20 Март, 2020 17:50 2 562 8

Бизнесмени искат да им разрешат внос на респиратори без СЕ сертификат

  • респиратори-
  • сертификати-
  • бизнесмени

Създадохме доста голяма група от предприемачи желаещи да купуваме машини и да ги даряваме, пише в писмото на компанията

Бизнесмени искат да им разрешат внос на респиратори без СЕ сертификат - 1
Снимка: БГНЕС/Архив

От компанията Уолтопия се обърнаха към българското правителство във връзка със закупуването на респираторни апарати за борбата с COVID-19.

Те настояват да бъдат закупени колкото се може повече респираторни апарати, обединени с други предприемачи.

"Апаратите, с които разполагат болниците в момента са крайно недостатъчни. Това води до опасността лекарите да бъдат изправени пред избора кого да "закачат" и кого да спасят - по-млад или по-възрастен човек, както в Италия например. Ние искаме да се погрижим за живота и здравето на нашите служители и успоредно с това да предоставим на болниците оборудване, с което да помогнат на колкото се може повече хора.

Създадохме доста голяма група от предприемачи желаещи да купуваме машини и да ги даряваме", пише в писмото на компанията.

Бизнесмените са намерили машини, поръчани от Китай. Първите ще пристигнат най-рано около 10-ти април 2020 г. Ситуацията се усложнява с всеки изминат час. Фирмите които имат CE сертификат са изключително търсени от целия свят и респираторните им апарати са свършили навсякъде. Борбата е за всяка машина, за всеки час, пишат бизнесмените.

Докато се чака пристигането на машините, на склад има производители, които имат количества, но те нямат този CE сертификат.

"Смятаме, че е разумно в този кризисен период да бъде допусната доставка на такива машини въпреки липсата на сертификат", пишат от компанията. Те искат ако една машина е одобрена за ползване в Китай, да може да се ползва и в България без допълнително сертифициране.

Предлагаме на българското правителство да разреши това веднага, преди някое друго правителство да го е направило и тези машини също да се изчерпат.

Ако всеки предприемач успее да купи дори една машина, ще има достатъчно и никога никой няма да остане без въздух в България, се казва в писмото от частната компания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой си

    1 5 Отговор
    И аз искам да си внеса Мария Атанасова тук в Германия да си джиткаме двамата с баварката, ама нъц :)
  • 2 Дельо хайдутин

    7 4 Отговор
    Пенчев ще виси на някоя улична лампа.
  • 3 зън зън аз коронка съм

    11 7 Отговор
    Този посерко не миряса! Като толкова много искаш си направи болница и се лекувай сам в нея!
  • 4 червеноглав лешояд

    4 3 Отговор
    Охааа, лешоядите надушват миризмата на мърша...
  • 5 незнайко

    11 2 Отговор
    СЕГА РАЗБРАХТЕ ЛИ ЧЕ БОГОИЗБРАНА ТЕХНИКА МОЖЕ ДА СЕ ПРОДАВА !!! НО ТЕХНИКА КОЯТО Е КОНКУРЕНТНА НЕ МОЖЕ ДА СЕ КУПИ, ЗАЩОТО ТЕЗИ БОГОИЗБРАНИ СА ИЗМИСЛИЛИ ТОЗИ СЕРТИФИКАТ !!!
  • 6 Миризлив пор

    16 0 Отговор
    Да се внасят със условие, че ще работят до края на кризата и това е. Няма защо да се правим на буквоядци и да застрашаваме нечий живот. Който е стигнал до такъв апарат хич няма да му пука какво пише на мега, той ще иска въздух.
  • 7 Правилно

    0 0 Отговор
    Е нека се внесат апарати. Но истинското решение е да направим така, че да не стигаме дотам. Успешни лекарства трябват.
  • 8 ЛУД УЧЕН ВТОРА КЛАСА

    0 0 Отговор
    СТИГНЕШ ЛИ ДО РЕСПИРАТОР„„„„„„„„„„ПО ДОБРЕ ВНЕСЕТЕ НЯКОИ ПРЕПАРАТ ОТ ВСЯКАДЕ КАЗВАТ ЧЕ ИМА ТАКИВА ДЕТО МН ПОМАГАТ ИЛИ ПРОИЗВЕДЕТЕ И НЯМА И ДА СЕ СТИГА ДО КРАИНОСТИ