22 Март, 2020 23:00 4 116 41

Goldman Sachs: Икономиката на САЩ ще се свие с 24%?

  • goldman sachs-
  • уолстрийт-
  • икономика-
  • сащ

Уолстрийт приключи най-кошмарната си седмица от октомври 2008 г. насам

Goldman Sachs: Икономиката на САЩ ще се свие с 24%? - 1
Снимка: БГНЕС

Икономическата активност в Съединените щати ще спадне с цели 24% през второто тримесечие на 2020 г., прогнозира в петък Goldman Sachs в петък, променяйки драматично предишните си очаквания за спад с 5% през същия период.

Goldman Sachs също така промени прогнозата си за първото тримесечие и заяви, че икономиката на САЩ ще се забави с 6%. По-рано тази седмица банката заяви, че американската икономика ще отбележи нулев растеж през първото тримесечие, припомня БНР.

Според американската банка ще намалеят потреблението на услуги, производството и строителството, като тя добави, че мерките за социално дистанциране поради пандемията от коронавируса ще имат сериозни отрицателни последици за бизнеса.

Банката добави, че вижда свиване на брутния вътрешен продукт в САЩ през настоящата година с 3,8%, въпреки че очаква силен икономически растеж от 12% през третото тримесечие и от 10% през последното тримесечие на 2020 г.

Много слабите прогнози на Goldman Sachs и продължаващото силно нарастване на броя на заразените и на починалите от Covid-19 по целия свят, включително в САЩ, доведоха до нов силен спад на пазарите на акции на Уолстрийт в края на най-лошата седмица на търговия от октомври 2008 г. насам. Наложните строги ограничения в Ню Йорк и щата Калифорния, принуждаващи хората да си останат вкъщи опит да се разпространението на коронавируса също допринесоха за слабото представяне на борсата.

Индексът DJIA се раздели с нови над 900 пункта (спад с 4,55%), достигайки най-ниско ниво от 10-и октомври 2016 г., S&P500 падна с 4,34% до най-ниско ниво от 8-и февруари 2017 г., а Nasdaq Composite се раздели с 3,79%.

Така само в рамките на отминалата седмица DJIA се срина със 17,3%, S&P500 - с 14,98%, а Nasdaq - с близо 12,46%. По този начин DJIA вече отстъпи с цели 35,1% от неговия рекорден връх от 12-ти февруари тази година, а S&P500 и Nasdaq паднаха съответно с 32% и с 30% от техните исторически връх от 19-и февруари.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плюс 20%

    61 14 Отговор
    Плюс още 20% покрай нефта заради удара на Путин! Този път сащовете ше се скапат! Няма камък върху камък да остане там!

    Коментиран от #36

  • 2 Някой си

    40 1 Отговор
    Тия ше да са умни колкото Дани Кирилов..............
    Може и по-малко..............
  • 3 гого

    44 5 Отговор
    До 6 месеца в САЩ всичко ще е приключило --големи фалити на големи компании,естествено след това всичко ще се прехвърли в Европа.
  • 4 Кожухаров

    65 3 Отговор
    Производството на нашите самолети се измества къде 2038 година . Като прибавим инфлацията до тогава - ще трябва да доплащаме още два и половина милиарда !
  • 5 Федерален резерв empty

    25 20 Отговор
    Кое ще изчезне първо:
    -еврото сложете "+"
    -долара сложете "-"

    Коментиран от #11, #26

  • 6 Всичко е наред

    17 1 Отговор
    Е нали това е целта !
  • 7 свършиха балъците

    26 5 Отговор
    То и сега нищо не произвеждат , че като се свие икономиката пък хептен. 24% от нищо си е пак нищо. Внасяха стоки от Китай и им лепяха стикери че са произведени в краварника.
  • 8 Всъщност

    28 3 Отговор
    Всичко е режисирано от ТЯХ!
  • 9 петролимпекс

    38 4 Отговор
    До сега крадяха петрол от Ирак,Сирия,Либия,Венецуела и го представяха като добит от шисти там. Сега и тая далавера свърши.
  • 10 Монгола

    25 6 Отговор
    Доналд Скрудж може да се сбогува с Белия Дом!
  • 11 оня с коня

    13 22 Отговор

    До коментар #5 от "Федерален резерв empty":

    Нещо май се срамиш да наредиш и Рублата до двете Валути,а?

