Last news in Fakti

26 Март, 2020 19:36 2 929 9

10 000 нови работни места при съседите

  • турция-
  • работа-
  • търговия-
  • онлайн-
  • коронавирус

Онлайн търговията в Турция търси нови служители

10 000 нови работни места при съседите - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Подобно на редица други държави под карантина, съседна Турция също отчете ръст на онлайн търговията веднага след налагане на забраната за излизане. Най-силно рестрикцията се отрази на водещите компании, които търсят близо 10 000 нови служители, за да могат да отговарят на нуждите на пазара.

За последните дни поръчките до дома са се увеличили с над 50%, особено като се има предвид, че бе наложена забрана на лица над 65-годишна възраст да излизат.

„Към момента в онлайн сектора за заети над 250 000 души. От тях 150 000 са товарни работници, като тук влизат не само служители от частния сектор, но и от турската организация за пощенски и телеграфни услуги. Над 100 000 е броят на куриерите”, казва Емре Екмеци, председател на Асоциацията на електронните търговски оператори, откъдето предвиждат 10% ръст в заетостта в сектора на електронна търговия и още толкова при доставките.

Най-популярни услугите „до врата” са в мегаполиса Истанбул, Анкара и Измир.

Турският стартъп İsteGelsin, който е специализиран в доставката на месо, плодове и зеленчуци, през последната седмица е наел 100 служители.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русия е велика

    4 1 Отговор
    Циганетата като B Popov да ходят там! ХЕХЕХЕ
  • 2 Рошко

    6 1 Отговор
    Печелят и в криза ашколсун на комшиите, Тикво учи се, злобари почвайте да плюете от яд
  • 3 Циганин от български произход

    5 2 Отговор
    Отивам да работя за великите турци

    Коментиран от #7

  • 4 Гост

    17 1 Отговор
    Обиждайте ги, унижавайте ги, но те не са като"вас", те са мнооого далече пред "вас". След призива за вечерна молитва, те правят Дуа/молба към Аллах/Бог, за изцеление и бързото приключване на тази зараза, те го правят ваяка вечер, обърнете внимание казват :ЗА ВСИЧКИ, ЗА ЦЕЛИЯ СВЯТ. Говорете мръсно срещу тях, да наистина,те не са като"вас". Даренията, които се правят са хиляди богаташи всвки ден, последното е 3 тира със плодове и зеленчуци за най - засегнатите семейства,и това не вдиничен случай,явисе в България едно момче мусюлманин, което раздава безплатен хляб, есин хотелиер от Банско пак турчин... нека са лоши комшиите, мразете ги, обиждайте ги... Но както се казва, човек е такъв, каквото е серцето му!
  • 5 JPower

    2 4 Отговор
    Туркия ке падне!!!!!
  • 6 Кой68

    2 0 Отговор
    Хората са предприемчиви и реагират бързо.У нас "бизнесмените"чакат някой друг да им каже какво и как,като неспират да се оплакват и да хленчат.
  • 7 Borko

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Циганин от български произход":

    Drisliyo steti eyba maykatati zibirkana cukana samo boy na tebe do zori mrisen mirizlif bilgarski enicar siban
  • 8 Е да, ама те могат да си го позволят

    0 1 Отговор
    Над 30% от хората в Бг няма да могат. Естествено, че не доставката не е безплатно.
  • 9 ДА ДЕ АМА

    0 0 Отговор
    НИЕ СМЕ ОРИЕНТИРАНИ КЪМ КРАДЕНЕТО А В ОНЛАЙН ТЪРГОВИЯТА НИ ХОРА НЕ ТРЯБВАТ