Last news in Fakti

26 Март, 2020 13:49 1 460 4

Николай Павлов: Газът може да поевтинее и повече от 40%

  • газ-
  • булгаргаз-
  • николай павлов

Няма да има промяна в цената на тока

Николай Павлов: Газът може да поевтинее и повече от 40% - 1
Снимка: БГНЕС

Природният газ може да поевтинее с 2-3 на сто повече от предвижданите от април 40 процента. Това каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Николай Павлов по време на общественото обсъждане на цените на синьото гориво:

„Отчитайки динамиката на пазарите на петрола, на петролните продукти и спада на цената на ликвидните континентални хъбове - отчитайки тези спадове, ако „Булгаргаз“ на 31 март направи калкулации и предложи на КЕВР цена, със сигурност тя би била по-ниска от предложената. И това ще бъде в полза на пазара и на потребителите на природен газ в страната“.

В резултат на по-ниските цени на газа от април се очаква да поевтинее и топлоенергията от 8 до 25 на сто за различните градове в страната. Няма да има промяна в цената на тока, припомня БНР.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Фермер

    7 0 Отговор
    КОГА КОГА КОГА КОГА
  • 3 k;ljklhkjlhkj

    5 0 Отговор
    той газът може да поевтинява колкото си иска, обаче токът само ще поскъпва! понятно!?
  • 4 Борсовата цена на газа може да падне още

    7 0 Отговор
    но цената в БГ ще скочи,защото картелната мутренска икономика не е пазарна икономика. За кумова срама може да свалят няколко стотинки.