Last news in Fakti

28 Февруари, 2020 07:55 2 387 3

Правителството одобри превозвача между София и Ереван

  • wizz air-
  • софия-
  • ереван-
  • авиолиния
Правителството одобри превозвача между София и Ереван - 1
Снимка: М. Богданова

Правителството определи унгарската авиокомпания Wizz Air Hungary Ltd. за въздушен превозвач по международната въздушна линия София-Ереван-София.

Назначаването на Wizz Air Hungary Ltd. е извършено в съответствие с двустранния международен договор, правото на ЕС и националните правни норми на Република България.

Авиокомпанията е заявила готовност да започне да изпълнява редовни полети по линията София-Ереван-София от края на март 2020 г. с честота два пъти седмично в понеделник и петък.

Изпълняването на редовни полети между столиците на България и Армения ще подобри свързаността на двете държави и ще предостави повече възможности за нарастване на туристическия поток, както и на бизнес пътуванията.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Назар

    6 6 Отговор
    Подкупа е платен и Тиквун пуска хабер да фърчат арменците, срещу 10% за себе си, щото къщата в Баркелона и острова искат поддръжка
  • 2 ОТКАЧАЛНИК

    7 4 Отговор
    НЯМА ЛИ КОНКУРСИ ЗА ИЗБОР НА ПРЕВОЗВАЧ АМИ ТИКВАТА ЩЕ ГИ НАЗНАЧАВА
  • 3 Пилотче

    4 0 Отговор
    Аз в кокпита на самолета по-време на полет се свръзвам само с радио Ереван