4 Март, 2020 16:27 2 630 7

Финландия и Латвия с обща програма за развитие на бронирани бойни машини

  • patria-
  • финландия-
  • латвия

Те ще ползват платформата Patria 6x6

Финландия и Латвия с обща програма за развитие на бронирани бойни машини - 1
Снимки: М. Богданова ©

Финландия и Латвия с обща програма, която осигурява устойчиво развитие на мобилността на армиите на двете страни. Целта на програмата е развитие на обща система бронирани бойни машини. „Това е много важен старт за нас. Надяваме се в резултат на проекта да видим новата машина внедрена в производство. Тя комбинира отлична мобилност и лесна поддръжка. Дългият ѝ живот и лесната поддръжка я правят много рентабилна. Би било добре ако и други армии се присъединят към Финландия и Латвия. “ казва Юси Ярвинен, президент на Patria

Patria 6x6 комбинира най-добрите качества на бойните машини Patria XA и Patria AMV. Тя е опростена, има съвременна мобилност, съоръжена е с ефикасно захранване и независима спирачна система. Благодарение на добре дефинираните ѝ функции лесно се управлява и изучава. Рентабилността ѝ се осигурява от многобройни търговски компоненти, като дългия жизнен цикъл и лесната поддръжка я правят изключително рентабилна.

Patria участва в конкурса на българското Министерство на отбраната за бойни машини на сухопътни войски. Прeдлoжeниeтo, включвaщo oбщo 150 мaшини зa пeхoтaтa (90 бoйни и 60 cпoмaгaтeлни), e бaзирaнo нa плaтфoрмaтa АMV 8х8 XP, кoятo щe ocигури дългocрoчни пoлзи зa бългaрcкaтa aрмия - лecнa пoддръжкa и рeмoнт зa цeлия жизнeн цикъл.

Финландия и Латвия с обща програма за развитие на бронирани бойни машини

Финландия и Латвия с обща програма за развитие на бронирани бойни машини


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И ЗА КАКЪВ СА ИМ ТИЯ САНДЪЦИ

    7 5 Отговор
    ТРЯБВАТ ДРОНОВЕ И РАКЕТИ.ДРУГОТО Е ПАРИ НА ВЯТЪРА И КОМИСИОННА ЗА ИЗБРАНИ
  • 2 Механик водач

    10 2 Отговор
    Това ще издържи ли РПГ?

    Коментиран от #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Помнящ

    9 0 Отговор
    Латвийците са големи техничари , правеха перални Рига , варяхме компоти в тях .
  • 5 Хрониките на Евразия

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Механик водач":

    Hе ще стане на стружки... да не говорим че е много грозно!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 мехводач

    0 1 Отговор

    До коментар #5 от "Хрониките на Евразия":

    То че е грозно, грозно е..ама това да му е проблемът.Това нещо няма да изкара повече от 5мин в реална бойна обстановка.Като се загледа човек в първата снимка..не може хебелите за управление да са незащитени..на пръв поглед това е най-големия кусур...отделно с толкова висок профил ще е идеална мишена за противника...почти отвесни бордове..с гаранция ще го шият с по-големите калибри ...това става само за машина за борба с безредиците и за нищо друго. Едно МТЛБ е много по-добро от това''нещо''. Някой ще налапа пачките, а войника...бе него кучета го яли.