    Коментиран от #12, #13

  • 12 Монгола

    29 5 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Май само ти не разбираш, че $ отиде в историята! Остана без работа хахахаха хахахаха това ти го говориме от години обаче ти не вярваш е драги времето дойде!

    Коментиран от #19

  • 13 конски работи

    32 4 Отговор

    До коментар #11 от "оня с коня":

    Ти за долара кажи . Остави я рублата. Руснаците с топ не мож ги мръдна. Няма друга такава държава която да си е самодостатъчна. А на краварите Китайците им произвеждаха 98% от антибиотиците , че и аспирина !
  • 14 Ами, да...

    32 4 Отговор
    Извикат кубинците на помощ, те имат по-добро здравеопазване от краварите , нищо, че са комунисти!
  • 15 Георги

    37 2 Отговор
    Западът потъва и този цирк с коронавирусът е един световен сценарии.Големи фалити ще има.
  • 16 нали

    4 19 Отговор
    Глупости на търкалета!!
  • 17 Blackthorn

    23 2 Отговор
    Голем праз! Тамън случай хората да си припомнят истинските ценности и човещина!
  • 18 Ура САЩ са ФАЛИРАЛИ

    20 6 Отговор
    Ура...
  • 19 оня с коня

    11 15 Отговор

    До коментар #12 от "Монгола":

    Ами остава да ми кажеш КЪДЕ е тая твоя "История" в която е отишъл Долара,че да прескоча до там да си напълня няколко куфара...ей-тъй - ЗА СПОМЕН:)

    Коментиран от #27

  • 20 КОНТРАТА

    21 3 Отговор
    Глинените крака се прекършиха пред едно вирусче всичко било много крехко когато си сложил икономиката на масата за хазарт!
  • 21 САНКЦИИ човечество до пълен Крах на

    21 7 Отговор
    ФСАЩ - Империя на Злото.
  • 22 Имат пари

    20 0 Отговор
    Всяка божия година от пентагона безследно изчезват по близо трилион долара а за Уолстрийт там са мишките те не са фактор а заблуда
  • 23 Баба Ванга

    23 3 Отговор
    Господ ги наказа. Ирак, Либия, Сирия, Афганистан война, мизерия в Куба, Венецуела, Иран, Северна Корея..... заради техните алчни амбиции и да настройват народи един срещу друг!
  • 24 Усмивката

    14 0 Отговор
    Е ние ще сме 95.Казал Бойко. Изприварихме европейците, сега ще изприварими американците
  • 25 ББ да връща парите които плати на ФСАЩ,

    18 0 Отговор
    за Самальотите само на Теория.
  • 26 мръсната чиния за миене

    20 2 Отговор

    До коментар #5 от "Федерален резерв empty":

    С тая разлика, че:
    Зад Русия има суровини
    а
    Зад ЕС и САЩ слуги

    Коментиран от #41

  • 27 Ххх

    11 2 Отговор

    До коментар #19 от "оня с коня":

    Навремето в местоработата ни бяха спрели тока. Един колега си тръгна към обяд, и с усмивка ни смигна, че отива да вземе една кофа ток за службата. Ти пък ще си взимаш куфари с долари от историята. Това тарикатите нямате свършване.
  • 28 Ххх

    11 3 Отговор
    А ако статия с такова заглавие касаеше Русия, и сега като щяха да са почнали едни писаници от сорта на "Кочината на злото издъхва в зловоние", "Мужиците ще проядат трева" и какво ли не от сорта. Виж, за Щатите ще обясняват, колко стабилна била икономиката им и колко лесно и безпроблемно излизали от кризите.

