоя Рончев, бе, не беше ли тъмнозелена тарантула?
  • 29 сггсгс

    2 0 Отговор
    Да го знам в "бизнесмена" щом си легна с уродливия крокодил Мегз!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.