Last news in Fakti

23 Март, 2020 22:31 8 796 24

Бундесбанк: Рецесията в Германия е неизбежна

  • бундесбанк-
  • германия-
  • рецесия

Германия: Ще използваме всичко, което имаме, за да се борим с коронавирус

Бундесбанк: Рецесията в Германия е неизбежна - 1

Плъзгането на Германия в ясно изразена рецесия е неизбежно, тъй като пандемията от коронавирус продължава да влияе върху икономиката, заяви Бундесбанк в месечния си доклад, публикуван в понеделник, предаде БНР.

Бундесбанк добави, че потребителите, бизнеса и публичните финанси са изправени пред "безпрецедентна несигурност" на фона на коронавирусната криза, но подчерта, че икономиката е в добра позиция да се справи с рецесията.

Производството ще намалее, което ще поддържа инфлацията ниска наред с действията, предприети от Европейската централна банка (ЕЦБ). Бундесбанк обаче отбеляза, че инфлацията може да спадне допълнително, ако цените на петрола останат на сегашните си ниски нива.

Според немската централна банка икономическото въздействие на коронавируса вероятно ще бъде сериозно - поне за следващите няколко месеца, а икономическото възстановяване може да започне едва след приключване на пандемията от Covid-19.

Последните бизнес проучвания сочат, че германските компании вече страдат значително, посочи Бундесбанк.

Междувременно германският финансов министър Олаф Шолц заяви, че "допълнителният бюджет от 156 милиарда евро ще покаже, че ще използваме всичко, което имаме, за да се справим с коронавируса".

"Решихме, че броят на леглата в интензивното лечение в Германия ще бъде удвоен", добави Шолц."Искаме да компенсираме и минимизираме загубата на доходите на нашите граждани", подчерта той.

Олаф Шолц също така посочи, че правителството ще гарантира запазването на работните места и това ще струва на правителството "милиарди евро". Това стана факт, след като по-рано в понеделник правителството се съгласи, че ще предостави спешен икономически пакет на стойност приблизително 750 милиарда евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 16 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морук

    12 21 Отговор
    Тез и те пък само за пари мислят, цяла Европа откачи

    Коментиран от #20

  • 2 Последния софиянец

    70 6 Отговор
    Германия ще се оправи. Ами ние какво ще правим. С парите от гурбет в Европа се храни половин България.

    Коментиран от #14

  • 3 Kurzawas

    10 16 Отговор
    Kurzagermanq

    Коментиран от #21

  • 4 Интересно

    32 4 Отговор
    Абе,ако в Германия ще има рецесия, в Булгаристанско ,няма ли да има!????Ако в Германия са едни стойности, у нас какви ще са!??,, що ми идва на ум една басня "видяла жабата че подковават коня " и тя вдигнала крак!!!Само в случая, не вдигнала крак България, а, че ще и вдигат краката!
  • 5 българина

    40 5 Отговор
    да припомня на лицемера ББ, че предния път се подигрваше на Станишев че криел за кризата и не взел мерки. сега той какви мерки взе?????????????????????? всичко се връща герберски нещастници

    Коментиран от #7

  • 6 Blackthorn

    26 11 Отговор
    Казвал съм и пак повтарям - Германия е пътник! Няма вече сила, която да я спре както се е засилила по нанадолнището! Единствено появата на нов "чичко с мустачки", който да хване положението със здрава ръка, но вероятността това да се случи е по-малка от това шестима да ударят шестица от тотото едновременно!

    Коментиран от #16

  • 7 Ф16 не ядем

    30 3 Отговор

    До коментар #5 от "българина":

    Ти Боко не го мисли, той мерки си в взел заделили е от закуски няколко милиарда и му дреме на....
  • 8 Снайперист

    16 4 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 9 Шалом

    31 3 Отговор
    Хитлер освобождава Германия от Международните банкови картели.
    Неща, които със сигурност не знаете за Адолф Хитлер и Нацистка Германия
    Когато Хитлер става канцлер на Германия, германският народ няма работа, няма пари и гладува. Един варел пълен със сто милиарда марки не може да купи, дори един хляб по това време. Много германци живеят в бараки, тъй като безброй домове и ферми са били иззети от банките на Ротшилд/Рокфелер.

    Коментиран от #13

  • 10 Шалом

    34 2 Отговор
    Новите пари не били обезпечени със злато или друга чужда валута, тъй като всичко това било в ръцете на световните банкери, а били обезпечени с труда на самите немци.

    Правителството плащало на работниците със сертификати, а с тях работниците плащали за другите стоки и услуги, като по този начин се създавали и допълнителни работни места.

