Last news in Fakti

28 Февруари, 2020 21:59 2 178 8

От 10 март НАП е готова с данъчните ни декларации

  • нап-
  • декларации-
  • доходи

Издаването на ПИК е безплатно и може да бъде поискано от всеки офис на НАП в страната

От 10 март НАП е готова с данъчните ни декларации - 1
Снимка: БГНЕС

Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица ще бъдат достъпни в портала за е-услуги на Националната агенция за приходите на 10 март 2020 г. Всеки ползвател на персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис ще получи достъп до вече въведените данни за доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, отдадени под наем на юридически лица и субсидии, изплатени на земеделски производители.

Издаването на ПИК е безплатно и може да бъде поискано от всеки офис на НАП в страната, независимо дали е този по постоянен адрес на съответния гражданин. До момента са издадени над 700 000 персонални кода, като в последните дни има значителен допълнителен интерес, допълват от приходната администрация.

Данните, които работодателите изпращат за платените от тях през миналата година заплати, хонорари и други доходи на физически лица трябва да бъдат изпратени по електронен път в НАП до полунощ на 28.02.2020 г. До момента в НАП са подадени над 400 000 справки за изплатени доходи. При отхвърлени данни поради открити грешки в информацията работодателите имат 7 дневен срок за корекция.

До момента близо две трети от всички декларации за доходите са подадени по електронен път, като се очаква съотношението да се запази до края на данъчната кампания 2020 в края на април. Хартиени формуляри има във всеки офис на приходната агенция и те могат да бъдат ползвани от хората, които нямат електронен подпис или ПИК, поясняват от НАП.

Допълнителна информация за декларирането на доходите за миналата година може да бъде получена на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700 на цена според тарифите на съответния оператор.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечо

    2 1 Отговор
    аз ниямам пик от каде мога да си взема един номер за да си имам щтом е бесплатно и ако имам доходи от работа триабва ли да се дава такава декаларация или щте доидат да прават проблеми кажете моля

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Недялко Недялков

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Аз имам ПИК, ела при мен, че напоследък нещо не ме четат ... ще кажа на Ива Николова да ти направи стриптийз безплатно.. 👙🍌

    Коментиран от #3

  • 3 мечо

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Недялко Недялков":

    А кондом да си нося ли?
  • 4 Какви данъци

    2 0 Отговор
    Какви данъци, какви пет лева! Забраветв гнусни мутри! Мретеее!
  • 5 Възмутен

    4 0 Отговор
    Тези наглеци и рекетьори докога ще лъжат хората? Най-напред беше февруари, после 1 март, сега 10 март, после не се знае....
  • 6 Съвет

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    ПИК може да си вземеш от офис на НАП. Ако имаш доход само от трудов договор, няма нужда да подаваш декларация.
  • 7 Последно

    0 0 Отговор
    от 31май 2020 г. Нещастници!
  • 8 До всички дами от НАП

    1 0 Отговор
    Точа си го да ви го туря в тясното...................