Last news in Fakti

27 Март, 2020 23:31 2 170 8

Златото леко поевтиня след ръст от 9 % за последната седмица

  • злато-
  • борса-
  • цена

Инвеститорите предпочитат да фиксират печалбата си преди почивните дни

Златото леко поевтиня след ръст от 9 % за последната седмица - 1
Снима: Shutterstock

Цената на златото тази сутрин слабо се понижава, защото инвеститорите предпочитат да фиксират своята печалба, показват данните от търговията, предава БГНЕС.

Към 8.00 часа българско време цената на априлския фючърс на златото на нюйоркската борса "Комекс" спадна с 0,41% или 7,55 долара до 1643,9 долара за тройунция, майският фючърс на среброто нарасна с 0,49% до 14,742 долара за унция.

Инвеститорите предпочитат да фиксират печалбата си преди почивните дни. Тази седмица цената на благородния метал нарасна с почти 9% благодарение на лошите данни за безработицата в САЩ и мерките за стимулиране на икономиката, предприети от Федералния резерв.

Министерството на труда съобщи вчера, че броят на първичните молби за помощ при безработица за седмицата, приключила на 21 март, е достигнал 3,283 милиона, което е максималният показател за цялата история на неговото наблюдение.

„Не виждам никаква реална причина да се продава злато в този момент, освен, за да се получи печалба преди почивните дни“, отбеляза анализаторът на AxiCorp Стивън Инес, цитиран от "Ройтерс".

„Както и преди всичко изглежда добре за златото, с изключение на страшната необходимост от продажби“, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фермер

    7 7 Отговор
    Който има пари да ги обръща,щото после да не ги ползва за тапети

    Коментиран от #7

  • 2 Вова

    8 0 Отговор
    Златото не се продава! Опитах се да купя и нашите лайняни банки не продават злато.

    Коментиран от #3

  • 3 Реалист

    9 0 Отговор

    До коментар #2 от "Вова":

    Има много места откъдето може да се купи злато.
  • 4 РЗС

    18 3 Отговор
    китайците пуснаха короната, после блокираха всичките 200 държави с техните паразитни и заразни поданици, сега се връщат към 12 часови смени 24/7 за да бълват продукция на 10торно завишена цена, която всички ще купуват, тъй като само те в света работят. Изкупуват златото на безценица със суха пара. Америте още не могат да се освестят как може жълтурите да измислят такава невероятна схема с късите си сухи телца. Китай ще е първа световна сила след няколко месеца, когато всички икономики ще са на колене. Хайде познайте кой първи ще извади ваксина и ще я продава като топли банички на 10торна цена, ммммм да китайците бачки, жълтите. Има и още нещо, америте няма да ги оставят ей така, ами ще пламне третата световна, дръжте се, че тежки дни ни чакат.
  • 5 Дъ Мозък

    12 1 Отговор
    За какво ще е това злато когато няма да има какво да си вземе с него
  • 6 Просто природен закон

    8 1 Отговор
    Тоалетната хартия е по ценна от златото.
  • 7 v1per

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фермер":

    По време на рецесия има дифлация, не инфлация.

    Коментиран от #8

  • 8 той

    1 1 Отговор

    До коментар #7 от "v1per":

    дЕфлация !!!! иначе си прав. Но, едва ли ще те разберат медузите