    В отговор на новата банкова система на Германия, еврейското световно господство обявява война на Германия чрез бойкот на германски стоки. За две години безработицата в Германия изчезва, а за пет години от най-бедната страна, Германия става най-богата страна в Европа.

    Хитлер създава процъфтяваща икономика с нулева безработица.
    След създаването на обществена банкова система, Хитлер продължава управлението си с изграждане на нови пътища, мостове, язовири, канали, пристанищни съоръжения, както и ремонти на обществени и частни сгради.

    Всичко това се прави с публични средства. Както е казал самият Хитлер: „За всяка издадена марка, ние изискваме еквивалента на нейната стойност в свършена работа или произведени стоки.“

    Нацисткото правителство насърчава жените да бъдат домакини, а цялата работа по ремонтите и подобряването на инфраструктурата и транспорта в страната, създава работни места за мъжете.

    Безработицата в Германия изчезва само за две години и тя отново стъпва на крака.

    Хитлер акцентира своето уважение към жените, децата и семейните ценности.
  • 11 Бачо Киро

    16 2 Отговор
    Ангелкеее, ми питай Боко, твоя приятел, да ти даде телефона на Менда Специалистката, да ти обясни как се правят нещата. Не само няма да има рецесия, ми даже авансово ще дърпаш данъка... Абе страшна работа, къде да ги знаете вие тея работи...
  • 12 Шалом

    25 0 Отговор
    На 4 май 1941 г. в Германския Райхстаг Адолф Хитлер произнася една историческа реч, която се отнася до водените военни действия от германската армия на Балканите. Съвсем малка и незначителна част от тази реч военният историк о.з. майор Лука Малеев цитира в биографията на Адолф Хитлер. В тази си реч водачът на Третият германски райх Адолф Хитлер най-тържествено оповестява, че със своите военни действия Германия, подпомогната от своя съюзник Италия във войната срещу Сърбия и Гърция е изпълнила своя дълг към бойните си съюзници от Първата световна война България и Унгария, които са ограбени от съседите си на Парижката мирна конференция през 1919 г.
  • 13 вероятно е така

    16 1 Отговор

    До коментар #9 от "Шалом":

    Защото тогава са идвали много германци тук към Балканите ,включително и България да работят-изпаднали,оръфани както ние сега ходим там. И от тогава е останал лафа ,да се обръщаш към някого,който се е облякъл неугледно,провиснали ризи и пр.;-"като изпаднал германец си"!

    Коментиран от #17

  • 14 Тя и япония се оправи

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Последния софиянец":

    След 2 атомни бомби
  • 15 Бегето нема оправия

    6 2 Отговор
    Що национална черта е кражбата и далаверата и измамата
  • 16 NovoZapadnal

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Blackthorn":

    Ne samo Germania, tsalia Zapaden sviat e patnik, no niakoi vse oshte sa se zakleshtili po nego kato karlej v koja.
  • 17 Azz

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "вероятно е така":

    Az sam chuvala po skoro lafa: ''kato gol germanets''
  • 18 Някой си

    4 0 Отговор
    Те си говорят за рецесията от както съм тук - има няма пет години...
  • 19 Георги

    4 1 Отговор
    Спокойно !!! Новите специалисти, които поканихте и заляха цяла Европа ще ви помогнат. Толкова много икономисти, програмисти, доктори, физици и други приехте, че сега ще се чудете как да си харчите спечеленото.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Искрен Вълчев

    0 0 Отговор
    сега ще видите един коронен номер ... пак
  • 23 сноу

    3 1 Отговор
    Че то и на децата е ясно, че спрат ли заводите за коли и камони Германландъто е колос на глинени крака..Те и франсетата тъпкаха гуши бълвайки камион след камиона ,каруца след каруцата ,та евро 1 ,та 2 та 3 ,та 4 ,че 5 и всякакви дрънканици ,лъскотийки и джунжурийки баламосвайки цял свят за уж чист въздух, но нито един не се сети ,че най-чистия транспорт е железопътния. А те набучиха на шиш Пешо, Гошо и Тричо с кредити за по един лалав камион ,опъчиха ги с по една табелка дребен ,едър бизнес и ги натириха да се кандилкат с месеци по граници и пътища, да го връщат.Тъкмо върнеш за евро 3, а-а вече пускаме само с евро 4,тъкмо 4 ..а-а, вече 5 и така докато вече в Европа не се диша от камионлък .На всичко отгоре си спретнаха една добре гушеща се ченгеджийска машина за пари, която дебне навсякъде .
  • 24 отшвеция

    3 0 Отговор
    ние младите жени от швеция кво да кажеме ? пием пеем пушиме и не ни пука. и дамаджани сушиме. наздраве компанията. поздрави от Кларисса от Швеция