    Коментиран от #29

  • 29 Бачо Киро

    11 0 Отговор

    До коментар #28 от "Ххх":

    Щатите излизат, нали прехвърлят топката на идиотите от обкръжението... Другите после да му мислят... 2008 беше същата работа...
  • 30 Ххх

    9 4 Отговор
    Тази вечер преглеждах статии от руски сайтове. Попадна ми една, в която се говореше, че поради епидемията от корона вирус все повече клиенти търсели продукцията на руски производители за сметка на такива от Китай. И даваха пример с някакъв завод за машинни инструменти, който е бил натоварен с поръчки до края на годината. Четейки статията се сетих за "разбирачите" от сайта ( Факти ), които много на често обясняват колко слаба била руската икономика, как Русия нищо не произвеждала, а приходите и от износ се формирали единствено от износ на суровини, как руснаците първо трябвало да се научат да правят ютии, печки и хладилници, а, без малко, и колите да не забравя, пък след това да строели ракети, бомбандировачи и подводници. А реално същите тези "разбирачи" каква реална представа и познания имат за руската икономика ?

    Коментиран от #34, #35, #37

  • 31 Безкомпромисно

    16 5 Отговор
    Българи дето не могат да си платят бързите кредити и винетките тръгнали курбан да правят на щатите. Ай си огледайте съдраните от ибане гащи!
  • 32 стоян георгиев

    9 2 Отговор
    напълно очаквано е да има рецесия в световен план,но като се излезе от пандемията ще има много сериозен икономически подем така че няма нищо притеснително.
  • 33 стоян георгиев

    5 3 Отговор
    напълно очаквано е да има рецесия в световен план,но като се излезе от пандемията ще има много сериозен икономически подем така че няма нищо притеснително.
  • 34 гост

    5 7 Отговор

    До коментар #30 от "Ххх":

    Не знам какво си "преглеждал" и какво си въобразяваш , че си "чел" , ама хайде ако обичаш , като стане любимата ти "силна икономика" , хахахаххахха , барем 3% от световната , тогава я хвали !!!!! Че в момента е има няма 2 (два) !!!!!! ПРОЦЕНТА , а не втора , това и любимия ти Путя даже не си го и мечтае !! Ако и това не ти е известно , не знам какво ти е известно !!!!
  • 35 гост

    3 7 Отговор

    До коментар #30 от "Ххх":

    Щото ако и това не знаеш , силните икономики са 25 -30% от световната , таман 10 ПЪТИ колкото тая дето я сънуваш , че и повече !!! И така ще е още мноооого годинки , даже и по-зле , скоро ушанковската няма да има и 1 (един) процент от световната , изчакай само до края на годината !!

    Коментиран от #40

  • 36 Алфа Вълкът

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Плюс 20%":

    Мечтите са безплатни, мечтай си за черен снайпер да те гърми.
  • 37 Фифи Перото

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "Ххх":

    Ти си бил голям наивник..ейй..и другите, погребвате долара..а..абе пумпали русофилски, нито вие, нито синовете ви, и внуците ви няма да доживеят това. Спада ще е в световен мащаб бе, след това следва възтановяване, въпроса е кой ще излезе пръв. При предишната криза първи от рецесията излязоха САЩ, с навремени мерки. Ти ми цитираш някакви басни, колко щели да произвеждат..и прочие. Русия не е голям фактор във водещите световни световни икономики. Възтановяването ще върви главно по оста, САЩ, Китай, ЕС. Русия в стокобмена с ЕС заема скромното десето място. Какви глупости пишете тук, чудя ви се.
  • 38 И сега

    2 0 Отговор
    ще осъдят вируса на 1000 години затвор, щот кой друг да понесе вината за фалитите! И Андерсен трудно би написал такава тъжна приказка....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Умислен

    0 1 Отговор

    До коментар #26 от "мръсната чиния за миене":

    Ако не са парите на ЕС и САЩ тези Руски суровини нито се ядат нито се пият.