Last news in Fakti

27 Февруари, 2020 23:33 3 734 14

В „Слънчев бряг“ залагат на туристи от Острова и след Брекзит

  • слънчев бряг-
  • море-
  • плаж-
  • британци-
  • брекзит

Британците обичат българското море

В „Слънчев бряг“ залагат на туристи от Острова и след Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС

В най-големия ни Черноморски курорт „Слънчев бряг“ не очакват за лятото спад в предварителните резервации за почивки на туристи от Великобритания след Брекзит. В това е категорична Диана Колчева, председател на несебърското сдружение „Клуб на хотелиера“.

От 1 февруари Великобритания излезе от Европейския съюз, но всичко свързано с туризма си остава както е било досега, каза тя за БНР - Бургас:

"Не, тази година няма да има отлив на туристи от Великобритания. Британците обичат българското море, знаете че при тях има постоянство при записванията. По същия начин стоят нещата и за тази и за следващата година. Всички, които желаят да почиват на нашето море ще направят записванията си през януари догодина, защото за тази всичко е ясно. А дори и за следващите години ако има визи, британските туристи още през декември на предходната година ще си направят записванията за да бъдат подготвени с почивките през летните месеци", поясни тя.

Относно промените, които прие Народното събрание за националните курорти, местната власт ще трябва да гласува наредба в рамките на 6 месеца да се уредят критериите, както и управлението на туристическите дейности на територията им, добави Диана Колчева:

"За да бъде един курорт национален той трябва да отговаря на определени условия, защото ще влезе в националната туристическа реклама. ще го предлагаме на международните пазари, а за бъде представен там трябва да влезе в класификацията за това кой курорт е национален и кой не. Каквито и промени обаче да минат в нашата нормативна уредба, те са неефективни, но не за друго а защото никой не слуша бранша, Трябва да се вземе опита от Европейската система, защото всичко е много опростено", допълни тя.

Според Диана Колчева фирмите, които ще извършват дейност в местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения на територията на националните курорти, трябва да получават административни услуги по този закон в срокове, съкратени наполовина от предвидените.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туриста с хладилната чанта

    14 11 Отговор
    Таа партенка женския кон от туристическото министерство ли пусна? Абеее...дреме ми на бастуня бе ...аз съм си се уредил в гръчко лятото..слънце..море...хубави хора. Па кой сака да пие топла минерална вОда от 15л/литъра- да ходи на слънчако.
  • 2 Итс туу бад

    10 4 Отговор
    Че не могат да отидат на по хубаво място в Испания ли.

    Коментиран от #8

  • 3 С ГЛУПОСТИ НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА

    6 2 Отговор
    АЗ ЗАЛАГАМ на ГЕШЕВ ДА ИЗЧИСТИ ХОТЕЛИТЕ ПРЕДИ СТАРАТА ПЛАЖНА АЛЕЯ / 2 РЕДИЦИ / ЕДНО ВРЕМЕ ПЛАЖА БЕШЕ 150 МЕТРА, ПИЯНИ АНГЛИЧАНИ КОИТО ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ НА СИНЧЕТАТА НА ДС-тата НЕ МИ С ГЛЕДАТ
  • 4 666®

    12 6 Отговор
    Почнат ли от рано да говорят, че сезонът ще е силен, не се лъжете да наемате нещо по черноморието. Кьорав турист няма да видите. С всяка изминала година става все по-зле. Един август месец сезон ли е?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Жеков

    10 7 Отговор
    На слънчака ходят чужденци и баровци, там не е за простолюдието!
  • 7 Zezo

    10 8 Отговор
    Като не ви харесва на Сънито ходете където искате. Слънчака е за хора на купона,а не за грохнали старци и бедни мизерници.
  • 8 Госあ

    12 2 Отговор

    До коментар #2 от "Итс туу бад":

    Еми не могат разбира се, на слънчака ходат най долнопробните слоеве. А забележителното там са канализационните гейзери на които прасетата се радват 🤣
  • 9 чи ба мисирки с вишо

    7 2 Отговор
    Комунизмът ни беше УРОДЛИВ ,демокрацията дваж по уродлива,туристите дрогирани и спиртосани.
  • 10 зара

    2 7 Отговор
    "слънчак" на курорта казват само мизерниците, които от вонящата си махала не са излизали от години, че и изобщо..., а курортът Слънчев бряг е чудесен, и заведения в самия му център са с ценоразпис на храната, равен на някои смрадливи квартални кухни... но ако търсиш оферта за пиянстване друго си е , ама ти явно си тръгнал да се спиртосваш, а не на почивка
    и д а ги питам две неща - кон боб яде ли и килело ви е гразденцето нали

    Коментиран от #11

  • 11 страхил

    6 1 Отговор

    До коментар #10 от "зара":

    Публикувано във факти.бг: а курортът Слънчев бряг е чудесен, и заведения в самия му център са с ценоразпис на храната, равен на някои смрадливи квартални кухни...

    Аз по-откровено признание че Слънчака е за бедняци не съм виждал. В гръцко може цените да са двойни ама то затова такива като теб ходят на Слънчака - че е евтино. И не се притеснявай за мен - миналото лято бях на СБ - в края на Август в петзвезден хотел с частен басейн към къщичката с три спални, с директен излаз на плажа - all inclusive във Хелена ризорт. Можеш да си провериш цените в нета :)

    Коментиран от #12

  • 12 Илиана

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "страхил":

    Страше, влюбена съм в теб. Хайде да ме вземеш с теб това лято, Страшенце! Ще правя, каквото поискаш, по колкото пъти искаш. Обичам те!

    Коментиран от #13

  • 13 Страшко

    0 2 Отговор

    До коментар #12 от "Илиана":

    Илианче, това лято няма да съм на СБ. Сори ама ще обикалям немски замъци и храна тип наденички и бира,бира,бира,бира!
  • 14 мани мани

    2 0 Отговор
    лятото съм бил спасител там :) бива си :) но одъртях и проблемът си е в мен, инак пичета и млади лъ'ое лллъъъое с лв. бол :)
    из гръцко съм ходил - супер е!