Last news in Fakti

18 Март, 2020 08:37 3 041 7

Летищата в САЩ поискаха колосална сума

  • летища-
  • сащ-
  • компенсации-
  • коронавирус-
  • пари
Летищата в САЩ поискаха колосална сума - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ръководителите на летищата в САЩ искат от Конгреса близо 10 млрд. USD под формата на експресна помощ, необходима за покриване на загубите в отрасъла в следствие на пандемията от коронавируса. „Ясно искам да заявя, че летищата няма да бъдат затворени. Тревожи ни възможността на летищата да поддържат текущите операции, да плащат реализиращите се проекти и да обслужват задлъжнялостта си“, каза изпълнителният вицепрезидент на Американската асоциация на ръководителите на летища Джоуел Бейкън, която обединява над 870 аеропорта в Щатите.

Последствията от коронавируса ще доведат до близо 40% загуба за американските летища, което в парично изражение е близо 10 млрд. USD.

Министърът на финансите на САЩ Стивън Мнучин призна, че последствията от пандемията са се оказали за гражданската авиация по-сериозни дори от последствията в резултат на терористичните атентати на 11 септември 2001 г. По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че правителството ще окаже финансова помощ на най-големия американски авиационен производител Boeing.

На 16 март американските авиокомпании помолиха правителството на САЩ да им предостави близо 60 млрд. USD под формата на грандове и заеми. Помощта може да бъде включена в общия пакет от мерки по смекчаване последствията от пандемията с коронавируса, която Белият дом ще предложи на законодателите.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    13 1 Отговор
    Евреите ще отварят нови печатници, докога поне да ги печатат тия долари на ролки вече че тоалетната хартия на привършване
  • 2 Естествено

    13 0 Отговор
    Дори и някой религиозен апокалипсис да се задава, човешките животни, ще се притесняват повече за банковите си сметки
  • 3 london in panic

    3 0 Отговор
    Какво ги чака лондончани......
  • 4 1234

    5 0 Отговор
    А какво стана със свободния пазар??? Къде са либералчетата? Короната ще мачка предимно либерални тикви.комунизма ще се върне от китайски вид...
  • 5 Сандо

    2 3 Отговор
    Кажете им да не се притесняват...
    Бедна България ще им даде още 5 милд. Долара от добра душа, нали сме си гъсти.
    Ще си поделим и тази незгода за братята хамериканци.
    Аз лично си давам цялата заплата като пример и добра воля, останалото от бате Бойко.
  • 6 Дядо Йоцо

    5 0 Отговор
    Уродливото изчадие , което създадоха и отгледаха и ,,подариха"на света със ,,много любов"се завърна във родината си.Умните кравари си мислят че ще гледат ,,сеир" и ще ,,сърбат" благините , Да ама Не , както преди време беше казал един ,,умен Българин", Това Което Надробиха на Света , ЩЕ ГО СЪРБАТ НАРА,ВНО СЪС ДРУГИТЕ , ВЪОБЩЕ ДА НЕ СЕ НАДЯВАТ ЧЕ ЩЕ ИМ СЕ РАЗМИНЕ!!!
  • 7 ПЕНКО

    4 0 Отговор
    КОЛКО ВРЕМЕ И КОЛКО ПЪТИ НИ ЗАБРАНЯВАХА ДЪРЖАВНА ПОМОЩ КЪМ -"ЧАСТНИЯ СЕКТОР" ЗА ДА ГО СТАБИЛИЗИРАМЕ -ЕВРОПЕЙСКИТЕ СТРУКТУРИ ???!! А ДНЕС В САЩ / ТЕЗИ ТЕРОРИСТИ/- ДАВАТ 5 ТРИЛИОНА ЗА " ЧАСТНИЦИТЕ " /- СЛЕД ВЕЛИКИТЕ ДЪРЖАВНИ ПОМОЩИ НА ЕВРЕЙСКИТЕ БАНКИ -В ПРЕДИШНАТА КРИЗА !!!!!!