21 Март, 2020 20:20 9 114 34

Цените няма да се понижат

  • коронавирус-
  • цени-
  • стоки-
  • закон-
  • васил велев-
  • аикб

Председателят на АИКБ Васил Велев призовава парламентът да се събере на заседание в неделя

Цените няма да се понижат - 1

Народното събрание трябва да се събере още утре и да отмени разпоредбите в Закона за потребителите, които постановяват, че цените трябва да бъдат такива, каквито са били през последнинте три месеца. Това означава, че цените няма да се понижат, каза председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев по Канал 3.

"Ограничението на цените ще доведе до спекула и черна борса", каза още събеседникът на медията. Той също посочи, че е необходимо и пряка финансова подкрепа за бизнеса. "Голяма част от депутатите днес гласуваха новия закон за извънредното положение без дори да знаят какво подписват", каза още той.

В предаването "Офанзива" с Любо Огнянов участваше и Димитър Манолов – председател на "КТ Подкрепа. Той се съгласи с Велев по отношение на ограничаване на цените на стоките. "Струва ми, че с администрация не може да се регулират цените", каза още синдикалният лидер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лекарство за разтройства

    34 20 Отговор
    След като премине Коронавируса Светът ще стане едно по-добро място за живеене.

    Коментиран от #28, #33

  • 2 БББ

    76 4 Отговор
    Може ,може за спекула затвор и бесило.
  • 3 БОЗА

    111 2 Отговор
    Тез мискини не се надъниха-нямало да има понижение,неискали таван на цените...ония по бензиностанциите при рекордно ниска цена на петрола продават горива по някакви албански тарифи...нямат затъкване хиените,нямаааат... ;-(
  • 4 Вдигайте бе серсеми...........

    32 2 Отговор
    Бе дъйба...........
  • 5 Загрижен

    110 1 Отговор
    Цените няма да се понижат. Това, ние, много добре го знаем, защото няма държава. Имаме половин милион администрация - калинки. Ама като свършат парите, а те ще свършат, хората ич няма да питат, кое колко струва. Ще става страшно...
  • 6 БОЗА

    45 2 Отговор
    Нали са работодатели на ония влатитутки в парламента-карат ги да бачкат в неделя чак...че понеделник да не се минат...как ще ревете,за всеки един знаещ български можещ да свърши нещо,само като отмине тая дивотия с вируса..."работодатели","бизнес","холдинги" и всякакви кърлежи...див балкански капитализъм... ;-)
  • 7 Анонимен

    94 2 Отговор
    Горивата в цял Свят се понижаха с 30-40%, а тук с 3%. Каква конкурента икономика да имаме, като плащаме втория най скъп ток и сега по-скъпи горива. В другите държави произвеждат стоки с десетки пъти по малки разходи.
  • 8 Рошко

    33 4 Отговор
    Има си хас, и то в байгалария
  • 9 Miroslav Dimitrov

    56 1 Отговор
    Вие това чакате леко отворена вратичка и цените се вдигат
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Горо

    49 2 Отговор
    Да, съгласен съм, че цените няма да се понижат, въпреки популистките ходове на Борисов уж да ги върне отпреди извънредното положение!
    Както винаги хората плащат всичко, а депутатите и управляващите на различни нива си повишават заплатите и доходите, отчитайки реално, а не според стъкмистиката на Борисов, инфлационната вълна след Нова година и още повече след въвеждането на извънредното положение. Ясно е като бял ден, че това правителство няма да даде никакви пари на хората, за да поемат по-леко удара, както между другото бе при всички финансови и икономически сътресения през 30-годишния период на така наречения "преход" у нас. Борисов естествено не се появи в Народното събрание да каже, че изчезна излишъкът в бюджета, с който той така се хвалеше, докато напротив сега говори за дефицит.
  • 12 Фермер

    66 2 Отговор
    Кво стана с природната газ?Метана не е мръднал и стотинка.Нали вече е 40% по евтин даже със стара дата.
  • 13 Ткзс-апк

    27 1 Отговор
    Като има забрана наближава лятото Черешите койша бере на полето кой ше работи.
  • 14 Фактъ

    59 1 Отговор
    Трепването е неизбежно , тази бандитска , крадлива сган е за избиване . Няма политик в България с корона вирус , защо ли ?!
  • 15 Нормален

    63 2 Отговор
    Усещате ли как ни правят на маймуни?!? Тоя гнусен джендър кво ни казва в очите-"цените няма да са като последните 3 месеца..." ,а яко нагоре? Спекула??? Куцо, кьораво и сакато от една седмица ни баламосват с безумни мерки, рестрикции и т.н. с незнайна за нас крайна цел! БЪЛГАРОУБИЙЦИ!!!
  • 16 Шопо

    47 1 Отговор
    Да ви €б@ майкята у кръвопийците
  • 17 курешки на Мисирки

    56 4 Отговор
    Абе защо не намалите ДДС-то и ме измъкнете данъците за да облекчите хората, искате ниски цени нали, ами смъкнете ДДС-то на лекарства, храни, гориво и книги нека вместо 20% да бъде 3% да вземат въздух хората и бизнеса за да се възстановим от тая криза дето Герберастите ни нахакаха.

