Last news in Fakti

26 Март, 2020 14:21 2 555 5

Увеличават лимита на безконтактните плащания

  • безконтактни-
  • плащания-
  • mastercard

Сумата се вдига от 50 на 100 лева

Увеличават лимита на безконтактните плащания - 1
Снимка: Shutterstock

Mastercard увеличава лимита за безконтактни плащания в 29 държави в Европа. В България той става от 50 на 100 лв. България е сред челните меса по навлизане на безконтактни плащания, със почти 100% безконтактни терминали и около 80% безконтактни карти на пазара.

Компанията подкрепи няколко инициативи през последните месеци, които доведоха до драстично увеличение на използването на безконтактни карти и мобилни устройства в Европа; 75% от всички трансакции в цяла Европа вече са безконтактни. Това увеличение на безконтактните лимити означава, че клиентите и търговците скоро ще могат да извършват и получават повече от своите плащания бързо и сигурно, без да е необходимо да въвеждат ПИН код или да използват пари в брой.

В държави, като Великобритания, Ирландия, Естония и Полша, промяната ще бъде наложена за постоянно, а други ще я предложат временно, за да помогнат на потребителите да пазаруват лесно и с минимален риск от докосване на различни повърхности по време на световната пандемия. Увеличения в региона има в Северна Македония и Албания. ПОС терминалите в магазинната мрежа ще бъдат актуализирани поетапно през следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 8 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kupriyanbyday

    1 4 Отговор
    порно брат трахнул подругу
    должностная инструкция социального педагога в общеобразовательной школе
    микрозайм zaim
    amlodipine as maleate
    инструкция по установке врезных моек

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Загрижен

    6 1 Отговор
    Нож с две остриета. До 100 лв. без въвеждане на PIN, но ако я загубиш или ти я свият сумата може да набъбне.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Народен артист

    10 1 Отговор
    какьв лимит бе,като скоро ще са празни.....:)
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.