Last news in Fakti

19 Март, 2020 23:33 3 168 17

Мариана Кукушева: Без промоции в търговските обекти?

  • коронавирус-
  • търговски обекти-
  • мариана кукушева

Ненужно се харчат пари

Извънредните мерки у нас може да продължат три месеца. За такъв сценарий се готвят от Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите. По думите на председателя на браншовия съюз Мариана Кукушева това не трябва да създава паника, тъй като България е една от държавите, които може да задоволят цялата нужда от основни храни и напитки в страната.

„Хранителната промишленост е част от националната сигурност и това българските потребители ще го разберат. С оглед на това обсъждаме дали да не предложим на правителството да се замразят всякакви промоции в търговски обекти“, обясни Кукушева в предаването „Тази сутрин“ по bTV. Причината е, че това води до струпването на много хора пред големите хранителни вериги, както и до излишно презапасяване.

„Ненужно се харчат пари. Няма смисъл в това, защото ние сме в състояние да задоволим нуждите на България не само три месеца напред, а до края на годината“, категорична бе Мариана Кукушева.
По думите ѝ няма данни за забавяне на доставките на хляб в страната. „Има достатъчно хляб в България.

Това е супер храната по време на криза и тя е гарантирана от нас“, допълни тя.
„На този етап сме поискали категорична подкрепа по места от публичната власт. Осигуряване на транзитни коридори през цялото денонощие за всички превозни средства, превозващи храни и суровини“, обясни още Кукушева.

На този етап от бранша за заредени с хигиенни защитни материали. Ако кризата обаче продължи по-дълго от месец, Мариана Кукушева заяви, че трябва да бъдат включени в приоритетен списък за снабдяване с такива средства.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 guest

    20 16 Отговор
    Защо тогава има дефицит на брашно по магазините?

    Коментиран от #4

  • 2 Plovdiv

    43 4 Отговор
    "Държавата" е тотално, вопиющо неспособна да се справи със ситуация, в която единствен проблем е страхът на хората. Ами ако недай Боже станат природни бедствия?! Ако избухне война?! Тогава сме живи умрели всички с тия чукундури, които на две магарета сеното не могат да разделят, а са тръгнали да преборват криза!
  • 3 Фридман

    43 1 Отговор
    Кой се презапасява бе смешницо само лумпемите се презапасяват които си мислят, че идва края на Света от един грип наречен Ковид 19! Лумпените не знаят че този грип е от преди 2020 не само в България но и по целия Свят! Просто му дойде пика сега, и стана олелеееее олелеееее.... Ако го маричаш грип го приемат по нормално но ако му кажеш Civid 19 изпреркват! Нищо общо няма с инфлуенцата от 1918 този грип! При всеки грип умират хора които получават ослужнения! Какво стана с грипа тип,, Б"? Нещо изчезна ли изведнъж?

    Коментиран от #6

  • 4 на баба ти фърчилото

    32 7 Отговор

    До коментар #1 от "guest":

    Къв дефицит ве !?? Брашно си има това да не ти е като едно време! 'Ся масово жените едно яйце не могат да сварят камо ли хляб да месят и мекички да пържат ! Има си брашно стига сте пускали слухове. Виж уиски да кажеш, че няма по ще се вържем!
  • 5 Тая нещо не е у ред

    34 1 Отговор
    Хем казва, че има храна, хем е против промоции, защото щели да предизвикат дефицит на храни.Последно?
  • 6 Да Фридман

    6 9 Отговор

    До коментар #3 от "Фридман":

    Пич, прав си. Аа се научи да пишеш маааалко по-грамотно, че измъчваш читателите. Иначе наздраве, кефиш!

    Коментиран от #7

  • 7 Фридман

    10 5 Отговор

    До коментар #6 от "Да Фридман":

    Кво ми пука за лумпените дали се измъчват бе палячо?
  • 8 tarikat

    18 0 Отговор
    Ах милата тя, за хората се била загрижила.
  • 9 Бесен Язовец

    7 0 Отговор
    Презапасяват се чакат извънземните всеки момент да нападнат Земята! Ония от краварника изкупили всичките пушки от магазините ще се стрелят с нещо, а тия тука и зкупили тоалетната хартия. Леко само че от токова чегъртане с тоалетна хартия да не ви потрябва и риванол.
  • 10 Да бе да

    15 1 Отговор
    да няма промоции (нормални цени), а цените да се задържат високи и печалбата да е висока - не е ли спекула това.
  • 11 Глупости

    9 0 Отговор
    Глупости приказват. Сега като влизат по 20човека и докато не излезе 1 не влиза друг как ще стане презапасяване?. И при малките магазини влизат един -двама. Лошото е, че някои не знаят къде са нещата и се мотат по 1час. Когато са отвън мрънкат, че е студено, а вътре докато не разгледат целия магазин, не излизат.
  • 12 Мислещ

    8 0 Отговор
    Как ненужно бе, другарко? Вече ни плашите и с принудително затваряне? И всеки нормален човек е наясно, че това и още много наистина може да се очаква от вас. Как да не се запасяват хората?

    Коментиран от #14

  • 13 Хаха

    15 0 Отговор
    За всичко разбирам,само за т.хартия се чудя.Така и така сме по цял ден вкъщи,нямате ли бани та ползвате т.хартия?Иначе тая много хитра,видя,че се вдигна потреблението и дай да спрем промоциите,така де,от грижа за народа,не за да лапат повече☺
  • 14 ДаДа

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Мислещ":

    Няма как да затворят,никоя власт няма да го позволи, защото народа като огладнее ще настане анархия,магазините ще бъдат разбити и ограбени ,а властта пометена.
  • 15 Васил

    7 0 Отговор
    Алоооооо това е свободна търговия и всяка верига може да си прави промоции по същата логика защо не махнете ддс-то върху храните и лекарствата?
  • 16 кови

    3 2 Отговор
    Защо още получаваме листовки по пощата?

    Коментиран от #17

  • 17 Съвет

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "кови":

    Сложете надпис над кутиите ,че не желаете листовки и няма да имате ! Лично аз ползувам листовките защото това ми пести над 100 лева месечни разходи ! Правил съм сметки !Уважавайте парите си и плащайте по-малко , когато имате избор !Промоциите трябва да останат !