    Коментиран от #21, #34

  • 18 123

    36 5 Отговор
    Капитализмът убива.
  • 19 рогачев

    45 3 Отговор
    лимоните бяха 2,50, сега са 4,50, само пример, останалите стоки също скочиха двоъно, нямало спекула хахаха
  • 20 какаД

    34 3 Отговор
    Ще доведат до спекула? Ами едно време, по време на война (или повсеместна криза) спекулата се е наказвала със смърт. Гласуват едно такова нещичко и въпроса се решава от самосебе си.
  • 21 марин нунев

    42 1 Отговор

    До коментар #17 от "курешки на Мисирки":

    0 процента ддс за хранителните продукти и лекарствата незабавно .кипър и гърция го направиха/. субсидиите на партиите към здравеопазването
  • 22 соросоидни кърлежи

    40 1 Отговор
    Не питайте ББ за три неща: циганска престъпност, демографска катастрофа и цените на горивата, за всичко друго той баш специалиста, сега вече станал специалист по извънредни положения.Само наивни хора могат да чакат намаления на цените в БГ,за газта беше 40%..а народа получи един голям мазен пърдящ вонящ г-з...вместо газ.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 gggw

    23 1 Отговор
    тоя васил велев е най-малоумното нещо в държавата
  • 25 асдаа

    28 1 Отговор
    АИКБ са шайка престъпници. За такива трябва отново да отворят Белене.
  • 26 Решението

    35 5 Отговор
    Махат се Герб, идват свестни, отнемат бизнесите на олигофрените и въвеждат държавен бизнес с народни цени!!! Също така, най-важното, казват "МАЙНАТА ВИ" на САЩ и тяхната капиталистическа и финансова система!

    Коментиран от #27

  • 27 Зайко Байко многознайко

    16 0 Отговор

    До коментар #26 от "Решението":

    Много е хубаво за да е истина! Реалноста обаче е друга!Този пост съм го писал преди 3 години, сега го публикувам отново! Човешкият мозък има едно прекрасно ,но вредно качество, качеството се казва забрава! ....Основните инструменти да държиш народа си в подчинение са следните : 1. Хляб, 2. Вино ( разбирай всекакъв вид алкохол) и, 3. Зрелища. Хлябът и виното са кът, но за това пък зрелища бол, като почнеш от "Цумгейт" минеш през "Суджукгейт" , " Грипенгейт" и стигнеш до "Кумгейт"! Управляващите и търтеите в парламента, трябва да си дадът сметка, че нищо вечно няма и че рано или късно народната "любов" , може да се превърне в неконтролируем бунт със съоъветните последствия за тях. Журналистическите подлоги и те лъжат-мажат, продажно до дъното на костния си мозък и се мъчат да представят ситуацията, като неумело ни поставят розови очила. Гладът без вино, само със зрелища е лош съветник! Доказателства от историята, колкото щете. Дядо ми Мъдрият Заек казваше следното: " Народът е като стадо овце , стрижи го, дои го, но не му съдирай кожата и му давай да яде, иначе ще дойде време и ще останеш без стадо" , изводите оставам да направите вие.
  • 28 Само ако си от заразените

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лекарство за разтройства":

    Иначе ще си е същото
  • 29 Прав е

    11 0 Отговор
    Ето я и схемата, по която ще запазим високите цени на горивата и газа.
  • 30 Възмутен

    14 1 Отговор
    Не мога да разбера защо правителството позволява безпричинното вдигане на цените на стоките от първа необходимост.
    Защо позволява
    нелоялното-спекулативно забогатяване на определени групи хора на гърба на обикновенните хора.
    Как ще живеят бедните и пенсионерите.
    От това спекулативно и безпричинно вдигане на цените няма ли бедните и отчаяните да започнат да крадат за да
    преживеят.
    Няма ли да стане по лошо?
    Нали за това са избрани за да мислят за народа

    Боже пази България
  • 31 Jacques Yves Moineau

    19 0 Отговор
    Капиталист и синдикалист на едно мнение. Има нещо гнило в Дания.....опс, България!
  • 32 мани мани

    16 1 Отговор
    Полицаите да разстрелват спекулантите на място! ДАНС да арестуват тоя на снимката и другите отрепки от бизнес организациите!
  • 33 Терминатор

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лекарство за разтройства":

    Едва ли?!
  • 34 хасан4о

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "курешки на Мисирки":

    А , не са Герберастите виновни . Хората в Аврен си избраха Гербера кмет на община . От любов и правилно управление през изминалите мандати ,с циганските гласове на два рода от махалата . Съветници от ВиК с Ягуар и триетажни къщи . С нови имоти закупени преди две години допълнително. Иначе са на "големи заплати" в това престижно нещо ВиК с ботушите и ремонт по улиците. Та за благодарност това кмет взе ,че увеличи точно 100 % данък имот и смет на всички. Разбирай без махалинте ,защото те и така не плащат и повечето е незаконнен строеж. Тока от една законна къща отива в още две зад нея . Трафопоста изгоря на Нова година и всички без ток . Всекидневно изключване и мигане . Уреди не останаха. Циганска държава и така ще е. За да краде един и трима приближени около него , страдат хиляди. Спирам да плащам данъци докато са тези на власт. Стига два мандата и половина купени мисирки да си веят байрака и кмета на селото да си асфалтира частния двор . Всичко друго -бомба паднала.