10 Март, 2020 13:20 1 975 5

Гърция привлича големи чуждестранни компании

  • гърция-
  • инвестиции-
  • чуждестранни фирми
Гърция привлича големи чуждестранни компании - 1
Снимка: Shutterstock

Увеличава се броят на чуждестранните компании, които инвестират в Гърция. Повечето са популярни международни брандове с отлична репутация, които имат потенциал за сериозен ръст. Темпът на повишаване започна преди около седем месеца и днес вече ставаме свидетели на подписването на първите дългосрочни договори, пише гръцкото издание Ekathimerini. Става дума за компании като Pfizer, Tesla, Volkswagen, Cisco, SAP, Amazon и eBay. Част от тях или засилват позициите си на гръцкия пазар, или за пръв път стъпват на него.

Повечето компании, които инвестират в южната ни съседка се насочват към сектора на високите технологии. Това стимулира иновациите и изследванията, а също така са способни да спрат „изтичането на мозъци” в близките години. Наскоро германският концерн SAP обяви програма за набиране на таланти. Компанията набира 300 млади хора, за да направи от тях професионалисти в технологичната сфера. Обучението на 100 от тях започва още тази година.

PwC излезе с инициатива за засилване на присъствието в Солун и откриването на нови 100 работни места. Съгласно палана ще се извърши разширяване на консултантските услуги. Компанията наскоро се нанесе в нова офис града, където и ще бъде настанен новия екип.

Американският технологичен гигант Cisco ще инвестира 12 млн. EUR за създаването на международен център по развитие на иновациите и цифровите технологии в Солун. Там ще се разработват нови технологии за „умни градове” и интернет, както, и умни приложения в сферата на здравеопазването, туризма, опазване на околната среда.

Американският търговски гигант Amazon инвестира в създаването на Amazon CloudFront Edge в Африка. Там ще се работи в сферата на цифровото управление, инфраструктурата и иновациите.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чико

    14 1 Отговор
    Гърция ги привлича а Барба Ганьос ги гони, като ги подлага на рекет. Велик, велик, велик!!!

    Коментиран от #5

  • 2 Страшно се развива инвестиционният

    8 2 Отговор
    Пазар в Гърция. Последната седмица в Гърция инвестираха близо 150000 бизнесмени от близкия изток и Африка. Даже има и още желаещи, но поради пренасищането с инвестиции част от инвеститорите се спират на границата.
  • 3 Дори в близост до българската

    6 4 Отговор
    Граница гърците строят лагер за инвеститори. По гръцките острови инвеститорите са повече от гърците. Най- много инвестиции обаче получават мустакатите гъркини. По двама трима инвеститори им се изреждат
  • 4 гост

    7 2 Отговор
    Браво на гърците!
    А, ние с гайдите ще търпим мутромилиционерите да ни управляват!
  • 5 Вуичо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Чико":

    Като имаме президент фатмак никои няма да доиде освен реотани от албания